tret de sortida de les festes majors

10 Juny, 2007 10:34
Publicat per cmagaro, Fest-CAT

Meitat de juny, avui és Corpus. Berga es vesteix de gala per a rebre visitants d'arreu dels països catalans per a celebrar una tradició de fa uns 400 anys: la Patum. Festa de les festes, amb aquesta queda inaugurada la temporada d'estiu, on a més de sol i platja les bestioles i els elements més singulars de cada seguici es desperten i surten del cau un any més. I és que arribarà Sant Joan, i la mulassa de Valls farà embogir a tots aquells que la vegin ballar, veurem castells a mitjanit i anirem a saltar fogueres.

L'esperarà Sant Pere al final del carrer, on ens durà cap a un Reus que esclatarà amb les seves tronades, les seves barraques i els Masclets.

I després ja no podrem parar, vindran les festes dels pobles dels voltants, anirem a veure la Girasol, i de revetlla en revetlla anirem passant per altres localitats: cap a l'Arboç a veure bastoners i diables, a Vilafranca per a veure el duel de titans casteller, i de mica en mica arribarem a la nostra festa major més estimada... SANTA TECLA GLORIOSA ! només queden tres mesos per a gaudir-la, mentrestant: gegants, nanos, mulasses, dracs, diables, bastoners, esbarts, castellers, i altres elements,

no us detureu, seguiu ensenyant al món la nostra riquesa cultural, d'on vénen les nostres arrels, les nostres tradicions, i balleu al ritme de grallers, tabals i dolçainers!

4 Comentaris | 0 RetroenllaçOs