Un trosset del pressupost 2015 – Inversions-

Diuen que els pressupostos municipals són un rotllo incomprensible. I potser tenen raó. Entendre’ls no resulta gens fàcil. I intentar explicar-los, quan t’ho pregunten pel carrer, encara ho és menys.

Per aquells que tinguin curiositat per saber què diuen tants fulls plens de lletres i números intentaré trossejar la informació per tal que pugui ser més digerible, tot aclarint que no sóc cap experta en pressupostos públics i que aquest nivell d’anàlisi el pot fer qualsevol amb una mica de paciència.

Recordem que:

1. Un pressupost s’entén com una previsió anual d’ingressos i despeses. És a dir, quants ingressos preveiem aconseguir i com ens els volem gastar. Talment com faria qualsevol a casa seva. Quant ingressaré i què podria fer amb això.

2. Per elaborar un pressupost, doncs, es tindrà en compte els ingressos que un preveu cobrar durant l’any i la despesa s’haurà d’ajustar i estarà limitada a aquest import.

3. Un pressupost no reflecteix la situació econòmica real de l’ajuntament. Dit d’altra manera, que quadrin no vol dir que l’Ajuntament estigui bé. La situació real de l’Ajuntament només es pot saber amb el resultat de la gestió comptable que contempla tots els deutes d’altres anys i el dèficit acumulat, si n’hi ha. Amb el pressupost només podem conèixer les intencions de com l’equip de govern pensa gestionar els diners que s’ingressin aquest any.

Un cop clars aquests tres punts, m’agradaria compartir algunes de les informacions que conté el pressupost per aquest 2015.

Podem començar amb unes de les inversions previstes:

 

Comentari:

El PUOSC és una subvenció de la Generalitat. Actualment la Generalitat té una demora de pagament d’entre 1,5 i 2 anys. Què vol dir això? Doncs que l’Ajuntament haurà de preveure formes de finançar aquesta despesa mentre no cobri la subvenció sol·licitada.

Pressupostos 2015 Aiguamúrcia

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *