Castanyers d’Índies o castanyers bords al barranc de l’Argentada

Dins del bosc de Poblet podem trobar diferents especies d’arbres introduïts per la mà de l’home. Fou una pràctica habitual dels enginyers forestals, que tenien cura d’aquest bosc, plantar arbres no autòctons a les vores de les pistes forestals per tal de comprovar la seva adaptació a aquesta zona. Fins hi tot, es van arribar a fer plantacions més extenses en alguns llocs concrets, especialment de diferents espècies de cedres.

Són força coneguts els exemplars de castanyers (Castanea sativa) centenaris que hi ha al costat de l’antiga granja cistercenca de Castellfollit, però, ja no són tant coneguts els 16 castanyers bors (Aesculus hippocastanum) o castanyers d’Índies plantats a la vora de la pista forestal que puja del barranc de Castellfollit en direcció al Pic de l’Àliga i enllaça amb la pista de la Pena i de Rojals.

El fruit de aquests castanyers bords no és comestible. El nom d´Hippocastanum significa literalment castanya per a cavalls, ja que el fruit d’aquesta espècie era utilitzat com a farratge per a equins.

 

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Vegetació i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *