Pou de gel de la Mitjana

Aquest pou de gel el trobarem a prop de la Granja Mitjana, a la dreta de la ctra. de Prades, tot just abans d’arribar a la granja. Per tant la seva ubicació és troba fora del que podrien anomenar normal, ja que seria més lògic torbar-nos tots els pous de gel a les cotes altes del bosc de Poblet, però aquest es troba a la plana.

De fet al monestir de Poblet, també situat a la plana, existeix un altre de pou de gel, si bé aquest podria tractar-se d’un pou per emmagatzemar el gel produït als altres pous que deuria tenir el monestir (pou de la Pena, pou del mas d’en Pagès, pou de la Mitjana …), i que a l’estiu deurien portar gel cap el monestir. 

Actualment hi ha un projecte del Paratge Natural de Poblet per restaurar aquest pou i poder adequar-lo per ser visitat.

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Patrimoni Arquitectònic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *