Cent anys dels primers treballs hidrològics – forestals

En les publicacions forestals de principis del s. XX hi trobem ressenyes sobre els treballs que s’estaven realitzant en alguns indrets. Concretament en una publicació de 1910 “Ligera idea de los trabajos hidrológico-forestales que efectúa el Estado” s’hi fa referència als treballs que s’estaven realitzant al bosc de Poblet. L’article va acompanyat de diferents fotografies. Una de les fotografies, feta per l’enginyer Josep Reig, és sobre els treballs de la correcció hidrològica de la capçalera del barranc de la Pena.

Fotografia feta a principis s.XX per l’enginyer Josep Reig

Precisament ara, passats més de 100 anys, i gràcies als treballs de neteja realitzats pels joves de l’Agrupament Escolta l’Estornell de l’Espluga de Francolí amb col·laboració del personal del paratge natural de Poblet, he pogut fer una nova fotografia i fer la comparativa de l’estat d’aquelles obres.

Comparativa de l’estat dels treballs després de la neteja realitzada

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Història. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *