Plànol topogràfic de 1923

L’any 1924, passats ja 20 anys dels primers treballs de reforestació del bosc de Poblet iniciats per l’enginyer Josep Reig, s’efectua un primer inventari forestal per diagnosticar l’estat del bosc.

Aquest plànol topogràfic és un testimoni d’aquell inventari i tota un joia històrica. Es pot apreciar perfectament la xarxa de pistes forestals construïdes per poder dur a terme el treballs de reforestació i que actualment encara és vigent amb molt pocs canvis.

A la xarxa de pistes i senders també es va sumar la construcció de les cases forestals (la Pena, Castellfollit i el Titllar) que actualment encara es conserven i on vivien els guardes forestals encarregats de la vigilància i control de tot els bosc públic (anomenat des d’aquella època com a bosc de l’Estat). La tasca dels guardes forestals durant aquests primer quart del segle XX fou molt important, ja que el bosc de Poblet restà tancat a cap aprofitament per tal de facilitar la regeneració forestal. No fou fins després de l’obtenció dels resultats satisfactoris de l’inventari forestal de 1924, quan es tornaren a reprendre alguns aprofitaments al bosc.

Treballs al barranc de la Pena a principis del segle XX

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Història. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *