NADAL MÉS SOSTENIBLE

04 Desembre, 2007 11:51
Publicat per cmagaro, Medi Ambient

CONTRIBUÏU A UN NADAL MÉS SOSTENIBLE AMB EL MEDI AMBIENT

 ·         Eviteu els embolcalls innecessaris i recicleu-los per a altres usos

·         Dipositeu el cartró als contenidors corresponents

·         Utilitzeu les piles recarregables per a les joguines i els aparells electrònics

·         Compreu productes i serveis amb distintius oficials de qualitat ambiental

·         Podeu reciclar materials i envasos dipositant-los al contenidor de les escombraries corresponent

·         Si compreu electrodomèstics, us heu de fixar amb l’etiquetatge energètic i escollir-ne un de classe A (categoria més eficient), ja que el consum energètic és més baix

.·         Si voleu comprar un arbre de nadal , escolliu-ne un que provingui d’un viver o plantació controlat

·         Quan acabeu les festes, a casa heu acumulat un munt de papers, embolcalls i materials dels quals us heu de desfer: Podeu reciclar:  El paper i el cartró,    Els arbres de Nadal,  Les ampolles de vidre i plàstic

o       Les joguines realitzades amb materials renovables (fusta, cartró...) tenen, usualment un impacte ambiental més baix en la fabricació que els dels processos industrials (materials sintètics, plàstics...)

o       Recicleu les joguines que no feu servir. Feu arribar les que estan en bon estat als infants sense recursos i dipositeu les fetes malbé al contenidor corresponent 

AFAVORIU UN CONSUM DE PROXIMITAT:

 

·         A l’hora d’escollir els aliments que posareu a taula, escolliu els de producció local, és a dir, opteu per un consum de proximitat, consumiu productes i serveis fets en el vostre entorn territorial més proper, ja que d’aquesta manera ajudareu a reforçar l’economia local i a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d’un continent a un altre. Si trieu aquesta opció, fixeu-vos que:

o       Teniu un coneixement més directe de la procedència dels productes, la qual cosa us permet consumir amb més garanties de seguretat i qualitat.

o       Exerciu un consum mediambientalment més sostenible, en reduir els costos energètics de transport dels productes prodecents d’altres zones més allunyades.

o       Ajudeu al manteniment de petites explotacions familiars agràries i ramaderes, alhora que eviteu l’abandonament de zones forestals.

o       Contribuïu al creixement i al desenvolupament del nostre país.

 

TRIEU PRODUCTES DE COMERÇ JUST:

 

·         El comerç just basa la producció i comercialització dels seus productes en criteris ètics, socials i mediambientals que contribueixen al desenvolupament sostenible de les economies més desfavorides i empobrides dels països del sud del planeta.

·         Els criteris de comerç just són: pagar un preu just i un salari digne als productors, protegir els drets humans i laborals, rebutjar l’explotació infantil, no discriminar la dona, respectar el medi ambient i invertir els beneficis socials en el desenvolupament de la comunitat productora.

·         Podeu trobar productes de comerç just, alimentaris, tèxtils i molts altres, a les botigues solidàries especialitzades en productes procedents de comerç just, a les botigues d’Internet de comerç just i també en alguns establiments comercials i grans superfícies.

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs