L'ARIMANY DE TARRAGONA


HISTORIA DE LES PASTISSERIES DE L'ARIMANY DE TARRAGONA

historia — Publicat per aarimany @ 18:36

PASTISSERIES ARIMANY a l’Espluga de Francolí i Tarragona. General                        

L’origen de la tradició per la pastisseria, la va iniciar Enric Arimany i Ferrer cap l’any 1927 va adquirir per traspàs la botiga de pastisseria i queviures del carrer Torres Jordi nº 8. Aquesta era molt antiga i va pertànyer amb anterioritat a Josep Mª Palau.       

Enric va incorporar al negoci a  Elvira Minguella en casar-se el 28 de novembre de 1929, i mes tard als seus fills Salvador, Mª Mercè, Enric i Elvira. Enric “pare” va morir el 31 de maig de 1944, deixant a la seva viuda i fills al front del negoci.     

El Salvador amb 15 anys va anar a Tarragona a fer l’aprenentatge de pastisseria. Pocs anys desprès va decidir junt amb la seva mare la conveniència de traspassar la pastisseria de l’Espluga i quedar-se’n una a Tarragona.            

 En arribar a  Tarragona, van obrir la que seria la primera d’una petita cadena de pastisseries familiars, PORTALET el 16 de desembre de 1949. Van seguir les de CANYELLAS el 9 de març de 1953, COLON el 16 de desembre de 1966 i RAMBLA el 3 d’agost de 1971. A mes van obrir una fabrica de galetes al carrer  SANT MIQUEL i van tenir per un espai d’un any una parada al Mercat Central entre els anys 1956 i 1959. Per últim i no relacionat amb l’hosteleria, però si amb la afició dels germans per l’art, van obrir la galeria d’art ARIMANY.       Portalet i Canyelles situats als carrers del mateix nom i números 2 i 9 respectivament, Colon a l’actual carrer Rovira i Virgili 24, i RAMBLA a l’actual carrer Rambla Nova 43-45.    

Seguint la tradició del seu pare Enric, en Salvador van fer que un dels seus productes, “el vano” anomenat Maginet, fos la galeta tradicional i representativa de la gastronomia de la ciutat de Tarragona i motiu de souvenir pels que visiten la ciutat.      

Desprès d’uns anys, el 31 de maig de 1976, els germans Salvador i Enric van decidir separar els negocis, quedant-se el primer l’establiment de la Rambla, i el segon quedant-se la resta. 

    

En morir l’Enric el 19 d’octubre de 1986, sense que la seva viuda i els fills seguissin els negocis d’hosteleria, aquestos van vendre seus locals.

    Va quedar només la Pastisseria-Cafeteria-Restaurant de la Rambla que estava en mans del Salvador, la seva esposa Rosa i els seus fills Alfons i Roso. Desprès d’anys de recessió i que, en Salvador i la seva esposa es jubilessin i els seus fills seguissin camins diferents a l’hosteleria, el local de la Rambla va tancar les seves portes al públic el 19 de març de 2001.

    Amb la venda del local de la Rambla, es posava fi a una nissaga de pastisseries que van ser de més renom a Tarragona.

    En l’actualitat a Tarragona només queda el nom que es va posar a la galeria d’art un cop es va vendre a la família Escola, en l’actualitat s’anomena Sala d’art Enric Arimany



AGENDA PER SANT JORDI DEL SALVADOR ARIMANY

General — Publicat per aarimany @ 18:25

Activitats pel proper dia 23 d'abril, diada de Sant Jordi del Salvador Arimany

 Wink Al migdia, entrevista amb el Canal Catala de TV, a la Rambla Nova

 SurprisedA les 17:15 hores, entrevista a Tarragona Radio, al 96.7 de la FM.    

 SmileDe 18 a 20 hores, Signatura del llibre "Els postres de l'Arimany" a l'estand de la Llibreria Capona (aproximadament entre les Teresianes i el Carrer Fortuny).



ENTREVISTA A SALVADOR ARIMANY A TARRAGONA RADIO

General — Publicat per aarimany @ 17:57

Si voleu sentir al Salvador Arimany. La seva historia es també la historia de Tarragona. Entrevista realitzada a Tarragona Radio (96.7 FM) el 25 de març de 2008.

 

2008-03-25 SALVADOR ARIMANY.mp3



Postres de lArimany de Tarragona

General — Publicat per aarimany @ 17:38

30/03/08

Presentat el llibre "Postres de l'Arimany de Tarragona"

Salvador Arimany, que durant molts anys va ser el propietari del restaurant Arimany ubicat a la cèntrica Rambla de Tarragona, explica en el llibre Postres de l'Arimany de Tarragona (Cossetània) les receptes dels plats de rebosteria que tant de renom van donar al seu establiment. El llibre es va presentar el dia 28 de març a Tarragona.
En la presentació la periodista Yolanda Garcia destacà la generositat de l'autor ja que "tot el que sap sobre postres, ho ha volgut compartir amb tothom en explicar-ho en el llibre". També indicà que el caràcter de Salvador Arimany ha fet que "es guanyés l'estima de tota la ciutat de Tarragona."
Per la seva part el prologuista del llibre Antoni Jordà va assenyalar que en el seu pròleg explica la trajectòria de Salvador Arimany des de l'Espluga de Francolí, la seva població natal, fins a Tarragona, on regentà l'establiment a la Rambla durant molts anys.
Finalment, l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, que tancà l'acte, va recordar la importància de l'establiment de Salvador Arimany per on hi van passar múltiples personalitats de tots els mons, cosa que queda palès "en el llibre de dedicatòries que és una autèntica joia i que forma part de la història de Tarragona", i va indicar que en les receptes del llibre s'hi poden veure "ingredients normals i proporcions que s'entenen perfectament, cosa que indica que és un llibre amb receptes que es poden fer."
Més informació sobre el llibre a:
El Punt

«Anterior   1 2

Powered by LifeType