Pensaments a propòsit de certes lectures al Facebook

JA ESTÀ BÉ LA BROMA! NO VULL QUE PLEGUI CAP MES PAGÈS CATALÀ!

Hi ha una cosa certa: no hi ha més cec que qui no vol veure-hi (o algo així). La Unió de Pagesos fa una tasca molt important en defensa de l’agricultura i la pagesia catalanes, que pot semblar el mateix però no ho és.

Moltes vegades, entre companys sindicals, discrepem sobre la direcció a seguir sigui en termes horitzontals, sectorials o del dia a dia del sindicat… però remem tots amb la mateixa idea al cap: la defensa de la pagesia catalana.

Cert però, que tot i els esforços en donar a conèixer la esgotadora tasca sindical, la crisi continuada del sector, anterior a la global, el fet que cada cop hi hagi menys pagesos i alguns altres inputs,  provoquen la sensació de que no es fa res, o no es fa el suficient… I això no és cert.

La major part de la infrastructura sindical es financia a través de les quotes dels afiliats. Però al sindicat defensem, com bé dieu, tots els pagesos, no tan sols els nostres afiliats, i això s’hauria de preuar molt més tant per part de l’administració pública com del propi sector.

I coincidexo en el que diuen altres companys en aquesta pàgina, i altres llocs, hi ha “sindicats” que tan sols surten a espigolar quans ‘acosten les eleccions… Com altres (o els mateixos) potser gaudeixen de l’aixopluc dels “aparells polítics”, potser podríem dir PSC_PSOE “Urapac”, CiU+PP (JARC/ASAJA)… Com és molt descarat el finançament del govern español a la COAG (aix, la COAG, quién te ha visto y quién te ve, vendida al mejor postor).

Naltres som independents i això és un preu que paguem molt car. I segur que a naltres també ens ha sortit algun bolet, però tingueu molt clar que ens l’hem menjat a la planxa amb all i julivert, abans que es podrís.

Ànims que queda molta feina a fer!

Quant a Tonet001

Català del Tarragonès
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *