PATRÓ D’OMBRES DE UNA PORXADA EN FINESTRA SUD-EST

Determinarem les ombres produïdes per la paret i sostre de una porxada   per el mètode d’angles. Considerem que el mur que conté la finestra te una orientació sud-est  , Alçada   del porxo 2,9 metres  a sostre , profunditat  porxada  a la paret de la finestra  3,3 metres ,amplada de la porxada 3 metres .

La porxada  queda definida  per tres plànols :

Plànol 1 : Sostre  NE  ( P1-P2)

Plànol 2: Sostre  SE ( P2 -P3)

Plànol 3 :  Paret NE ( P3-P4)

Determinació Ombra Sostre SE  Plànol 1 ( P1 – P2)

Des de el punt mig (pm )  de la finestra   tracem una diagonal al punt P2 ( pm -p2)  i al punt  P1 ( pm- p1) . Aquestes ratlles ens defineixen els angles azimut  α1 i α2  .

Fem el abatiment de les altures  ( h1 i h2)  des de el respectius punts  i  unim  les altures abatudes amb el punt mig  (pm ) .   Aquestes diagonals d’unions entre els punts (pm -p1- h1)  i ( pm -p2-h2) ens defineixen els angles d’elevació β1 i β2

Determinació ombra Sostre SE plànol 2  (P2 – P3)

Des de el punt mig (pm )  de la finestra    tracem una diagonal al punt P2 ( pm -p2)  i al punt  P3 ( pm- p3) . Aquestes ratlles ens defineixen els angles azimut  α1 i α2  .

Fem el abatiment de les altures  ( h2 i h3)  des de el respectius punts  i  unim  les altures abatudes amb el punt mig  (pm ) .   Aquestes diagonals d’unions entre els punts (pm -p2- h2)  i ( pm -p3-h3) ens defineixen els angles d’elevació β1 i β2

Determinació Ombra Paret NE   Plànol 3 ( P3 – P4)

Des de el punt mig (pm )  de la finestra   tracem una diagonal al punt P3 ( pm -p3)  i al punt  P4 ( pm- p4) . Aquestes ratlles ens defineixen els angles azimut  α1 i α2  .

Fem el abatiment de les altures  ( h3 i h4)  des de el respectius punts  i  unim  les altures abatudes amb el punt mig  (pm ) .   Aquestes diagonals d’unions entre els punts (pm -p3- h3)  i ( pm -p4-h4) ens defineixen els angles d’elevació β1 i β2

Introduïm els angles azimut i d’elevació  obtinguts en el programa informàtic CE3X   en la secció d’ombres  i obtenim el  següent patró d’ombres produït per el   plànol 3  (p3-P4) , plànol 2  (p2-P3)  i plànol 1 (P1 – P2). Aixo ens determina les ombres  produïdes en la finestra  continguda del mur orientació SE.  També   substituïm els  corresponents angles d’elevació  β a 80º  a l’ombra  produïda per el  plànol 3 doncs les ombres son produïdes per els obstacles  verticals i horitzontals . Obtenint el patró d’ombres final següent :

 

Quant a Xavier Milian Call

Enginyer Tècnic Industrial , Per la UPC , EUETI de Terrassa Promoció de 1991. Especialitat Química Industrial . - Membre de , the Royal Society of Chemistry, London , UK. Membre col·legiat :335886 .Lletres designadores MRSC. - Col·legiat : 10634 del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, CETIT, Spain. Dades de contacte. Correu: xaviwemilian@enginyerstarragona.cat Tel: +34 661026399 Fax:+34 977 720799
Aquesta entrada ha esta publicada en Patró ombres CE3X. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *