Com crear el teu nou TINETbloc WP

Per crear un bloc al nou TINETblocs (amb tecnologia WordPress) és necessari ser usuari registrat a TINET. Si no ho ets, pots sol·licitar l’alta on line a través del formulari.

Si ja ets usuari de TINET, únicament cal que accedeixis a “Crea el teu bloc” [https://blocs.tinet.cat/wp-login.php] i t’identifiquis com a tal, amb el teu nom d’usuari i la teva contrasenya. Un cop dins, t’apareixerà l’àrea d’administració per crear i editar el futur bloc.

Edita el teu perfil
Al ser el teu primer accés i al no disposar encara de bloc, t’apareixerà primer de tot el formulari d’actualització del teu perfil a TINETblocs. Verifica les dades i omple, si vols, la resta de camps buits. Fixa’t també que, en aquest mateix formulari, pots editar un àlies diferent al teu nom d’usuari de TINET i fer que aquest es mostri públicament en lloc del teu nom real. Un cop efectuats els canvis, no t’oblidis de prémer el botó  “Actualitza el perfil”.

Crea el teu bloc
Seguidament, vés al menú “Tauler” i selecciona l’opció “Crear un bloc”. T’apareixerà el menú de creació del nou bloc.

Has d’indicar primer de tot el nom del nou lloc, és a dir, l’adreça web que vols que tingui i que començarà per blocs.tinet.cat/. A partir d’aquí hauràs d’indicar com vols que segueixi la URL. Has de tenir present que el text que incorporis únicament pot estar format per lletres i números, ja que no s’accepten espais ni altres símbols, i que l’adreça que introdueixis ja no la podràs modificar en el futur. A més, caldrà que aquesta estigui lliure i no hagi estat registrada per un altre usuari.

Seguidament et demana el títol del lloc. Aquest camp és lliure i hi pots utilitzar espais, apòstrofs, accents i altres símbols.

A “Privadesa” únicament cal que marquis  “Sí” o “No” depenent de si vols que el contingut del teu bloc es pugui trobar en cerques en els buscadors com Google, Bing, Technorati, etc.

Per últim, només et queda acceptar les condicions de servei i prémer el botó de creació.

Si tots els camps estan omplerts correctament i la URL que has especificat està lliure, ja tindràs bloc.

Accés
Per accedir-hi, únicament cal que teclegis en el teu navegador la URL que has especificat. El bloc ve amb un disseny per defecte que podràs personalitzar o canviar a través del Tauler d’administració del teu lloc [https://blocs.tinet.cat/wp-login.php] al qual podràs accedir des del teu mateix bloc o des de la portada de TINETblocs.