Casa forestal de Castellfollit

La casa forestal de Castellfollit és una de les tres cases forestals existents al bosc de Poblet i la més petita de les tres. La trobem ubicada al cor mateix del barranc de Castellfollit.

La seva construcció fou realitzada durant la segona dècada del segle XX. A diferencia de les cases forestals de la Pena i del Tillar aquesta fou construïda sense aprofitar cap de les antigues granges que el monestir de Poblet havia tingut dins del bosc.

L’indret on s’alçà la casa forestal és conegut com la font Negra.

La casa fou utilitzada fins a la Guerra Civil com a vivenda d’un guarda forestal i la seva família. Després de la guerra ja només era habitada en la temporada d’estiu.

En la dècada dels setanta els voltants de la casa foren condicionats com àrea de lleure i també s’asfaltà la pista forestal per facilitar l’accés a l’àrea.

Àrea de lleure de la font Negra o de Castellfollit

Placa de ferro colat que deuria ser col·locada en temps de la II República (1931-1936), ja que es pot apreciar la corona mural de l’escut, en comptes de la corona reial.

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Patrimoni Arquitectònic, RACONS DEL BOSC DE POBLET. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *