Jo no sóc racista, però...

02 Setembre, 2007 09:43
Publicat per cmagaro, General

"Jo no sóc racista, però és que m'hi fan tornar!" va ser la conversa que dissabte passat, prenent un gelat a la fresca, vaig sentir a la taula del costat. No és que sigui xafardera, però a vegades la gent crida tant que els sents vulguis o no.

"Jo no sóc racista, però m'hi han fet tornar" va ser la frase que va pronunciar una dona d'uns quaranta i tants, enmig de rialles de complicitat dels seus oïents. Bé, de tots no, alguns es volien amagar sota les pedres en sentir com una suposada amiga/parenta seva, proclamava aquesta sentència als 4 vents.

"Jo no sóc racista però m'hi han fet tornar. Mentre ells estiguin al seu país, ja m'està bé, però quan vinguin aquí, el mínim que poden fer és posar-se desodorant, perquè aquesta gent fa molta pudor, l'altre dia a la piscina em van agafar ganes de vomitar; li hagués agafat el burka a una d'aquelles dones i li hagués vomitat a dins..."  En fi, i un llarg etcètera de comentaris desagradables que no cal tornar a reproduir.

Què fàcil és dir que no ets racista quan cadascú està al seu país d'origen. La solidaritat i l'antiracisme es demostren quan ens trobem el problema a casa nostra. I és que en aquest país, encara s'ha de fer molta feina. I això que diuen que la gent gran s'ha de respectar, doncs a mi aquesta dona no es mereixia cap respecte. Vaig pagar el meu gelat i vaig marxar de pressa, no tenia ganes de ser espectadora de comentaris com aquests.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs