Sobre el mal funcionament de la xarxa ferroviària a TARRAGONA RÀDIO - 14 de setembre

Posted by jruiz on 14 Setembre, 2016 23:12

El PSC portarà al Parlament i al Congrés les avaries i els retards a la xarxa ferroviària tarragonina

Publicat el: 14/09/2016 per Tarragona Ràdio

El PSC portarà al Parlament i al Congrés les avaries i els retards a la xarxa ferroviària tarragonina. Ha iniciat una acció conjunta a les cambres legislatives a fi i efecte de posar el fil a l’agulla als incidents que es registren periòdicament a la xarxa ferroviària del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Segons ha assenyalat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra, la situació que es viu a la xarxa de rodalies de Tarragona és insostenible i està molt per sota de les exigències del servei que es mereixen els veïns i usuaris del mateix. Segons Ibarra, la Generalitat, com a gestor de Rodalies, ha de fer tot el que estigui a les seves mans per millorar la gestió del servei i, al mateix temps, instar el Govern de l’Estat a què posi els mitjans adients per solucionar una realitat que és completament insostenible.

En el mateix sentit s’ha manifestat el diputat del PSC al Congrés, Joan Ruiz, qui ha recordat que el grup socialista ja ha presentat una bateria de preguntes al Govern exigint un calendari d’inversions i d’actuacions per evitar nous accidents i retards que amb tanta freqüència es produeixin a la xarxa ferroviària de la demarcació.

technorati tags:

Sobre el mal funcionament de la xarxa ferroviària a EL PORTAL NOU - 14 de setembre

Posted by jruiz on 14 Setembre, 2016 23:02

El PSC demana a la Generalitat que pressioni a l'Estat sobre el servei de tren a la demarcació

El PSC ha iniciat una acció conjunta a les cambres legislatives catalana i estatal a fi i efecte de posar el fil a l'agulla als "intolerables retards, incidents i avaries que es registren periòdicament a la xarxa ferroviària del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre". Segons ha assenyalat aquest dimecres, 14 de setembre, la diputada vallenca Rosa Maria Ibarra, "hem decidit presentar una bateria de preguntes urgents a la Comissió de Territori del Parlament perquè entenem que la situació que es viu a la xarxa de rodalies de Tarragona és insostenible i està molt per sota de les exigències del servei que es mereixen els veïns i usuaris". Per aquest motiu demana a la Generalitat, com a gestor de Rodalies, que ha de fer tot el que estigui a les seves mans per millorar la gestió del servei i, al mateix temps, "instar al govern de l'Estat a què posi els mitjans materials, humans i pressupostaris adients per solucionar una realitat que és completament insostenible".

En el mateix sentit s'ha manifestat el diputat del PSC al Congrés Joan Ruiz qui ha recordat que el grup socialista ja ha presentat una bateria de preguntes al Govern exigint un calendari d'inversions i d'actuacions per evitar nous accidents i retards que amb tanta freqüència es produeixin a la xarxa ferroviària de la demarcació.

"El govern del PP no pot continuar amagant el cap sota l'ala. Cal tenir en compte que no només parlem de les necessitats de mobilitat dels veïns d'aquestes comarques sinó que aquests retards i incidències perjudiquen objectivament una demarcació com la nostra que té en el turisme un pilar essencial de la seva activitat econòmica. No podem donar aquesta imatge tan degradant als nostres visitants. Tarragona ha d'exigir un servei adequat a les seves necessitats reals i l'actual, per desgràcia, deixa molt que desitjar", ha dit el diputat.

Tant en el cas de les iniciatives al Parlament com al Congrés dels Diputats el PSC demana a les administracions que tinguin competències mesures urgents per pal·liar la situació actual recordant que prop del 90% dels viatgers que es desplacen de Tarragona a Barcelona i a l'inrevés ho fan utilitzant la xarxa de rodalies.

"ADIF ha de concretar un pla urgent i calendaritzat per resoldre els problemes a la catenària, la xarxa elèctrica i a les vies ferroviàries que s'han multiplicat durant aquests darrers mesos. Potser el Govern està en funcions però la realitat dels milers d'usuaris diaris de la xarxa ferroviària tarragonina no. No podem continuar permetent i tolerant, encara que sigui amb el nostre silenci, que persones que s'han de desplaçar fins a Barcelona per motius de treball perdin cada dia 30 minuts o més esperant un servei que hauria de ser de referència en un país desenvolupat com és el nostre", ha conclòs Joan Ruiz.
technorati tags:

Resposabilitats del PSC al Congrés dels Diputats - 13 de setembre

Posted by jruiz on 13 Setembre, 2016 23:25

El PSC tindrà tres portaveus, dos portaveus adjunts i una Presidència de Comissió al Congrés

13/9/2016

Manuel Cruz serà portaveu d'Educació; Mercè Perea, del Pacte de Toledo, i Joan Ruiz, de Polítiques de Discapacitat

Diputats del PSC de la XII Legislatura

Diputats del PSC de la XII Legislatura

El PSC tindrà en aquesta legislatura tres places de portaveu de Comissió al Congrés dels Diputats. Manuel Cruz serà el portaveu d'Educació; Mercè Perea (diputada per Barcelona), portaveu de la Comissió del Pacte de Toledo, i Joan Ruiz (Tarragona), de Polítiques Integrals per a la Discapacitat. Les comissions parlamentàries del Congrés es constitueixen a partir d'aquesta setmana. Mercè Perea serà també portaveu adjunta de la Comissió de Pressupostos, mentre que Marc Lamuà (Girona), ho serà de Canvi Climàtic. El diputat José Zaragoza (Barcelona) repetirà com a president de la Comissió mixta de la Unió Europea i Lamuà serà vicepresident de la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. A més, Lídia Guinart (Barcelona) serà secretària primera de la Comissió de Canvi Climàtic.  Aquestes designacions se sumen al càrrec de Meritxell Batet com a portaveu adjunta del Grup Socialista. D’aquesta manera, queda tancada l’estructura del PSC dins el Grup Socialista al Congrés dels Diputats. Pel que fa al Senat, el senador del PSC José Montilla serà president de la Comissió de Pressupostos a la cambra alta.

technorati tags:

Sobre la manca de respostes del Govern Central a EL PORTAL NOU - 12 de setembre

Posted by jruiz on 12 Setembre, 2016 23:45

El PSC acusa al PP de fer l'orni davant les seves reclamacions sobre el Camp de Tarragona

El diputat al Congrés per Tarragona del PSC, Joan Ruiz, ha denunciat que a l'octubre farà un any que el govern del PP no contesta a cap de les preguntes escrites formulades pel grup socialista sobre temes específics de Tarragona i de les comarques tarragonines. "És inèdit, indignant i vergonyós aquest menyspreu permanent que no és tan sols un desdeny als representants polítics dels grups de l'oposició sinó, sobretot, un menyspreu als ciutadans de les comarques tarragonines que no són mereixedors de ni una sola paraula de resposta per part d'un govern que ignora fins i tot el que estableix el reglament de les Corts Generals", ha explicat el diputat tarragoní.

Joan Ruiz ha afegit que el llistat de preguntes incontestades "és enorme" i assenyala a talla d'exemple que "encara estem esperant que se'ns respongui des de fa mesos sobre el perquè dels impagaments del Govern de beques universitàries, ajudes a la dependència o al lloguer d'habitatges de joves tarragonins, sobre quan pensa complir el ministeri de Foment el seu compromís de construir una nova estació ferroviària a Torredembarra, sobre quan millorarà els accessos per carretera a Amposta o sobre quan pensa informar sobre el possible vessament d'àcid clorhídric al pantà de Flix".

Així mateix, el grup socialista també ha preguntat sobre les ajudes als celíacs tarragonins, els terminis actualitzats d'acabament de les obres de l'autovia A-27, la continuïtat del treballs de construcció de nous trams de l'autovia A-7 tant en direcció nord com sud de la província o el motiu dels accidents ferroviaris registrats en aquests darrers mesos i els plans de millora, en cas d'existir, per garantir el compliment dels horaris dels trens de les comarques tarragonines, entre d'altres iniciatives. "La realitat anterior ja era lamentable perquè ens trobàvem que el govern es limitava a respondre'ns amb un enllaç d'Internet sobre, per posar només un exemple, el nombre de beneficiaris d'ajudes públiques a les comarques tarragonines. Per a més Inri, sovint aquest enllaç estava sense actualitzar o directament ja no era operatiu, o sigui que no es dignaven ni a comprovar-ho".

Segons el diputat tarragoní, aquesta realitat no és casual sinó que és "conseqüència directa de l'estil de governar de Rajoy i del PP consistent en menystenir totes les veus i les aportacions que no siguin les pròpies. Ni tan sols respecten des de fa mesos la preceptiva obligació de donar compte de l'acció de Govern i de respondre als grups de l'oposició a les sessions de control del Congrés. Ni el mateix Aznar es va atrevir a tant...".

Davant d'aquest menyspreu i aquesta desídia absoluta Joan Ruiz s'ha compromès a continuar portant els temes i reivindicacions tarragonines que siguin necessàries al Congrés per tal que el Govern doni les respostes que els mateixos usos parlamentaris democràtics exigeixen. "Serem la veu de Tarragona al Congrés i seguirem sent insistents en la defensa dels interessos tarragonins", ha conclòs Joan Ruiz.
technorati tags:

Sobre els accessos a l'Arc de Berà a MES TARRAGONA - 12 de setembre

Posted by jruiz on 12 Setembre, 2016 22:49

Roda de Berà

L'Arc de Berà amb la nova senyalització.

El PSC reclama a Foment que millori els accessos a l'Arc de Berà

Consideren que es tracta del «monument més vist, però els menys visitat» 12/09/2016
Els socialistes de Roda volen que el Ministeri de Foment adeqüi l'espai del monument romà de l'Arc de Berà per a fer-lo més accessible als visitants. Aquesta petició ha estat traslladada al Congrés a través d'una pregunta al Govern presentada pel diputat Joan Ruiz, demanant que s'habiliti aquesta zona d'accés al recinte del monument. El portaveu socialista a l'Ajuntament de Roda de Berà, Josep Antoni Benedicto, explicava, per justificar aquesta petició, que «es dóna la circumstància que l'Arc de Berà és el monument romà més vist de Catalunya però també el menys visitat». I afegia que «no hi ha un accés clar, ni una zona d'aparcament habilitada, ni res que ens convidi a aturar-se per gaudir d'un monument únic en les seves característiques al conjunt del país». Segons el regidor socialista «des del grup municipal del PSC defensem la projecció del nostre patrimoni arquitectònic, històric i cultural com a un element essencial per dinamitzar Roda a tots els nivells. Pensem el que això suposaria, per exemple, pel que fa a guanyar visitants, dinamitzar el nostre comerç o ampliar el nombre de clients del nostre sector de restauració. Quan es té un actiu tan important com l'Arc de Berà és quasi un pecat tenir-lo desaprofitat, aïllat i inactiu enmig d'una carretera». En la pregunta parlamentària presentada aquesta setmana es demana que «que adeqüi tota la zona adjacent al monument per facilitar l'aparcament dels vehicles, l'accés a l'Arc de Berà i la posterior sortida i connexió amb la carretera». Joan Ruiz indicava que des del PSC «volem que el Govern detalli les inversions amb un calendari d'execució dels treballs. Entenem que es tracta d'una obra menor que no té cap dificultat tècnica ni suposa cap gran esforç pressupostari, per tant, volem una resposta ben aviat que doni satisfacció a aquesta reivindicació unànime dels veïns de Roda de Berà».
technorati tags:

Sobre la manca de respostes del Govern Central a MAKE ME FEED.COM - 12 de setembre

Posted by jruiz on 12 Setembre, 2016 22:36

El Govern central porta un any sense respondre preguntes sobre Tarragona que formula el PSC

Publicado el: 12/09/2016 El diputat al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha denunciat que aquest proper mes d’octubre farà un any que el Govern del PP no contesta a cap de les preguntes escrites formulades pel grup socialista sobre temes específics de Tarragona i de les comarques tarragonines.  

technorati tags:

Sobre els accessos a l'Arc de Berà a BAIX GAIÀ-DIARI.CAT - 8 de setembre

Posted by jruiz on 08 Setembre, 2016 23:57

El PSC de Roda de Berà vol millores per augmentar la projecció de l'Arc de Berà
El grup socialista ha demanat al Congrés que s'habiliti una zona d'aparcament i se'n millorin els accessos Redacció 08/09/2016
El monument es troba enmig de l'N-340 | Cedida

«L’Arc de Berà és el monument romà més vist de Catalunya però també el menys visitat». Aquestes són les paraules del portaveu socialista a l’Ajuntament de Roda de Berà, Josep Antoni Benedicto. Tot plegat, relacionat amb la proposta que el grup socialista ha portat al Congrés dels Diputats per tal de millorar els accessos a l’Arc de Berà. I és que, tal com argumenten, actualment, «no hi ha un accés clar, ni una zona d’aparcament habilitada, ni res que ens convidi a aturar-nos per gaudir d’un monument únic en les seves característiques al conjunt del país». En el mateix sentit s’ha manifestat el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, que ha estat l’encarregat de presentar una pregunta per escrit al Govern demanant que s’habiliti aquesta zona d’accés al recinte del monument.

El regidor socialista rodenc comenta que cal defensar la projecció del patrimoni arquitectònic, històric i cultural del municipi per tal de dinamitzar-lo. De fet, sentencia que «és quasi un pecat tenir-lo desaprofitat, aïllat i inactiu enmig d’una carretera». I és que, es tracta d'un monument declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO isolat en una rotonda enmig de la N-340. Pels socialistes es tracta d’una obra menor que no té cap dificultat tècnica ni suposa cap gran esforç pressupostari, per tant, volem una resposta en breu.

 

technorati tags:

Sobre un accés de l'A27 a MES TARRAGONA-DIGITAL - 5 de setembre

Posted by jruiz on 05 Setembre, 2016 23:17

La rotonda d'accés a la sortida del Morell de l'A-27

La rotonda d'accés a la sortida del Morell de l'A-27

El grup polític assegura que les retencions són "cada cop més freqüents"

05/09/2016

El grup parlamentari socialista al Congrés ha demanat per escrit al Ministeri de Foment una solució a les retencions que es formen per accedir a la rotonda de sortida del tram Tarragona-El Morell de l’autovia A-27. El portaveu socialista de l’Ajuntament del Morell, Albert Ortega, ha destacat que aquestes cues molts cops “arriven a la mateixa autovía amb el risc que això comporta” i ha assegurat que la problemática “cada cop és més freqüent”.

Per la seva banda, el diputat socialista Joan Ruiz ha afirmat que l’ús d’aquesta rotonda és “molt superior a les previsions que es van contemplar a l’hora de construir aquest vial”, ja que és utilitzada tant pels treballadors que volen accedir al polígon nord com pels ciutadans que volen arribar des de Tarragona a l’estació de l’AVE de forma més rápida, ja que dita rotonda permet connectar amb la N-340 els vehicles que provenen del tram de la carretera T750.  Per això demana que el Ministeri “impulsi una solució a aquest problema que afecta la mobilitat diària de centenars de persones”.

Ruiz també ha demanat al ministeri que doni resposta per escrit a les preguntes dels socialistes, que porten mesos sense obtenir cap resposta. Així, el PSC ha presentat una sèrie de preguntes, com quan milloraran de les connexions del transport públic amb l’estació central de l’AVE del Camp de Tarragona, quan millorarà el servei ferroviari a les comarques tarragonines, quan impulsarà la prolongació de l’autovia A7 a la demarcació o quin és el calendari actual de les obres de finalització de l’autovia A-27 fins a Montblanc.
  Preview
technorati tags:

Sobre les paelles de la Pobla de Mafumet a TARRAGONA21 - 4 de setembre

Posted by jruiz on 04 Setembre, 2016 23:33

La Paella Popular de La Pobla compleix 25 anys amb una festa multitudinària

Un moment de la preparació de la Paella Popular

Un moment de la preparació de la Paella Popular

Al punt de les 14 hores d’ahir dissabte, l’espectacular traca pirotècnica va donar el tret de sortida oficial a la 25a Paella Popular de La Pobla de Mafumet. Aquest és l’avís que, des del 1991 i cada primer dissabte de setembre, marca el moment en què els assistents a aquesta celebració poden tirar l’aigua a la seva paella i, d’aquesta manera, enllesteixen la feina prèvia al motiu que reuneix més de 1.500 persones a la zona de les Moreres i carrer Mina de Madró: degustar un plat d’aquest plat típic, en companyia de familiars i amics, fent colla, però alhora convivint amb la resta dels centenars de veïns del poble i autoritats convidades que participen de la Paella Popular.

Amb tot, l’activitat va començar molt abans. I és que a primera hora del matí els participants més matiners van poder recollir la llenya, la paella i els ingredients que l’Ajuntament aporta a cada colla participant en la Paella Popular. En aquesta ocasió, l’organització va facilitar 203 quilos d’arròs i de sípia; 114 litres d’oli; 55 quilos de gambes, crancs, cloïsses, galeres, pèsols i costelles; 104 quilos de musclos i tomàquets; 60 pollastres; 163 melons; 68 síndries; i molts altres ingredients bàsics per gaudir d’aquesta festa gastronòmica.

Paral·lelament, la jornada va incloure diferents activitats d’animació per a grans i petits, com ara l’espectacle “Boti-boti-boti” al Parc de les Pobles, en sessió de matí i de tarda; l’actuació de la xaranga Bandarra Street Orquestra, que va actuar entre els comensals mentre aquests degustaven la paella conjuntament amb l’animació itinerant amb personatges populars. Ja a la tarda va tenir lloc un espectacle d’animació i una sessió de maquillatge infantil, just abans del berenar a base de coca i xocolata per als més petits.

D’altra banda, també hi va haver temps per al concert de tribut a Mecano, així com al gran festival de karaoke per a petits i grans que es va allargar fins a l’hora del sopar que, molts dels assistents a la Paella, van voler compartir a la mateixa carpa. Finalment, la discoteca mòbil va fer ballar aquells que van aguantar després de tota una jornada d’activitat.

Pel que fa a les novetats, enguany la més destacada ha arribat associada a l’ampolla de cava de la Paella Popular. Tradicionalment, les ampolles de cava que se serveixen durant aquesta jornada festiva estan personalitzades amb el dibuix guanyador d’un concurs infantil que té lloc a l’escola del municipi, si bé enguany i tot coincidint amb la 25a edició de la Paella Popular, s’ha optat per identificar l’ampolla amb el logotip commemoratiu d’aquesta efemèride. És per això que tant l’etiqueta com la placa de les ampolles de cava degustades durant aquest acte.

Cal recordar que a La Pobla hi ha una llarga tradició de col·leccionistes de plaques de cava que, sens dubte, valoraran aquest original exemplar.

La Paella, sinònim de solidaritat

D’altra banda i com ja és tradició, en el marc de la Paella Popular es va fer una recollida d’aliments de primera necessitat. Per quart any consecutiu, Creu Roja de Tarragona va ser beneficiària d’aquesta recollida que va tenir lloc en una carpa ubicada al mateix recinte i a la qual, els assistents hi van poder deixar aliments bàsics.

De tot plegat, els assistents en van fer un excel·lent resum a base de fotos i comentaris, a través de l’etiqueta #paellalapobla2016, amb la qual l’Ajuntament va convidar els més de 1.500 participants de la Paella Popular a deixar el seu testimoni d’aquesta festa única i multitudinària que, com sempre, va comptar amb l’assistència d’una nodrida presència de representants institucionals i del teixit econòmic i social del nostre territori.

Entre aquests, van fer acte de presència el Diputat al Congrés, Joan Ruiz; el Diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Miquel Sendra; el Secretari General del Departament de Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin; el President del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili; alcaldes i representants dels ajuntaments del Morell, Vilallonga, Perafort i Tarragona; el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu; el rector de la URV, Josep Anton Ferré; el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona i president de l’AEQT, Josep Font; el director del Complex a Tarragona de Dow Chemical Ibérica, Jaume Sariol; el Director General del CTQC, Fernando Torres; així com representants de diferents entitats esportives i culturals del territori, entre molts altres convidats i assistents.

La Paella Popular s’emmarca dins el conjunt de les festes d’estiu celebrades a La Pobla i s’ha convertit amb els anys, en el preludi de les celebracions de la Diada de Catalunya. A més, és un clar exemple de bon ambient entre els veïns i veïnes del municipi que, any rere any, participen molt activament en aquesta celebració.

 Preview

technorati tags:

Sobre els accesos de la 340 a Amposta al PUNT-AVUI - 1 de setembre

Posted by jruiz on 01 Setembre, 2016 23:13

El PSC reclama que es millori l'accés a l'N-340

El PSC també reclama que es millorin els accessos des d'Amposta (Montsià) a l'N-340. El diputat al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha avançat que el grup socialista ha preguntat al Ministeri de Foment quan té intenció d'executar els treballs de millora. “Estem parlant d'unes obres que s'haurien d'haver dut a terme fa dos anys i que semblen ajornades sine die”, assegura Ruiz. Els socialistes han preguntat al Ministeri de Foment si ja ha redactat el projecte constructiu i quin seria el calendari d'execució dels treballs. Segons ha detallat el diputat tarragoní, la resposta del ministeri serà contestada per escrit.

 Preview

technorati tags: ,
1 2 3 ... 214 215 216  Següent»

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció