Reus Lan Party 2006

Publicat per cctgn | 13 Abr, 2006

Més de 500 persones connectades durant tot un cap de setmana. Conferències, tallers de modding (el tunning dels ordinadors) tornejos en xarxa, connexió a Internet d'alta velocitat, concursos... Tot això i molt més és el que ha donat de si aquesta edició de la Reus Lan Party 2006, la trobada d'internautes més important de Catalunya.

Durant els dies 7, 8 i 9 d'abril, la capital del baix camp s'ha convertit en el punt de referència de tots els aficionats a internet i les noves tecnologies. Per als que vau tenir la mala sort de no poder anar-hi, des d'Infotinet us oferim una petita mostra d'aquesta edició de la Reus Lan Party.

La propera cita dels aficionats de la xarxa serà el dia 17 de maig amb motiu del dia Mundial d'Internet. Tant a Tarragona com a Reus podreu trobar la carpa Info Aula Cibercat.

Contraespionatge

Publicat per cctgn | 10 Abr, 2006

El centre d’alerta temprana sobre virus i seguretat informàtica del ministeri d’Industria ha creat una secció antispyware. A través d’aquest servei de l’empresa red.es els usuaris poden de forma gratuita escanejar el seu sistema a la recerca dels molestos programes espia.

Espies

Aquests espies es dediquen a recopilar informació dels sistemes infectats per enviar-la a través d’Internet a empreses de publicitat. Per poder gaudir d’aquest servei, els usuaris s’han de descarregar un arxiu Activex.

Ja no et tornaràs a perdre

Publicat per cctgn | 10 Abr, 2006

Ets d’aquells que es perd amb facilitat? Et costa trobar una botiga o el carrer on has quedat amb els amics. Si és així, no et preocupis per que gràcies a internet i al portal Tinet ara ho tindràs molt més fàcil per no perdre’t. I és que la xarxa ciutadana tinet ha creat l’espai TinetMapes per posar a disposició dels seus usuaris els mapes de la provincia de Tarragona.

Tarragona

Entrant al tinetmapes podem, sense moure’ns de casa, fer un passeig pels mapes de les poblacions del camp de Tarragona. Podem cercar el carrer i el número que estem buscant i veure on està i què hi podem trobar al seu voltant. A més, podem visitar els llocs més importants de la provincia on hi ha situats monuments històrics, paratges naturals, rutes pel nostre territori i veure imatges des de l’aire.

 (Segueix)

Fon avança

Publicat per cctgn | 1 Abr, 2006

L’operadora Jazztel ha arribat a un acord amb Fon. Jazztel cedirà la seva xarxa de comunicació a Fon, la comunitat d’usuaris que comparteixen les connexions wi-fi amb la intenció de crear una xarxa sense fils a la que es pugui accedir des de qualsevol part del país. Gràcies a aquest acord els clients de Jazztel podran accedir a les xarxes wi-fi de Fon.

FON Jazztel

Aquest conveni era d'esperar ja que el responsable del projecte FON és l'argentí Martin Varsavsky, artífex entre d'altres empreses de l'operadora Jazztel. De qualsevol manera el que és cert és que aquest conveni ajudarà a créixer al moviment FON.

Tot a 100

Publicat per cctgn | 1 Abr, 2006

La Xina comercialitzarà els primers ordinadors portàtils de baix cost. L’empresa xinesa Menglan Group començarà a fabricar a partir de juny el seu portàtil Lognmeng, equivalent a un Pentium 3 i que arribarà al mercat amb un preu de tan sols 100 euros.

Amb poc més de mig quilo de pes i la mida d’un llibre de text, el Longmeng utilitzarà el sistema operatiu Linux i no suportarà Microsoft Windows. El portàtil Longmeng és el resultat d’un projecte de l’Institut de Tecnologia Informàtica xinesa per portar la tecnologia a zones rurals de la Xina. Si voleu saber més, podeu llegir la notícia aquí.

 (Segueix)

La llibertat és el futur

Publicat per cctgn | 1 Abr, 2006

Per navegar per internet, per escriure, per dibuixar, per escoltar música o veure una pel·lícula...existeixen milers de programes informàtics dissenyats per fer-nos més fàcil el nostre treball. Però si a més, aquests programes són lliures, és a dir, podem estudiar com estan fets i millorar-los, les possibilitats es multipliquen. Aquesta és la filosofia del programari lliure o de codi obert.

 (Segueix)

Tecnologia per incitar a la lectura

Publicat per cctgn | 18 Mar, 2006

La companyia Sony provarà el seu nou gatget Sony Reader als Estats Units. El sony Reader és un lector de llibres digitals amb una pantalla de sis polsades i que és capaç d’emmagatzemar un total de 80 llibres electrònics. La bateria d’aquest Sony Reader permet llegir fins a 7500 pàgines sense necessitat de recarregar-la.

Sony Reader

 (Segueix)

Quins Personatges!

Publicat per cctgn | 18 Mar, 2006

La xarxa ciutadana Tinet ha obert un nou espai per donar a conèixer als personatges més rellevants de les nostres comarques. Un espai on els creadors culturals que han deixat la seva empremta en la nostra societat a través de les seves obres i la seva personalitat tinguin la difusió que es mereixen. Mitjançant la possibilitat que ens ofereix la xarxa, Tinet ha creat aquest espai anomenat Personatges, on tindran cabuda noms propis del món de les arts, la ciència, la política o la cultura popular.

Personatges

 (Segueix)

M'arriba la nota?

Publicat per cctgn | 18 Mar, 2006

A partir d’ara els estudiants podran saber via internet a quina carrera poden accedir segons la seva nota d’accés. El ministeri d’educació i ciència ha posat en marxa una aplicació informàtica interactiva que ofereix als estudiants la possibilitat de saber quins estudis universitaris poden cursar tenint en compte les últimes notes de tall disponibles. Per al ministeri, amb aquesta nova eina els estudiants tindran més informació per poder fer millor la sol·licitud d’admissió a la Universitat. Aquesta aplicació està disponible en CD-Rom i via Internet a la web del ministeri d’educació i ciència.

Estudiants

Virus

Publicat per cctgn | 18 Mar, 2006

Perillosos, difícils de detectar i d’allò més perjudicials per al nostre ordinador. Són els temuts virus informàtics. Uns programes que entren sense que ens adonem al nostre sistema i es propaguen ràpidament infectant a altres programes, creant còpies de sí mateixos, esborrant o modificant arxius del sistema i, en definitiva, creant el caos al nostre ordinador.

Virus

De virus informàtics hi ha de molts tipus diferents. Tenim per exemple, els troyanos, que són una sèrie d’instruccions malignes associades a programes legítims i que poden arribar a destruir tota la informació que tenim al disc dur.

 (Segueix)

La web del Canal Català Tarragona

Publicat per cctgn | 18 Mar, 2006

El Canal Català Tarragona estrena nova web. La televisió de Tarragona que ara forma part del Grup Canal Català ha renovat la seva web per adaptar-la a la imatge del canal. Si visiteu la nova web, podreu veure la programació del Canal Català Tarragona on s’emet el programa Infotinet.

Canal Català Tarragona

Virus zombie

Publicat per cctgn | 18 Mar, 2006

Els virus adormits o zombies infecten cada cop més ordinadors. Aquest tipus de virus es troben al disc dur sense actuar esperant ser activats per dur a terme atacs organitzats. El problema és que els usuaris no tenen constància de que estan infectats i que els seus ordinadors poden ser utilitzats per cometre activitats delictives.

Virus zombie

 (Segueix)

D'allò més webFÀCIL!

Publicat per cctgn | 18 Mar, 2006

Internet evoluciona dia a dia i cada cop es fa més accessible. Ja queda lluny aquell projecte que en 1973 l’agència d’investigació de projectes avançats de defensa dels Estats Units va crear gràcies als protocols de comunicació TCP/IP. Aquell primer pas del que avui dia és Internet era només accessible a un petit grup d’experts que eren capaços d’enviar paquets d’informacions a través d’una xarxa .
Avui en dia però tot és molt més fàcil. Tenim eines que s’anomenen gestors de continguts que ens permeten crear i modificar les nostres webs.
Segurament un dels més accessibles i fàcils d’utilitzar per les ajudes que ofereix és el Webfàcil de Tinet. Aquest ens permet crear la nostra web escollint entre dissenys diferents, decidint el nombre de seccions o penjant fotos entre d’altres.

 (Segueix)

Units pel WiFi

Publicat per cctgn | 5 Mar, 2006

Connexió sense fils gratis a qualsevol part del món. Aquesta és la idea que persegueix el projecte Fon que té l’objectiu de construir una xarxa entre tots els usuaris amb connexió WiFi de forma que un usuari cedeix la seva cobertura de connexió i, a canvi, pot utilitzar la dels altres.

FON

 (Segueix)

Un balanç molt possitiu

Publicat per cctgn | 5 Mar, 2006

Ara més que mai podem dir que Internet és una gran finestra al món. Cada cop hi ha més gent que es connecta a la xarxa per treballar, per oci o simplement per passar l’estona. En aquest sentit, per als que som del camp de Tarragona aquesta finestra al món té nom propi, TINET. La prova d’això són els resultats que la xarxa ciutadana ha tingut aquest passat 2005 en que ha augmentat en més d’un milió les seves visites.

logo tinet

 (Segueix)