Facebook és la xarxa més triada, mentre un de cada cinc usuaris ja té twitter

 

L’ús de les Xarxes socials segueix creixent a les comarques de Tarragona, i en l’actualitat, més de la meitat de la població (un 52%) les utilitza amb regularitat. Això  suposa  un augment de 9 punts respecte l’any passat i de 19 respecte l’any 2010, quan en feien ús un 34% dels ciutadans d’aquestes comarques.  Així es desprèn del darrer Observatori d’Internet  2012 presentat recentment per la Diputació de Tarragona.

Segons aquest estudi, Facebook continua sent  la més triada i amb gran diferència respecte la resta:  el 97% dels usuaris de xarxes socials tenen , com a mínim, un perfil  a Facebook. Aquest ús majoritari ja es produïa en anys anteriors. On sí s’observa un augment destacat és en l’ús de Twitter: l’any 2012 només en feia  ús l’1% dels usuaris de Xarxes socials, l’any 2011 va aquesta xifra va augmentar fins el 8% i enguany el  creixement encara ha estat més notable i ja en fa ús un 20%.

La major part dels usuaris de xarxes socials ( el 63%) les utilitzen un o més cops al dia. Es nota,  a més, un augment de la intensitat dels usuaris més freqüents.  Els que utilitzen les xarxes mes d’un cop al dia (el 26%), ho fan de promig gairebé 6 vegades diàriament, mentre l’any passat la mitjana entre els usuaris més actius era de quatre cops al dia.

Algunes Xarxes com Tuenti i Myspace, que ja eren minoritàries en l’ús, veuen encara un retrocés més acusat.  Tuenti  ha passat de ser utilitzat per un 9% dels usuaris de xarxes socials l’any passat al 6% actual. Mentre,  Myspace ha passat del 5% a l’1% d’ús. La presencia d’altres xarxes en l’activitat habitual dels usuaris, com Google + i Linkedin és testimonial,  amb un 1% d’usuaris cadascuna.

Observatori d’Internet 2012

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.