Una petita introducció al Ayurveda.

Que és l’Ayurveda?

Ayurveda Tarragona

Ayurveda és un estil de vida i engloba una sèrie de principis que ens ajuden a entendre com viure aquesta vida.

L’Ayurveda neix al Nord de l’Índia, als peus dels Himalaies. És un gran sistema filosòfic, mèdic i científic; és un Art Universal que neix de les Filosofies Vèdiques. Encara que va néixer a l’Índia, els seus principis son universals i imperibles.

Ayurveda va experimentar un període de prosperitat. Els textos vèdics van ser ensenyats i compartits, però aquest període va ser seguit per lluites polítiques de l’Índia amb diversos països invasores com l’Imperi Britànic. Tot i això,  l’Ayurveda es va practicar al marge de la societat conquerida, mantenint viva la tradició fins que l’Índia va obtenir la seva independència en 1947. Ayurveda després va ressorgir com un sistema important de medicina complert que perdura a l’Índia fins al dia d’avui.

Durant el moviment de la Nova Era del segle 20 , l’Ayurveda va començar a fer el seu camí cap a l’oest, ajudat per la creixent popularitat de l’ioga i l’espiritualisme oriental. Gràcies en part als ensenyaments de metges reconeguts i respectats com els Drs. Vasant Lad, Deepak Chopra i David Frawley, l’Ayurveda ha guanyat notorietat entre una població creixent de persones conscients de la salut a tot el món.

Ayurveda ens dóna el coneixement i unes pautes per poder investigar per nosaltres mateixos qui som i com trobar l’equilibri a través de l’alimentació correcte, el descans, i l’activitat. També ens ensenya sobre l’entorn que ens envolta i com ens afecta, tant el decurs de les estacions, com les relacions, el clima, …

Ayurveda es el sistema mèdic complert més antic del mon que té mes de 5000 anys.

Ayurveda defineix la salut com el resultat final i natural de una vida en harmonia amb la pròpia constitució i amb la Natura. La nostra constitució és l’equilibri inherent de les energies físiques i mentals del nostre cos i la nostra ment. Aquest equilibri únic de aquestes energies (Vata, Pitta, Kapha) ho determina tot, des de la nostra estructura òssia, la nostra digestió, la comprensió, la memòria, … i la nostra predisposició a certs problemes de salut. De fet, la nostra constitució defineix el que ens atreu naturalment així com el que ens repel·leix. Defineix el que està en harmonia amb la nostra naturalesa i el que ens porta fora del nostre equilibri (innat i únic), ja que tots tenim un equilibri bio-energètic diferent, Ayurveda posa de manifest que el camí cap a una salut òptima és diferent per a cada persona depenent de la seva constitució.

Els dos principals principis rectors d’Ayurveda

  • La ment i el cos estan estretament connectats
  • Res té més poder per curar i transformar que el cos i la ment

 

L’espai és res però ho conté tot.
L’Ànima no és res i a el mateix temps és la nostra essència.
Només la res pot contenir tot i per això és Absoluta.
L’Absolut és la causa de tot i tot ve del no-res.


 

Quant a ayurveda

Practicant Ayurveda.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.