21×1000, o més!

S’ha fet un petit gest. I l’ha fet un polític de tants. Un regidor dels molts que té Catalunya. Un ciutadà més dels qui treballen per al seu poble, per a la seva ciutat. Un gest minúscul, si es vol, enmig del desastre econòmic que ens envolta. Avui algú ha decidit rebaixar-se els ingressos que per assistències als Plens tenen totes i tots els polítics i politiquets del nostre país. I se’l rebaixa en favor d’altres. Cedeix part d’aquests ingressos a una entitat de la seva ciutat.

He d’admetre que, com suposo que li passa a massa gent avui dia, en llegir la notícia m’he preguntat per les intencions reals de tal acció. En un primer moment he pensat que l’objectiu podia tenir un rerefons populista, una manera més de sortir al diari. Certament, amb tanta corrupció, tantes estafes, tants rescats, tantes retallades, cada cop costa més captar l’atenció dels mitjans. La competència és ferotge i la imaginació dels grups polítics més petits es fa imprescindible. Resulta fascinant comprovar la capacitat que es pot arribar a desenvolupar. Enmig de tot aquest caos mediàtic, d’aquest bombardeig continu d’informacions negatives, ells generen notícies en positiu, notícies capaces de dibuixar un somriure: campanyes contra el pagament d’autopistes, imatges d’estelades al Congrés…

Tot per aconseguir arribar al ciutadà. Tot per intentar ser visibles en un món que els  és hostil perquè respon només a la crida dels més forts.

Però un regidor de Valls, que sigui dit de pas deu ser dels que menys cobra, s’aixeca un dia i comunica que té la voluntat de cedir a entitats vallenques 1.000 euros anuals dels ingressos que rep per la seva activitat política. I, malgrat les reflexions anteriors, una no pot evitar preguntar què passaria si cadascun del 21 regidors de l’Ajuntament de Valls fessin el mateix. I si, anant més lluny encara, en comptes de cedir una quantitat fixa oferissin a la seva estimada ciutat una part proporcional dels ingressos que cobren?.

I, de cop i volta, tot es capgira. No importen les raons que poden moure una acció com aquesta. Tampoc importen les sigles, tot i que sovint ho diuen tot. Arribats a aquest punt, només importen els resultats. Com que imaginar és gratis, algú es pot imaginar a la resta de representants públics vallencs imitant aquest gest? Les entitats de Valls podrien rebre 21.000 euros anuals! Com a mínim!. I tot hauria començat amb un petit gest. Amb la voluntat d’un home que, des de l’oposició, deixa palès que per fortuna nostra no tots els polítics són iguals.

Dolors Palma
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Política i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 21×1000, o més!

  1. Jordi diu:

    Gràcies per les referències. De fet el que apuntes encara seria més, ja que el que hem fet és reduir un 10% del que rebo com a regidor, per tant la xifra seria molt més elevada que 21.000€.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *