Consultor de seo al 2021

Què és un especialista SEO?

 

La figura del consultor seo s’encarrega de millorar la visibilitat i posició en els motors de cerca de la pàgina web en qüestió. També pot ser anomenat expert SEO o Consultor SEO.
Depèn de el país on es treballi, poden existir altres motors de cerca com, per exemple, Yandex o Baidu, però a Europa ia Espanya concretament, gairebé sempre parlem de Google.
Un Especialista SEO domina a la perfecció les regles de joc dels motors de cerca i gràcies a això és capaç de desenvolupar estratègies i accions que potenciïn la visibilitat d’una web a la SERP, augmentant així el seu trànsit orgànic, i per conseqüència, aconseguir un nombre més elevat de possibilitats de realitzar transaccions.

Principals funcions de l’Especialista SEOEn aquest apartat, volem resumir algunes de les principals funcions que desenvolupa un especialista SEO per potenciar el posicionament d’un web en els cercadors.

D’entre moltes altres tasques, aquestes són les més importants:

 

Estudis de paraules clau relacionades amb el sectorSens dubte es tracta d’un dels pilars de les estratègies SEO. Un bon consultor SEO ha de determinar les keywords que defineixen un web i que són les més idònies per millorar el posicionament web.

 

La realització d’un bon Keyword Research, així com els conceptes relacionats amb l’activitat de el sector en qüestió, marcaran el camí de tota l’estratègia.

 

Optimització de l’estructura webUn bon especialista SEO ha de saber analitzar l’arquitectura de l’site, amb l’objectiu que la informació del web aquest el millor organitzada possible, així com afavorir bon enllaçat intern, i una estructura web amigable adaptada als algoritmes dels cercadors.

 

Sens dubte és una tasca molt important perquè totes les altres accions puguin donar els seus fruits.

 

Monitorització del web i de la competènciaPer fer un bon treball d’Especialista SEO, aquest ha de disposar i saber utilitzar d’una forma òptima, una multitud d’eines que l’ajudaran a tenir un control diari de l’evolució de les posicions de l’site i de les paraules clau, així com els enllaços entrants. Tant del seu site com els de la competència.

 

analítica webUna altra de les tasques més important sense cap mena de dubte, es tracta de l’analítica. De poc serveix anar fent moltes tasques, si no podem observar que està passant dins del web en qüestió.

Amb tota la informació que ens brinda l’eina de Google Analytics, podem disposar d’infinitat de detalls i informació sobre els usuaris per seguir plantejant idees i estratègies en funció als resultats obtinguts.

 

Estar a el dia de les novetats sobre els cercadors i el màrqueting en líniaEl SEO és una branca de l’màrqueting en línia subjecta a canvis constants. Un bon Consultor SEO ha d’estar sempre informat de les actualitzacions i canvis que es puguin donar, per poder ser dels primers a experimentar i provar noves opcions.

 

Assessorament professional a el clientLa comunicació entre l’Especialista SEO i el client en qüestió és molt important ja que permet el consultor transformar les inquietuds, desitjos i necessitats de l’empresa en una estratègia efectiva.

 

És responsabilitat de l’consultor, mantenir a el client informat de l’evolució de l’site, per així poder ser el més reactiu possible pel que fa a oferir recomanacions de millora i oportunitats.

 

Millora de continguts webEl contingut d’un mateix site, és essencial per aconseguir un bon posicionament. L’Especialista SEO d’optimitzar els continguts perquè en aquest s’estiguin treballant les paraules claus adequades per a cadascuna de les pàgines.
És necessari un especialista SEO a la teva empresa?Com comentàvem a l’inici de l’post, avui dia, aquesta posició és fonamental per a qualsevol empresa amb una estratègia online definida.

 

Comptar amb una pàgina web ben optimitzada permet a l’empresa guanyar visibilitat i tenir més possibilitats de pujar la ràtio de conversió.

 

A banda, sobre SEO es parla molt, però no perquè estiguem davant d’una moda passatgera, sinó perquè el posicionament web està entre les 20 professions digitals més sol·licitades per les empreses espanyoles.

 

Així doncs, podeu valorar vosaltres mateixos la importància de tenir un especialista SEO a la teva empresa, però des del nostre punt de vista, sens dubte és una aposta que has de fer si vols estar a l’avantguarda de l’màrqueting digital.

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.