Truhes trincades damb Sobrassada de Formentera

Publicat per imarinas | 22 Abr, 2012

 

Aguest plat ei pensat tà un numèro indeterminat de persones.

 

  • diuèses truhes
  • sobrassada ath gost
  • carn picada
  • pebe vermelh, sau, òli, alh e gimverd

  1. Fregitz es truhes
  2. Fregitz era sobrassada damb era carn picada
  3. Amassatz era sobrassada e era carn picada damb es truhes
  4. Higetz era sau, òli, alh trincat e gimverd e deishatz fregir uns instants
  5. Higetz aigua e deishatz hèr "chup-chup"
  6. Assolassatz era sètia

mmmmmmmm, sètia perfècta tà un esdejoar leugèr

 

Calhada de Nadau

Publicat per imarinas | 8 Gen, 2012

 

 

Aguesta sètia doça ei cogitada tà sèt o ueit brancs.

  • un paquet de torrom de xixona
  • un paquet de flam en povàs
  • 1 litre de lèit entièr
  • un pòc de mochet liquid

  1. Escampatz eth mochet liquid per ua plata
  2. Amassatz eth torrom, eth paquet de flam e era lèit
  3. Passatz-ac peth túrmix
  4. Boritz eht liquid ath torn de dètz menutes
  5. Abocatz-ac pera plata
  6. Assolassatz era sètia

mmmmmmmm, sètia perfècta tà profitar es torroms que sobren de nadau

Verdures Pintades damb Vedèth de Les

Publicat per imarinas | 22 Ago, 2011

vardures amb nata

 Aquesta recepta serà escrita en aranès. Per tal de poder fer la traducció, el link és:

http://traductor.gencat.cat/jsp/go2text.jsp?locale=ca

Aguesta sètia ei cogitada tà dus persones.

  • 100g de Vedèth trissat
  • 100g de Tavelha
  • 100g de Cornishon
  • 200ml de Pinta
  • Nòde "Moscada"
  • Sau

  1. Fregitz eth vedèt, era tavelha e eth cornisshon desseparats
  2. Amassatz toti es ingredients
  3. Higetz era pinta as auti ingrediente deishar còder un shinhau
  4. Higetz sau e nòde "moscada" e voludatz
  5. Assolassatz era sètia

mmmmmmmmm, ua sètia plan polida, mès melhor acompanhat damb un shinhau de licor de nòdes

 

Iogurt de Casa amb Melmelada de la Iaia

Publicat per imarinas | 22 Jul, 2011

 

 

Per fer la Melmelada de la Iaia:

  • 1/2kg de Móres negres
  • 1/2kg de Sucre
  • 1 Llima
  1. Renta les móres i treu-li els rabets
  2. Dixa reposar les móres junt amb el sucre
  3. Afig el suc de la llima
  4. Bull a foc lent i remena amb una cullera de fusta fins que se'n vaigue l'aigua
  5. Posa-ho a la nevera que fresquet està més bo

Ara ja tenim la Melmelada de la Iaia, la qual la afegim al Iogurt Natural al gust

mmmmmm bo, i molt millor si el iogurt és casolà fet amb una iogurtera que se ven a qualsevol botiga d'electrodomèstics

Pitxines Torrades amb Pebre

Publicat per imarinas | 22 Abr, 2011

 

  • Pitxines mitjanes
  • Pebre molt
  • Oli d'oliva (del bo, com sempre)
  1. Torra les pitxines a la torradora amb una mica d'oli
  2. Quan les pitxines s'obriguen, afig el pebre al gust
  3. Disfruta del plat

mmmmmm boníssim, per plat al mig i per sorprendre la parella

Capolls del Maestrat a la Bichisoise

Publicat per imarinas | 27 Mar, 2011

 

 

  • 1/2 kg de Carxofes del Maestrat
  • 1 o 2 cebes senceres
  • 200ml de vi blanc (1 got aprox.)
  • Sal
  • Oli d'Oliva

  1. Neteja les carxofes fins deixar-les sols el cor i després talla-les en trocets
  2. Frig les carxofes i les cebes per separat (totes dos amb sal)
  3. Junta les carxofes i les cebes a una olla i afig el vi
  4. Dixa bullir un ratet (depen del gust, si t'agrada més sec o més melós, pots afegir més vi o aigua)
  5. Dixa reposar fins que tot estigue ben tendret
  6. Disfruta del plat

 mmmmmmm boníssim, i es pot fer servir també com a tapa

Salade de Carcassone amb Avellanes de Reus

Publicat per imarinas | 24 Nov, 2010

  

 

  • Encisam (tipus al gust)
  • Xoriç Roig ample
  • Avellanes
  • Medallons de Formatge de Cabra (MEDALLONS!!! NO "RULO")
  • Bàlsam de Vinagre de Mòdena
  • Pimentó/Pebre/Pebrera Verd
  • Oli d'Oliva
  • (Les quantitats totes són al gust)

  1. Neteja i talla l'ensisam
  2. Talla el pimentó verd i caldrà fregir-lo
  3. Cal fregir també el xoriç roig
  4. Talla els medallons de formatge de cabra
  5. Barreja tots els ingredients al plat (ensisam, xoriç, avellanes, medallons, pimentó)
  6. Amanix finalment amb oli d'oliva i bàlsam de vinagre de Mòdena (no cal afegir sal)
  7. Disfruta del plat

mmmmmmmm boníssim, plat lleugeret per a sopar o per posar com a amanida al mig de la taula

 

 

Delícies del Delta de l'Ebre amb Herbes de Provença

Publicat per imarinas | 24 Nov, 2010
 

  • Arròs (al gust - bomba, normal, llarg...)
  • Un all (o 2 si cal)
  • Herbes Provençals (fàcils d'obtenir a qualsevol supermercat)
  • Sal
  • Oli d'Oliva

  1. Posa aigua a bullir a una olla
  2. Afig l'oli d'oliva i el/els alls, a l'aigua bullint de l'olla
  3. Afig l'arròs a l'olla (al gust, però 3 grapats per persona)
  4. Deixa bullir (ves provant i apaga el foc segons si t'agrada duret o més passat)
  5. Sense deixar reposar a l'olla, un cop s'ha tancat el foc, posar al plat.
  6. Un cop al plat, afig les herbes provençalsi la sal (al gust - la sal sempre s'ha de posar al final)
  7. Disfruta del plat.


mmmmmmm boníssim, sobretot si tens mal de panxa