El vehicle elèctric. Estacions de recàrrega elèctrica. Catalunya.

Font: Institut Cartogràfic de Catalunya

El vehicle elèctric és una de les opcions més interessants per a substituir els vehicles amb motor de combustió interna.

El vehicle elèctric entès com un vehicle capaç de funcionar amb energia elèctrica, la qual ha estat subministrada mitjançant una font d’energia elèctrica externa, presenta una sèrie d’avantatges i oportunitats per al desenvolupament d’una mobilitat sostenible a les nostres ciutats, atés que permet una millor integració de les energies renovables i un nou posicionament de la indústria de l’automòbil.

La xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

El vehicle elèctric és una bona alternativa per a disminuir la dependència energètica de l’exterior atès que la generació d’electricitat depèn menys dels productes petrolífers. La producció d’energia elèctrica a Catalunya està basada en el gas natural (40%) i l’energia nuclear (45%).

El parc mòbil de vehicles elèctrics a Catalunya a principis del 2015 gira entorn dels 4.000. Aquest nombre augmenta constantment, així com el nombre de punts de recàrrega disponibles. A octubre del 2013 Catalunya compta aproximadament amb uns 500 punts de recàrrega, en unes 200 localitzacions.

Si en sou usuaris i trobeu alguna incidència en un dels punts de recàrrega que apareixen al Mapa Visor o si la vostra entitat disposa d’un punt de recàrrega que no hi apareix, us preguem que ens feu arribar la localització del punt de recàrrega i si és possible, una fotografia a través de l’adreça de correu electrònic: mobilitat.eficient.icaen@gencat.cat

Per poder accedir a la localització d’aquests punts podeu consultar de forma interactiva la ubicació dels mateixos sobre la cartografia.

 

 

 

 

Quant a Xavier Milian Call

Enginyer Tècnic Industrial , Per la UPC , EUETI de Terrassa Promoció de 1991. Especialitat Química Industrial . - Membre de , the Royal Society of Chemistry, London , UK. Membre col·legiat :335886 .Lletres designadores MRSC. - Col·legiat : 10634 del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, CETIT, Spain. Dades de contacte. Correu: xaviwemilian@enginyerstarragona.cat Tel: +34 661026399 Fax:+34 977 720799
Aquesta entrada ha esta publicada en Mobilitat eficient. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *