Selecció del teu domini

Posicionar el teu web en els primers llocs dels cercadors es pot convertir en una cursa d’obstacles. Són molts els factors que influeixen (més de 200) i, a més, solen canviar amb freqüència. En aquest post et parlarem sobre la importància de triar domini per millorar la teva SEO i et mostrarem els 4 tips que has de tenir en compte per tenir èxit.

Inclou la paraula o paraules clau per triar domini.

Registra el teu domini pel major temps possible.Tria un domini que estigui en relació amb la temàtica de la teva web.Mantingues el teu nom lliure de penalitzacions.Com triar domini per millorar el meu posicionament SEO

 

1. Inclou la paraula o paraules clau per triar domini.


L’actualització de l’algoritme “Exact Match Domain” (EMD) de Google a 2012 fa que el cercador, per establir la posició del projecte de la teva web, comprova primer la rellevància del teu domini. El motiu és senzill: Google entén que d’aquesta manera l’usuari arriba al contés que estava buscant. Els dominis EMD són els dominis que coincideixen exactament amb un terme de cerca i són els òptims si vols obtenir un bon resultat. També existeixen els PMD (Partial Match Domain) que només coincideixen parcialment i no tindran la mateixa força.

 

A aquesta mesura cal afegir la que la teva web també ha d’incloure contingut valuós i d’interès per als teus usuaris utilitzant també les paraules clau més rellevants. Per exemple, si has registrat el nom de domini “lamevamarca.es” l’usuari en fer clic esperarà trobar informació i contingut sobre “La meva Marca”. Si en el contingut de la teva web fas referència a aquesta keyword, és més possible que Google et col·loqui en posicions importants.

Hi ha eines que et poden ajudar per seleccionar les keywords del teu projecte i triar el domini més apropiat. Algunes són AdWords Keyword Tool, Google Trends i Google Insights.

 

2. Registra el teu domini pel major temps possible.


Els cercadors entenen que si renoves el teu domini per més temps, és que el teu projecte és sòlid i transmet confiança. Per tant, els cercadors li atorgaran més avantatges SEO.
De la mateixa manera, l’antiguitat del teu domini també influirà positivament en el teu posicionament per la mateixa raó.

 

3. Tria un domini que estigui en relació amb la temàtica de la teva web.


L’extensió del teu domini diu molt sobre el contingut de la teva pàgina. Això és una cosa que els cercadors tenen en compte per posicionar-te. A Google el que més li interessa per posar-te en les primeres posicions és que el contingut que ofereixis als teus usuaris sigui del seu interès i tingui valor. Per això, a més, d’analitzar la teva pàgina també va a llegir el teu extensió de domini. És interessant que tries les extensions de domini que estiguin més en relació amb la temàtica de la teva web. Per exemple, si et dediques a la venda, el més apropiat seria el .com. I, si el teu web té contingut audiovisual, hauries de registrar un .tv.

D’entre totes les possibles extensions per triar domini, les geogràfiques tenen prioritat per als cercadors. Per exemple, en el cas d’Espanya posicionaria millor un domini .es que un .fr.

 

Sembla ser que les noves extensions de domini (com .hotel, .tienda o .blog) funcionen i influeixen de la mateixa manera en el SEO que els dominis tradicionals. Per tant, aquestes noves extensions representen una nova oportunitat de protegir la teva marca i de donar-la a conèixer, oferint un contingut clar i diferenciat tant per als cercadors com per als teus potencials clients.
Un altre factor a tenir en compte a l’hora de triar domini és que solen influir en els clics que rep la teva web. I, per tant, també en el teu posicionament SEO. És a dir, que si el teu potencial visitant utilitza en la seva recerca la paraula comerç, els cercadors potenciaran més les posicions del .com perquè és contingut relacionat.

 

4. Mantingues el teu nom lliure de penalitzacions.


Google premia aquells dominis els propietaris estiguin lliures de penalitzacions i no hagi tingut mai dominis identificats com a correu brossa. De la mateixa manera que amb l’antiguitat del domini, Google entén que es tracta d’un projecte de confiança i li atorgarà millors posicions.
Aquestes claus t’ajudaran en la carrera de SEO per aconseguir les millors posicions de la teva pàgina web.

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.