Com crear categories al teu bloc

Les categories en els blocs serveixen per ordenar temàticament els articles que hi publiquem, en el cas que hi tractem temes molt diversos. Imagina’t que tens un bloc personal i vols parlar sobre la teva ciutat, la música que t’agrada i els llocs que visites. En aquest cas seria recomanable que en creessis tres i hi anessis vinculant els articles que vagis entrant al bloc.

Per crear les categories és necessari que entris al “Tauler” d’administració del teu bloc. En l’apartat “Entrades” > “Categories” t’apareix el menú de creació i edició.A “Afegeix” tens un petit formulari amb quatre camps. A “Nom” hi has d’afegir el títol de la categoria. A “Resum”, la URL que vols que tingui la categoria, però si no hi poses res se’t crearà automàticament. A “Pare” pots especificar si vols que la categoria en qüestió depengui d’una altra, de manera que esdevindria en una subcategoria (per exemple podríem crear les subcategories Rock, Jazz i Clàssica dins la categoria Música). I a “Descripció” pots afegir una explicació opcional que, segons el tema d’aparença que utilitzis al teu bloc, no es mostrarà. Un cop introduïda tota la informació no t’oblidis de prémer el botó “Afegeix”.

Si t’hi fixes, a la part dreta ens ha aparegut la nova categoria. També ens apareix la categoria “General”, que ve creada per defecte amb el bloc, però si aquesta no ens convenç sempre la podrem editar i canviar-li el nom. Totes les categories, excepte aquesta última, sempre les podrem editar i suprimir quan més ens interessi.

Un cop tinguis les teves categories creades, t’apareixeran ja al formulari d’entrada de nous articles al bloc, en la columna de la dreta. Només hauràs de seleccionar la que més t’interessi.

Per últim, fixa’t també que just a sota t’apareix l’opció “Afegeix”. Aquesta és una manera senzilla i pràctica per si vols afegir una nova categoria o subcategoria al teu bloc al mateix moment que edites un article. Ens pot ser útil, per exemple en el cas que volguéssim crear a últim moment la subcategoria Rock dins la categoria Música.

Nota important
Una vegada tinguis les categories ja creades, has de tenir present que aquestes no t’apareixeran a la part pública del teu bloc mentre no hi relacionis cap article. Si tot i així no t’hi apareixen, segurament és perquè no tens activat el giny de categories en l’aparença del teu bloc.