EL POLÍGON INDUSTRIAL DE VALLS ÉS EXCEL•LENT

A principis de la dècada dels 60 es va promoure a Valls el Polígon Industrial. Des d’aleshores ençà el Polígon han crescut i ha suposat i suposa un centre industrial i logístic de primer ordre per la ciutat, la comarca i el Camp de Tarragona.
Les necessitats de les empreses que hi estan ubicades, algunes d’elles de fa molts anys, i d’altres de recent implantació, ha fet que se l’hagi hagut de dotar, amb el pas del temps, de més i millors serveis, dels que tenia a l’inici. Això entra dins de la normalitat, la indústria, com qualsevol sector econòmic, canvia i per tant, l’espai i les condicions on desenvolupa la seva activitat també han de canviar. L’adaptació als canvis, i la visió de futur, permet obtenir el màxim potencial dels sectors en qüestió.
Però paral•lelament als serveis essencials per desenvolupar de manera competitiva l’activitat de les indústries que hi estan ubicades, el Polígon necessita també d’un manteniment regular per garantir aspectes com la seguretat o com la comoditat d’aquells que hi treballen i hi transiten cada dia, milers de persones de Valls i rodalies.
I aquest manteniment en aquests moment no s’està duent a terme. O si es fa, deixa molt a desitjar.
El PSC va proposar en el passat Ple de l’Ajuntament un pla de xoc per actuar en aquells punts en els que més ho necessita, garantint la correcta il•luminació de tots els carrers, la senyalització adequada, tapant clots i forats, perquè circular pel Polígon i treballar-hi sigui més segur. I també vam proposar que l’Ajuntament fos proactiu, que no hi hagi d’haver queixa rere queixa dels industrials o dels treballadors perquè s’arreglin els desperfectes. I per últim proposàvem un pla estratègic del Polígon Industrial, una idea que ha sortit moltes vegades en el Consell Econòmic i Social de Valls. Un pla en el que, tots els agents implicats estableixin quines actuacions s’hi ha d’emprendre perquè el nostre Polígon segueixi essent un punt de referència en el mapa industrial català.
Davant d’aquesta moció, que vam presentar per millorar l’estat en què es troba el motor de l’economia vallenca, hi vam trobar un govern, de CIU-ERC que nega l’evidència: segons l’Alcalde el Polígon és excel•lent. I sí, el Polígon és excel•lent, ho és per ubicació, ho és per les empreses que hi treballen, punteres en producció industrial amb gran valor afegit, en logística, en l’àmbit social… Però en el seu manteniment el Polígon Industrial de Valls és deficient.
I el govern de Valls pot negar l’evidència, pot intentar donar la culpa a governs anteriors, pot dir que tot està bé… però l’evidència és tossuda, i la realitat de carrers foscos, clots i forats al ferm i les voreres, caixes de llum i d’aigua rebentades, brutícia, senyals trencades o inexistents… Tot això hi és, i no sols ho veiem els socialistes, ho veuen els milers de ciutadans i ciutadanes que cada dia circulen i treballen en el nostre Polígon Industrial.
Rectificar és de savis. Esperem que el govern rectifiqui, i que tot i no voler aprovar la nostra moció (no fos cas que l’oposició s’emportés algun mèrit) finalment porti a terme els acords que preveia.
Es pot assumir que no es fa tot perfecte, que hi ha aspectes que es poden millorar i molt, i que allò que proposa l’oposició pot ser molt vàlid per la ciutat, perquè al cap i a la fi, tots i totes hi som per treballar per la nostra ciutat i pels vallencs i vallenques.

Quant a Rosa Maria Ibarra Ollé

Vaig néixer a Alió, fa 46 anys. Dels meus pares vaig aprendre el valor de l’esforç, del treball, de la constància i sobretot de l’honestedat i de la dignitat. Visc a Valls, amb el meu marit, i els meus dos fills. La meva vida ha estat lligada sempre a Valls, de fet la meva àvia era vallenca. Conservo records i amigues del meu pas pel Col·legi Cor de Maria, on vaig cursar bona part dels estudis d’EGB i per l'IES Narcís Oller, on vaig estudiar BUP i COU. Després vaig estudiar a la Universitat de Lleida, on em vaig llicenciar en Dret. Sempre m’ha agradat seguir aprenent i formant-me, perquè crec que això et fa créixer com a persona, i així després de la llicenciatura vaig obtenir el Curs de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Tarragona. I el meu interès en les polítiques públiques em van fer cursar el Màster de la UAB en lideratge per la gestió política i social. Professionalment, he estat la delegada a Valls de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona. Políticament he estat regidora de l’Ajuntament d’Alió durant dos mandats, del 1999 al 2003 i del 2003 al 2007. Del 2007 al 2011 vaig ser regidora de l’Ajuntament de Valls, desenvolupant, en el govern, funcions de Regidora d’Obres, Activitats i Habitatge, i de presidenta de PROVALLS. Des del 2011 sóc regidora a l'oposició i portaveu del Grup Municipal del PSC. També he estat consellera del Consell Comarcal de l’Alt Camp. Actualment tinc l'honor de ser Diputada del Parlament de Catalunya, de la XI Legislatura Sóc Presidenta del Consell de Federació del meu partit, el Partit dels Socialistes de Catalunya, del qual sóc militant des del 2005. Ho sóc perquè crec fermament en els principis i valors que defensa: la llibertat, la justícia, la igualtat, la solidaritat i el catalanisme basat en l'autogovern de Catalunya per construir una societat oberta, avançada i inclusiva.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *