33 Preguntes al Govern sobre el vessament de Repsol els darrers dies d’octubre de 2012

1 – Quins productes es van vessar a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona en la fuita descoberta els darrers dies d’octubre de 2012 ?

2 – Quantes tones de producte petrolier es van vessar en la fuita descoberta els darrers dies d’octubre de 2012 a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona ?

3 – En quin moment es va assabentar el govern del vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

4 – Per quines fonts es va assabentar el Govern del vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

5 – En la història de vessaments de Repsol a La Pobla de Mafumet-Tarragona coneguts pel Govern, quin lloc ocupa el descobert els darrers dies d’octubre de 2012 per la quantitat de substància vessada ?

6 – En el moment actual de les investigacions, quines van ser les causes que van provocar el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

7 – Quan va comunicar l’empresa el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 i quines causes va comunicar que havien produït el vessament ?

8- Quines afectacions al medi va produir el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

9 – Quines afectacions als aqüífers va produir el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

10 – Quines afectacions al riu Francolí va produir el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

11 – Quin ha estat el paper dels Serveis territorials del Departament d’Interior a Tarragona en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

12 – Quin ha estat el paper dels Serveis territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Tarragona en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

13 – Quin ha estat el paper de la Delegació del Govern a Tarragona en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

14 – Quin ha estat el paper dels Serveis territorials del Departament de Governació a Tarragona en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

15 – Quin ha estat el paper de l’ACA en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

16 – Quin ha estat el paper dels Serveis territorials del Departament de Salut a Tarragona en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

17 – Quin ha estat el paper dels Serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca a Tarragona en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

18 – Quin ha estat el paper dels Serveis territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Tarragona en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012?

19 – Quan es va activar el PLASEQTA – si és que es va activar – en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

20 – Quan es va desactivar el PLASEQTA – si és que es va activar – en el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

21 – Quins expedients s’han iniciat pel vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

22 – Quin és l’estat dels expedients que s’han iniciat – si és que s’han obert – pel vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

23 – Quines obres de reparació s’han dut a terme pel vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

24 – Quant han costat les obres per reparar els efectes del vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 i quina part d’aqeustes despeses han anat a càrrec de l’erari públic ?

25 – Quines analítiques del subsòl s’han dut a terme per conèixer els efectes del vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

26 – Quin va ser el resultat de les analítiques del subsòl pel vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert el passat 31 d’octubre de 2012 ?

27 – Quines analítiques de l’aigua del Francolí s’han dut a terme per conèixer els efectes del vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

28 – Quin va ser el resultat de les analítiques de l’aigua del Francolí pel vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

29 – Quin grau de gravetat pensa el Govern que va tenir el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies de 2012 ?

30 – Quines sancions contempla el Govern atenent la gravetat del vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert el passat 31 d’octubre de 2012 ?

31 – Per què no es va informar les institucions des del primer moment en què es va produir el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

32 – Per què no es va informar la població des del primer moment en què es va produir el vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

33 – Quan pensa el Govern tenir acabats els expedients pel vessament de productes petroliers a les instal.lacions de Repsol de La Pobla de Mafumet-Tarragona descobert els darrers dies d’octubre de 2012 ?

Quant a XAVIER SABATE IBARZ

Nascut a Flix (Ribera d'Ebre) el 7 de juliol de 1953, sóc Llicenciat en Filologia Catalana i mestre. He treballat: al camp des de petit totes les vacances d'estiu i d'hivern, també he fet de manobre, de carter, de repartidor de diaris i fotos a la Costa Daurada, de mosso de magatzem descarregant camions, d'administratiu en una empresa constructora, de mestre durant deu anys - quatre dels qual vaig compaginar amb els estudis nocturns de Filologia Catalana - i tres anys al Port de Barcelona – 90-93 - durant els quals es va desenvolupar la transformació del Port Vell i la preparació per als Jocs Olímpics del 92 i on he reingressat a finals de 2015. Vaig iniciar el meu compromís social i polític amb el sindicalisme d'ensenyament essent un dels fundadors de la USTEC i de la UCSTE, dels Moviments de renovació pedagògica i també un dels impulsors de la primera escola en català a Tarragona – el col.legi PAX - el 1975 quan encara vivia el dictador Franco . Em vaig integrar a l’Assemblea de Catalunya el 1975 i vaig participar en el procés de constitució del Partit dels Socialistes de Catalunya, al qual em vaig afiliar el 10 de desembre de 1976. Sóc també afiliat a la UGT; soci de diverses entitats culturals i ciutadanes com la Cooperativa Obrera, Omnium Cultural durant vnt anys fins que m’he donat de baixa al març del 2020, el Centre d’Aragó a Tarragona; humanitàries com la Creu Roja i Green Peace o donant habitual de sang i esportives com el Nàstic, del Col·lectiu per un Model Energètic Social (CMES), del Fòrum Ecològic, del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) He estat regidor de l’Ajuntament de Tarragona, al govern del 1983 al 1989, posant en marxa, entre altres, l'Institut Municipal de Serveis Socials. I a l’oposició fins al 2003. Vaig ser senador del 1986 al 1989 i diputat al Congrés per Tarragona des del 1993 fins el 2004. El 7 de gener del 2004 vaig ser nomenat delegat a Tarragona del Govern presidit per Pasqual Maragall. Ell mateix em va nomenar el 13 de maig del 2006 Conseller de Governació i Administracions Públiques, càrrec que vaig exercir fins al final de la legislatura. He fet de diputat al Parlament de Catalunya 2012-2015, exercint de portaveu del PSC a Interior, Energia i Cultura, presidint el Grup els darrers compassos de la legislatura 2010-2012 i presidint la Comissió d’Ensenyament i Universitats. He tornat a activitats professionals al Port de Barcelona en el camp de la Transició Energètica però el meu compromís social i cívic continua ara presentant-me com a cap de llista de UNITAT PER FLIX a les properes eleccions municipals del 26 de maig de 2019. He estat 1r. secretari de la Federació XVII del PSC-Camp de Tarragona des del 1.996 fins al 13 de juny de 2011. M’interessen els principals problemes de la humanitat: l'economia, l’emigració, les desigualtats socials, el canvi climàtic, el medi ambient, l'energia i altres temes més propers: El Camp de Tarragona i la ciutat que li dóna nom que és on resideixo des de l'any 1.970; l’ús i el present i el futur de la llengua catalana que és el principal tret que ens identifica com a nació. Per això em vaig llicenciar en filologia catalana i vaig adoptar com a compromís cívic impulsar la normalització lingüística a l'ensenyament i a la resta d’àmbits socials. Per això també he exercit com a voluntari lingüístic. He reprès els estudis de piano i canto amb la Coral de la Universitat Rovira i Virgili http://www.coralurv.net. Els assajos de cada dilluns no me'ls perdo per res del món. També faig castells amb regularitat amb la colla Xiquets de Tarragona http://www.xiquetsdetarragona.cat/. És a dir, sóc matalasser. Tres dies a la setmana faig esport i de tant en tant m'atreveixo amb la mitja marató de Tarragona http://www.atletisme.cat/classificacions/tarragona/res2011g_2.htm . Darrerament he intensificat la meva lluita ecologista i a favor de les energies renovables i estic enfrascat en diversos projectes i col.lectius: he fundat el Fòrum Ecològic @Forum_ecologic i www.forumecologic.cat i formo part del CMES http://cmescollective.org/ que per a mi és un honor Em podeu trobar a la xarxa a www.xaviersabate.cat , al facebook http://www.facebook.com/xsabateibarz i al twitter @xaviersabate
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>