Plànol de l’atermenament del bosc de Poblet (1899)

L’any 1899 es realitzaren els treballs de camp per delimitar el perímetre del bosc de Poblet, aleshores propietat de l’Estat. Aquells treballs es feren des del 10 d’octubre fins el 18 d’octubre, clavant estaques com a fites provisionals amb un total de 110 fites o mollons. Duran aquests dies també es delimità el perímetre de les finques privades enclavades dins del bosc de Poblet: Granja de la Pena, Mas d’en Pagès, plana del Misé i Granja de Castellfollit.

Un vegada realitzats els treballs de reconeixement dels límits del bosc sobre el terreny, s’iniciaren el treballs topogràfics de senyalització de les fites i aixecament d’un plànol a escala 1:10.000. Aquests treballs s’acabaren el 5 de desembre de 1899.

Detall de l’enclavament de les finques de l’antiga granja cistercenca de la Pena

Detall de l’enclavament de la granja cistercenca de Castellfollit amb les seves terres de conreu.

Detall de l’enclavament del mas d’en Pagès. Es pot apreciar clarament com en aquella època les terres d’aquest mas eren dins del bosc de Poblet i per tant dins del terme de Vimbodí. Actualment aquestes terres estan adscrites al terme de Prades.

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Estudis i recerca, Història. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *