QUICHE
08 Juliol, 2009 19:35
Publicat per cestopa,
Plats freds per a l'estiu
Ingredients:
Una làmina de pasta brisa.
2 ous
250 g de crema de llet
100 g de bacó fumat
250 g de formatges variats. Emmental, Havarti, crema de Roquefort,
holandès,...segons el gust
Elaboració:
S'extèn la massa sobre un motlle per al forn.
En un bol es baten els ous, s'afegeix la crema de llet, elsformatges i per fi el bacó tallat a tiretes.
Es tira sobre el motlle i es cou al forn (només de baix) durant 40 minuts, a 170º.
Aquest pastís es pot menjar calent o fred, però tebi és insuperable.

SALMOREJO
08 Juliol, 2009 18:55
Publicat per cestopa,
Plats freds per a l'estiu
INGREDIENTS:
1 Kg tomàquets madursun gra d'all
una molla de pa remullada amb aigua freda
sal, oli i vinagre
ELABORACIÓ:
Es pelen els tomàquets i s'hi treuen les llavors.
Es trituren amb la batedora amb la molla de pa i l'all.
Si queda molt espès s'hi pot afegir aigua freda.
S'hi tira la sal, l'oli i el vinagre al gust i es guarda a la nevera.
Per servir-lo s'hi tira per sobre ou dur esmicolat i tiretes de pernil.

GRANISSAT DE PINYA
07 Juliol, 2009 19:19
Publicat per cestopa,
Postres
Ingredients:
Un pot gran de pinya amb almívar, o es fa l'almívar amb el suc de la pinya
i 150 g de sucre.
Una copeta de licor de préssec.
Elaboració:
Es tritura la pinya amb l'almívar i el licor i es posa al congelador.
Després de dues hores es remena per que no cristal.litzi.
Per servir-lo, es treu del congelador una hora abans.
XATÓ
06 Juliol, 2009 19:27
Publicat per cestopa,
Plats freds per a l'estiu
Ingredients:
escarola
tomàquet
bacallà dessalat
tonyina
anxoves
olives negres
salsa de xató :
80 g d'avellanes
80 g d'ametlles
la polpa d'una nyora
2 tomàquets escalivats
1 ceba escalivada
una cabeça d'alls escalivada
una llesqueta de pa fregit
sal, oli, vinagre
una culleradeta de pebre roig dolç
Elaboració:
Es fa primer la salsa i es guarda a la nevera.
Es prepara l'escarola, s'afegeixen els altres ingredients i es cobreix amb la salsa.

AMANIDA DE CIGRONS
06 Juliol, 2009 15:33
Publicat per cestopa,
Plats freds per a l'estiu
Ingredients:
un pot de cigrons cuits
una ceba tendra
un pebrot verd
una llauna de tonyina
enciam
tomàquet
un ou dur
olives
sal, oli, vinagre
Elaboració:
Es renten el cigrons, es talla l'enciam en juliana, el tomàquet en daus,
el pebrot i la ceba en talls petits, es barreja tot i s'afegeix la tonyina
i les olives. S'amaneix amb una vinagreta i es cobreix amb ou dur.

Braç de purè
02 Juliol, 2009 18:48
Publicat per cestopa,
Plats freds per a l'estiu
Ingredients:
Un sobre de purè, llet, sal i mantega.
Una llauna de tonyina
olives farcides
pebrots del piquillo
ou dur
maionesa
enciam i tomàquet
Elaboració:
Es fa un purè espés amb la llet, un polsim de sal i una mica de mantega.
Es deixa refredar i s'extèn sobre un drap de cuina.
Es farceix amb els altres ingredients tallats petits.
S'embolica en forma de braç de gitano, es cobreix amb maionesa
i s'adorna amb ou dur, tiretes de pebrot o anxoves.
S'acompanya d'enciam i tomàquet.
Gaspatxo
30 Juny, 2009 19:09
Publicat per cestopa,
Plats freds per a l'estiu
Ingredients:
ceba, pebrot verd, pebrot vermell, all, tomàquet, cogombre, molla de pa remullada, sal, oli, vinagre, aigua freda.
Es posen els ingredients a la batedora, es baten fins a obtenir una massa homogènia, es cola i es guarda a la nevera.
Se serveix amb trossets de tomàquet, pebrot, ceba i cogombre i amb uns daus de pa fregit.

Video adjunt
29 Juny, 2009 19:26
Publicat per cestopa,
General
Obro una pàgina nova
29 Juny, 2009 18:50
Publicat per cestopa,
General
Començo una nova experiència amb la confiança de contactar amb persones amb les mateixes inquietuds.


