Vicent Enric Belda guanya el 16è Premi TINET de narrativa curta amb el relat ‘Vi bo’

Vincent Enric Belda amb el relat ‘Vi bo‘ és el guanyador de la setzena edició del Premi TINET de narrativa curta dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. El lliurament dels guardons va tenir lloc aquest dissabte al Teatre Metropol en el decurs d’un acte en què també es van conèixer els guanyadors de les altres dues categories del certamen.

El Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler va  ser per l’obra titulada ‘Manperel’ de l’escriptor barceloní Jordi de Manuel, mentre que el 13è Premi de traducció Vidal Alcover se l’ha endut Montserrat Camps Gaset, també de Barcelona, pel projecte de traducció ‘Hermes Trismegit. Escrits sagrats’ (Corpus Hermeticum). El lliurament dels premis va fer-se en el marc de l’actuació musical de Joan Reig & Refugi, que van oferir una revisió personal del mític disc del cantautor Lluís Llach, ‘Viatge a Itaca’ de 1975.

Els guanyadors dels Premis. D'esquerra a dreta: Vicent Enric Belda, Jordi de Manuel i Montserrat Camps. Foto Mauri

Vicent Enric Belda (Agullent, la Vall d’Albaida, 1962), guanyador del Premi TINET, compagina el treball docent amb el de l’escriptura.  Ha guanyat el Premi Samaruc amb L’estirp de l’horror (Edicions Bromera, 1997) i  el Premi Vicent Silvestre de narrativa infantil 2006 per ‘La llegenda de l’amulet de  jade’ (Edicions Bromera, 2007), que també va ser escollida per als White Ravens 2008,  la selecció que fa la biblioteca de Munic de les obres infantils i juvenils més destacades  d’arreu del món.

Albert Vallve, vicepresident de la Diputació de Tarragona, va ser l’encarregat de lliurar al guanyador el premi en metàl·lic de 1.000 euros i la musa de bronze. L’obra serà publicada per Cossetània Edicions i en format digital per la TINETbiblioteca.

Segons el propi autor, a ‘Vi bo’ hi apareixen records del seu pare i la dura infantesa de post-guerra que va viure. També hi ha records personals com a escolanet, als anys seixanta, en què, va fer d’ajudant de missa.

Més informació

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.