Més llibres i nous formats, aquest Sant Jordi a la TINETbiblioteca

La TINETbiblioteca t’ofereix el “Tirant lo Blanc” i el darrer premi TINET de narrativa “Matí i altres contes” en format ePub aquest Sant Jordi. També els podràs descarregar en format pdf com fins ara. EPUB o ePub (acrònim de l’expressió anglesa Electronic publication – Publicació electrònica) és un format estàndard redimensionable per a arxius de llibre electrònic (e-book). En el format de llibre digital ePub es marca el contingut, però no es delimita el seu format, que s’adapta a les diferents mides de les pantalles dels múltiples lectors de llibres electrònics del mercat.

Els arxius ePub acaben amb l’extensió .epub. Per a poder descarregar-los cal un programa específic. En trobareu molts de gratuïts. Us suggerim Calibre 0.7.53. Podeu obtenir més informació i descarregar-lo aquí.

 

Tirant lo Blanc

La TINETbiblioteca disposava en l’actualitat de la transcripció en pdf de l’obra “Tirant lo Blanc” de Joanot Martorell, gràcies a la tasca col·laborativa i desinteressada duta a terme per 300 alumnes de nou centres educatius de la demarcació, que van permetre oferir a tothom aquesta obra imprescindible de la literatura catalana en format digital l’any 1999. Es va transcriure l’edició del professor Martí de Riquer. Ara, s’ha revisat i corregit la transcripció per oferir-la amb total fidelitat. Alhora, s’ha afegit al format pdf que ja existia, el nou format e-pub, que permet adaptar-se millor als diferents suports de lectural digital.

Escrita a partir de 1460 i publicada per primera vegada el 1490, Tirant lo Blanc és una novel·la cavalleresca que narra les aventures d’armes i d’amor del seu protagonista, Tirant, al servei d’un bell ideal: alliberar l’Imperi Grec, Constantinoble, del setge dels turcs. Qualificada encertadament com a novel·la total (alhora de cavalleria, cortesana, militar, eròtica i, en cert sentit, psicològica), la seva versemblança l’allunya de les novel·les de cavalleria de l’Edat Mitjana; i la seva trama variada i rica en registres (des del to greu fins a l’humor; des de la crueltat fins al sensualisme), la fan una lectura plaent i divertida, que ha resistit el pas del temps.

Tirant lo Blanc a la TINETbiblioteca (informació i descàrregues)

 

Matí i altres contes

Aquest llibre recull el conte premiat en el 14è Premi de narrativa curta per Internet TINET (Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2010) i una selecció dels mllors relats que s’hi van presentar. El conte guanyador Matí, de Laia Alsina, «és una penyora d’amor visceral, de desig explosiu… I té sentit perquè parla de tu. Un tu desbocat, xuclador, irracional, hipnòtic… real i fictici, alliberador i opressor, dolç i amarg, tendre i esquerp, pèrdua i drecera…

Matí i altres contes a la TINETbiblioteca (informació i descàrregues)

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, TINETbiblioteca i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.