Posada en funcionament o modificació substancial de les activitats sotmeses a Declaració responsable.Catalunya.

Llei de Simplificació

La Llei d’activitats  per la posada en funcionament o modificació de una activitat  té per objectiu reduir els tràmits, incrementant la transparència i la simplicitat dels procediments i eliminant el temps per iniciar una activitat.

LA LLEI

El 13 d’agost de 2015 va entrar en vigor la Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l’activitat administrativa de l’Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d’impuls de l’activitat econòmica, que té per objectiu reduir els tràmits, incrementar la transparència i la simplicitat dels procediments i eliminar el temps per iniciar una activitat. Regula de forma concreta el règim d’intervenció de les activitats innòcues i de baix risc sobre la seguretat de les persones els béns i el medi ambient, identificant el règim d’intervenció: declaració responsable o comunicació i la documentació a aportar.

 

El nou règim d’intervenció introduït per la Llei 16/2015 introdueix la mínima intervenció possible. Això suposa menys costos administratius per a les empreses. En aquest sentit, les empreses que posen en funcionament o fan una modificació substancial d’una activitat innòcua només han de:

1. Signar i presentar una declaració responsable davant l’Administració. La Declaració responsable és de finalització immediata, en el sentit que el titular no ha d’esperar la resposta de l’Administració i pot iniciar la seva activitat en el mateix moment que la comunica i que fa efectiu el pagament de les taxes corresponents.

2. Conservar el certificat tècnic signat per un/a tècnic/a competent, que és el document que us oferim en l’enllaç següent.

→ Descarregueu-vos el certificat per a fer la declaració responsable de les activitats econòmiques innòcues.

Com afecta

A partir de la entrada en vigor de la Llei de simplificació, el titular de l’activitat assumeix la responsabilitat de complir els requisits necessaris per mitjà d’una declaració responsable o una comunicació prèvia davant l’Administració i assegura que no és necessària cap llicència.

 

 

 

 

 

 

 

Quant a Xavier Milian Call

Enginyer Tècnic Industrial , Per la UPC , EUETI de Terrassa Promoció de 1991. Especialitat Química Industrial . - Membre de , the Royal Society of Chemistry, London , UK. Membre col·legiat :335886 .Lletres designadores MRSC. - Col·legiat : 10634 del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, CETIT, Spain. Dades de contacte. Correu: xaviwemilian@enginyerstarragona.cat Tel: +34 661026399 Fax:+34 977 720799
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats News. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *