Casetes dels miners al barranc de l’Argentada

Les activitats extractives, tant a cel obert com en galeria, foren força abundants al bosc de Poblet en el passat, si bé el nom de la mina Atrevida és el més popular i recordat.

D’aquella activitat minera trobem encara alguns indicis, especialment a la barrancada de l’Argentada. Vull destacar un conjunt de cinc petites casetes arrenglerades, en la vessant solana del barranc on hi vivien els miners amb les famílies, a pesar de ser uns espais molt reduïts. L’any 1905 troben empadronada una família (Pàmies Pàmies) de tres membres. El 1925 hi trobem empadronats fins a 10 miners sense familiars. El 1940 estava empadronada la família López Visiedo eren set habitants i l’any 1945 trobem empadronada la família Carmona López amb sis habitants.

Actualment només resten en peu aquestes casetes, però fins als anys setanta del segle passat també es conservaven mig enrunades set casetes més sota mateix del Pic de l’Àliga, al costat de la pista forestal. Encara avui es coneix la zona amb el nom de “les Setcases”.

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Geologia, Història, Patrimoni Arquitectònic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *