Aumentar la velocitat web

Necessites consells per millorar la velocitat de càrrega de la teva pàgina web? O, per contra, ja has pres les mesures adequades perquè el teu lloc web funcioni perfectament.

Tot i que no és la part més important quan es tracta d’optimitzar una web, la velocitat de càrrega és un aspecte a tenir en compte si vols que l’usuari es quedi i no abandoni la pàgina.

Vols treure el màxim partit al teu web i obtenir la major rendibilitat? Per a això necessites que el teu lloc web estigui correctament generat. I facilitar l’experiència d’usuari dels visitants. Una cosa per al que et vindrà genial incorporar aquests consells per millorar la velocitat de càrrega en el teu procés de desenvolupament web. Només així posaràs les bases per augmentar les conversions com aconsella un consultor seo.

Escollir una plataforma professional a l’hora de decidir la plataforma amb la qual treballar és millor que seleccions una eina professional. Aposta per desenvolupaments propis només si disposes d’un equip experimentat que conegui les claus per millorar el rendiment dels llocs web.

No obstant això, per evitar problemes, un dels principals consells per millorar la velocitat de càrrega que pots rebre és utilitzar plataformes professionals. Entre elles es troben WordPress, Joomla, o Prestashop, si es tracta de crear un ecommerce.

Els plugins i aplicacions que no et serveixin, aturarlos es bàsic. Eliminar tots els plugins que no aportin res i no hagin de ser usats farà que la teva pàgina web vagi més ràpida. Es recomana no utilitzar més de 10 connectors per cada instal·lació de wordpress. I tractar que siguin connectors amb codis simples i clars. Per tant, analitza quants tens instal·lats en el teu lloc web, encara que no estiguin en ús. I quines són. I investiga si hi ha altres que ajuden a millorar la performance de la teva pàgina web.

Com veus, les principals plataformes professionals compten amb aplicacions i plugins que t’ajudaran a saber si el lloc web està optimitzat o no. Alguns dels plugins que és recomanable que instal-leu són:

WP Optimize

Instal·la connectors com WP Optimize
Els documents que es creen en plataformes com WordPress, ja siguin esborranys, publicacions, etc. van llastant la base de dades. Per evitar que passi això, és aconsellable instal·lar aquest plugin que té com a comesa netejar precisament aquesta base de dades.

W3 Total Cache

Instal·la connectors com W3 Total Cache

En aquest punt té cabuda el tema de la memòria cau. Per aconseguir que hi hagi una bona experiència de l’usuari si torna una segona vegada W3 Total Cache permet tenir emmagatzemada una còpia de la web per als visitants que repeteixen no hagin de carregar-la sempre de zero. A més, amb aquest plugin tindràs llista i optimitzada una còpia de la teva web.

Imatge de previsualització de YouTube

Tal com es pot veure en el vídeo superior, Autoptomize serveix per reduir fitxers i arxius de tipus CSS, Javascript i HTML.
Optimitza les imatges

Imatge de previsualització de YouTube

Aquest és un altre dels consells per millorar la velocitat de càrrega que no se solen tenir en compte però és fonamental. Per a això, en primer lloc és recomanable exportar les imatges fent ús d’unes eines d’optimització web. Has de triar un bon format de fitxer, el més aconsellable és JPEG i optimitzar el teu codi HTML.

D’altra banda, el pes que tinguin les imatges és un factor molt important perquè la càrrega sigui ràpida. Hi connectors de compressió i optimització d’imatges com Smush que t’ajudaran en aquesta tasca.

No obstant això, el més lògic és que pugis les imatges amb dimensions normals, que és una cosa que canvia segons els avenços tècnics. El normal avui en dia és que no sobrepassen els 1000 píxels i que permetin conservar la pàgina per sota dels 400KB. Les connexions lentes i la navegació des de dispositius mòbils t’ho agrairan.

Més codis HTML i CSS i menys plataformes CMS

És millor utilitzar codis HTML i CSS per a una major velocitat de càrrega de la pàgina. Per a això, escriu només les línies de codi absolutament necessàries. És una cosa que no només millorarà aquest aspecte sinó que també ho agrairà Google. I incidirà en una millora del posicionament.

No obstant això, un percentatge enorme de pàgines web es generen en l’actualitat amb gestors de continguts, CMS, com wordpress. Si és el teu cas, de nou, has de prestar atenció per eliminar, en la mesura possible, el codi superflu que es generi amb aquestes plataformes. El CMS que utilitzis et ha de garantir que la teva web sigui òptima.

Contracta un bon servidor xarxa VPN

Triar un bon allotjament web és un altre factor significatiu si vols accedir de forma ràpida a un web. Un servidor no ofereix un bon servei quan el hosting que s’ha contractat no és de qualitat. Ha d’estar ben configurat i el servidor s’ha de trobar on vols posicionar el teu web.

Col·loca el CSS i JavaScript de forma correcta

Imatge de previsualització de YouTube

Quan un usuari accedeix a una pàgina web, el primer que es pot trobar és que estigui en blanc. Aquí entren en joc els fulls d’estil CSS, que són les que s’encarreguen de dibuixar el document i li donen un disseny.

Si es col·loca el CSS a la part de dalt de la pàgina i el JavaScript a la part inferior, el que aconseguiràs és que el navegador prohibeixi el processament progressiu. El que farà que els navegadors bloquegin el renderitzat per evitar haver de tornar a dibuixar els elements de la pàgina.

De la mateixa manera, si no tens cura les forma d’organització dels codis web segons les normes W3 el lloc web no funcionarà correctament.

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.