La Factura Elèctrica. Com Optimitzar la potència contractada.

Contractació d'energia elèctrica

La potència contractada és la potència que us cal a la vostra llar per poder connectar els diferents aparells elèctrics de manera simultània. Si ajusteu la potència contractada a les vostres necessitats evitareu contractar kW de més, cosa que repercutirà econòmicament en la vostra factura elèctrica.

La potència que necessiteu depèn de dos factors. D’una banda, del tipus i quantitat d’ aparells elèctrics que tingueu, i de l’ altra, de la potència d’ aquests aparells.

Existeixen diferents mètodes per calcular la potència aproximada que necessiteu.

Si ja teniu la llum contractada (menys de 15 kW) i voleu comprovar si podeu disminuir-ne la potència, podeu fer servir diferents mètodes:

  • Mètode d’ estimació. Sumeu la potència de tots els vostres equips elèctrics (equips de climatització, radiadors elèctrics, nevera, assecadora, etc.). Afegiu 1 kW a la xifra resultant per a l’ enllumenat i petits electrodomèstics, i finalment dividiu el resultat entre 3, perquè normalment no utilitzareu tots els electrodomèstics alhora. Per a aquest mètode podeu utilitzar la calculadora de potència.
  • Mètode exacte. Adquiriu i instal·leu un lector de consum elèctric en temps real i mesureu el vostre consum durant uns quants dies. El consum màxim durant aquest període de temps serà la potència que hauríeu de tenir instal·lada com a mínim.

Si encara no teniu llum,abans de donar-la d’alta consulteu el butlletí elèctric, el document que acredita el bon estat de la instal·lació i que s’obté en el moment de donar d’alta la llum. Per tant, l’ha de tenir el propietari o promotor de l’immoble o la persona que va donar d’alta la instal·lació.

El butlletí elèctric especifica la potència màxima a instal·lar i la potència recomanada. Si creieu que la potència recomanada és excessiva per als vostres equips elèctrics, podreu ajustar-la.

A l’hora de contractar la potència de la vostra llar, possiblement haureu d’ajustar el valor necessari a l’alça d’acord amb les potències normalitzades.

Si voleu canviar la potència contractada es recomana que consulteu un instal·lador oficial.  A més, heu de tenir en compte que:

  • Només es permet un canvi de potència a l’any.
  • Qualsevol canvi de potència té costos associats.

Reduir la potència comporta despeses per part de la companyia elèctrica en concepte de desplaçament del tècnic. Augmentar la potència, que vol dir tenir accés a més potència de xarxa de distribució, suposa, a més, pagar a l’empresa distribuïdora els drets associats i regulats per la normativa vigent.

 

 

Quant a Xavier Milian Call

Enginyer Tècnic Industrial , Per la UPC , EUETI de Terrassa Promoció de 1991. Especialitat Química Industrial . - Membre de , the Royal Society of Chemistry, London , UK. Membre col·legiat :335886 .Lletres designadores MRSC. - Col·legiat : 10634 del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, CETIT, Spain. Dades de contacte. Correu: xaviwemilian@enginyerstarragona.cat Tel: +34 661026399 Fax:+34 977 720799
Aquesta entrada ha esta publicada en Auditoria i estalvi energètic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *