El cabirol. Fantasma del bosc

El cabirol (Capreolus capreolus) fou reintroduit al bosc  de Poblet el febrer de 1995, concretament s’inicià la repoblació amb cinc femelles i dos mascles. Més tard es continuà la seva repoblació fins a alliberar una trentena d’exemplars.

Les condicions del bosc de Poblet són idònies per aquest tipus de cèrvid i la seva adaptació fou perfecta.

El nombre de cabirols actuals es desconeix, però han estat molts els que s’han vist tant dins com fora de la zona protegia del bosc de Poblet, a pesar de ser una espècie molt difícil de veure per ser molt fugisser i amb grans aptituds de camuflatge dins les zones boscoses. Popularment se’l coneix com el fantasma del bosc per la dificultat d’observar-los.

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Fauna. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *