Benvinguts!

e-profe 17 Juny, 2009 18:05 General Enllaç permanent Retroenllaços (0)

Hola a tots, benvinguts al blog e-profe.

Poseu-vos còmodes i aneu gaudint dels articles que vagi publicant.

e-profe Tongue out


Steampunk. Que éS?

e-profe 26 Juny, 2009 12:39 Steampunk Enllaç permanent Retroenllaços (0)

Steampunt és un corrent dintre del gènere fantàstic la principal característica del qual és l'ambientació vuitcentista, amanida amb tecnologia anacrònica, molt avançada per a l'època però basada en tècniques relativament primitives, pròpies del segle XIX. Se li considera com un subgénere de la ciència ficció, encara que sovint conté elements de fantasia pura. 

A grans trets, el Steampunk és un subgènere de Ciència Ficció (encara que sol incorporar alguns elements fantàstics) que presenta un futur d'ambientació vuitcentista.

 

R2D2 versió Steampunk
 

 

"Les claus estètiques del steampunk cal buscar-les en el romanticisme, el modernisme, l'estil neogòtic, l'art prerrafaelita, la mecànica 'dieciochesca', la rellotgeria i la orfebrería de finals del XVIII i principis del XIX...; és tot un 'batiburrillo' d'estils vuitcentistes barrejats amb esperit eclèctic i amanits amb detalls extravagants de les colònies com caps reduïts, màscares mortuòries egípcies, ullals d'ivori... I amb molta exageració, gairebé com una paròdia: més vàlvules i reguladors dels necessaris, esferes indicadores a 'tutiplén', tubs de conducció de coure, engranatges a la vista, rebladures, hojalata, ferro colat? No intenta reproduir l'estètica victoriana; és una imitació que parteix d'una retorçada idealització de l'estètica vuitcentista en general, una síntesi artificiosa i irreal, moderna, d'una gran varietat d'elements estètics vuitcentistes (encara que abasta també parteix del segle XX, fins al final de la I Guerra Mundial)."

Jean Mallart

 

Jo en vull un...  ;)
 

 


Videos

e-profe 26 Juny, 2009 13:26 Steampunk Enllaç permanent Retroenllaços (0)

A Gentelman's Duel
Curt d'animació on podreu veure una mica l'estètica d'aquest moviment.

 


Blocs D'interres

e-profe 29 Juny, 2009 19:44 Blocs amics Enllaç permanent Retroenllaços (0)

Animalades: http://blocs.tinet.cat/animalades

 


Què éS Lorem Ipsum?

e-profe 01 Juliol, 2009 12:04 Lorem Ipsum Enllaç permanent Retroenllaços (0)

Lorem Ipsum és un text de farciment usat per la indústria de la tipografia i la impremta. Lorem Ipsum ha estat el text estàndard de la indústria des de l'any 1500, quan un impressor desconegut va fer servir una galerada de text i la va mesclar per crear un llibre de mostres tipogràfiques. No només ha sobreviscut cinc segles, sinó que ha fet el salt cap a la creació de tipus de lletra electrònics, romanent essencialment sense canvis. Es va popularitzar l'any 1960 amb el llançament de fulls Letraset que contenien passatges de Lorem Ipsum, i més recentment amb programari d'autoedició com Aldus Pagemaker que inclou versions de Lorem Ipsum.

Lorem Ipsum


D'on Ve?

e-profe 01 Juliol, 2009 12:13 Lorem Ipsum Enllaç permanent Retroenllaços (0)

Contràriament a la creença popular, Lorem Ipsum no és només text aleatori. Té les seves arrels en una peça clàssica de la literatura llatina del 45 aC, és a dir, de fa 2000 anys. Richard McClintock, un professor de llatí al Hampden-Sydney College a Virgínia, va buscar una de les paraules més estranyes del llatí, "consectetur", procedent d'un dels paràgrafs de Lorem Ipsum, i anant de citació en citació d'aquesta paraula a la literatura clàssica, en va descobrir l'orígen veritable. Lorem ipsum procedeix de les seccions 1.10.32 i 1.10.33 de "De Finibus Bonorum et Malorum" (Sobre el Bé i el Mal) de Ciceró, escrit l'any 45 aC. Aquest llibre és un tractat sobre la teoria de l'ètica, molt popular durant el Renaixement. La primera línia de Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", prové d'una línia a la secció 1.10.32.

El fragment estàndard de Lorem Ipsum fet servir des del 1500 es reprodueix a continuació per tots aquells interessats. Les seccions 1.10.32 i 1.10.33 de "De Finibus Bonorum et Malorum" de Ciceró es reprodueixen en la seva forma original, acompanyades de les versions angleses de la traducció de 1914 feta per H. Rackham.


Per Què El Fem Servir?

e-profe 01 Juliol, 2009 12:52 Lorem Ipsum Enllaç permanent Retroenllaços (0)
És un fet establert de forma evident que un lector es distraurà amb el contingut llegible d'una pàgina quan miri a la seva composició. El fet de fer servir Lorem Ipsum és perquè conté una distribució més o menys normal de lletres, de forma oposada a quan es fa servir "Contingut aquí, contingut aquí", aconseguint així que sembli català llegible. Molts paquets d'autoedició fan servir Lorem Ipsum com el seu model de text, i una cerca per "Lorem Ipsum" descobrirà molts llocs web encara a les baceroles. Diverses versions han anat evolucionant al llarg dels anys, a vegades per acident, a vegades a propòsit (inserint humor i coses per l'estil).
 
 

On Puc Aconseguir-Ne Una Mica?

e-profe 01 Juliol, 2009 12:57 Lorem Ipsum Enllaç permanent Retroenllaços (0)
Hi ha moltes variacions dels passatges de Lorem Ipsum disponibles, però la majoria han sofert alteracions d'alguna manera, ja sigui per humor infiltrat, ja sigui per paraules aleatòries que no semblen gaire creïbles. Si vols fer servir un passatge de Lorem Ipsum, has d'estar segur que no hi haurà res comprometedor amagat en el text. Tots els generadors de Lorem ipsum a Internet tendeixen a repetir un tros determinat tantes vegades com calgui, i això fa que aquest sigui el primer generador real a Internet. Fa servir un diccionari d'unes 200 paraules llatines, combinades amb un grapat de models de frases per generar un Lorem Ipsum que sembli raonable. Així doncs, el Lorem Ipsum generat està lliure de repeticions, humor injectat, o paraules no característiques.
 


Powered by LifeType
© 2006 - Design by Omar Romero (all rights reserved)