QUICHE

08 Juliol, 2009 19:35
Publicat per cestopa, Plats freds per a l'estiu

Ingredients:

Una làmina de pasta brisa.

2 ous

250 g de crema de llet

100 g de bacó fumat 

250 g de formatges  variats. Emmental, Havarti, crema de Roquefort,

holandès,...segons el gust

 

Elaboració:

S'extèn la massa sobre un motlle per al forn.

En un bol es baten els ous, s'afegeix la crema de llet, elsformatges i per fi el bacó tallat a tiretes.

Es tira sobre el motlle i es cou al forn (només de baix) durant 40 minuts, a 170º.

Aquest pastís es pot menjar calent o fred, però tebi és insuperable.

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

SALMOREJO

08 Juliol, 2009 18:55
Publicat per cestopa, Plats freds per a l'estiu

 INGREDIENTS:

1 Kg tomàquets madurs
un gra d'all
una molla de pa remullada amb aigua freda
sal, oli i vinagre

ELABORACIÓ:

Es pelen els tomàquets i s'hi treuen les llavors.

Es trituren amb la batedora amb la molla de pa i l'all.

Si queda molt espès s'hi pot afegir aigua freda.

S'hi tira la sal, l'oli i el vinagre al gust i es guarda a la nevera.

 Per servir-lo s'hi tira per sobre ou dur esmicolat i tiretes de pernil.

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

GRANISSAT DE PINYA

07 Juliol, 2009 19:19
Publicat per cestopa, Postres

Ingredients:

Un pot gran de pinya amb almívar, o es fa l'almívar amb el suc de la pinya

i 150 g de sucre.

Una copeta de licor de préssec.

 

Elaboració:

Es tritura la pinya amb l'almívar i el licor i es posa al congelador.

Després de dues hores es remena per que no cristal.litzi.

Per servir-lo, es treu del congelador una hora abans.

    

 

 

 

4 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

XATÓ

06 Juliol, 2009 19:27
Publicat per cestopa, Plats freds per a l'estiu

Ingredients:

escarola

tomàquet 

bacallà dessalat

tonyina 

anxoves

olives negres

salsa de xató :

80 g d'avellanes

80 g d'ametlles

la polpa d'una nyora

2 tomàquets escalivats

1 ceba escalivada

una cabeça d'alls escalivada

una llesqueta de pa fregit

sal, oli, vinagre 

una culleradeta de pebre roig dolç

 

Elaboració:

Es fa primer la salsa i es guarda a la nevera.

Es prepara l'escarola, s'afegeixen els altres ingredients i es cobreix amb la salsa.

 

 

 

 

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

AMANIDA DE CIGRONS

06 Juliol, 2009 15:33
Publicat per cestopa, Plats freds per a l'estiu

Ingredients:

un pot de cigrons cuits

una ceba tendra

un pebrot verd

una llauna de tonyina

enciam

tomàquet

un ou dur

olives

sal, oli, vinagre

 

Elaboració:

Es renten el cigrons, es talla l'enciam en juliana, el tomàquet en daus,

el pebrot i la ceba en talls petits, es barreja tot i s'afegeix la tonyina

i les olives. S'amaneix amb una vinagreta i es cobreix amb ou dur.

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Braç de purè

02 Juliol, 2009 18:48
Publicat per cestopa, Plats freds per a l'estiu

Ingredients:                                                         

Un sobre de purè, llet, sal i mantega.       

Una llauna de tonyina                                             

olives farcides   

pebrots del piquillo 

ou dur                              

maionesa

enciam i tomàquet

 

Elaboració: 

Es fa un purè espés amb la llet, un polsim de sal i una mica de mantega.

Es deixa refredar i s'extèn sobre un drap de cuina.

Es farceix amb els altres ingredients tallats petits.

S'embolica en forma de braç de gitano, es cobreix amb maionesa

i s'adorna amb ou dur, tiretes de pebrot o anxoves.

S'acompanya d'enciam i tomàquet.

                                                                      

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Gaspatxo

30 Juny, 2009 19:09
Publicat per cestopa, Plats freds per a l'estiu

Ingredients:

ceba, pebrot verd, pebrot vermell, all, tomàquet, cogombre, molla de pa remullada, sal, oli, vinagre, aigua freda.

Es posen els ingredients a la batedora, es baten fins a obtenir una massa homogènia, es cola i es guarda a la nevera.

Se serveix  amb trossets de tomàquet, pebrot, ceba i cogombre i amb uns daus de pa fregit.

 

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Video adjunt

29 Juny, 2009 19:26
Publicat per cestopa, General

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Obro una pàgina nova

29 Juny, 2009 18:50
Publicat per cestopa, General

Començo una nova experiència amb la confiança de contactar amb persones amb les mateixes inquietuds.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs