2024 TRANSPIRINAICA

DEL 30D’ABRIL AL 5 DE MAIG

Sortim 11 persones en 11 motos, totes BMW menys una Kawasaki i una Triumph. La intenció és de fer el major nombre de port possibles. A primers de maig trobem el problema d’alguns colls tancats per la neu. Previsiblement entaven tancats Tourmalet i Aubisque, sobre la ruta ens trobem tancat la Bonaigua. Els dos primers dies ens ha plogut, després hem trobat vent i algunes avaries.

En alguns casos el grup s’ha dividit i en el text seguirem el recorregut de la majoria.

Vista general de la ruta.

Trams (en requadre l’hora prevista d’arribar al restaurant per dinar)

DIMARTS, 30 D’ABRIL. LA CANONJA-CASTELLFOLLIT. 405km, 6:21h

Sortim a les 8, esmorzem a l’Estrella de Santa Coloma de Queralt. Comença a ploure. Dinem a Castelló d’Ampúries, Rest. J R. Ens deixen un magatzem per desar-hi les motos just davant del restaurant. Hi dinem força bé.

Arribem a Cadaqués, algú agafa aigua del Mediterrani en una ampolla. Ens fem la foto oficial i marxem.

A Castellfollit de la Roca hi arribem plovent, ens estem a Ca la Paula, les habitacions no son les millors però el sopar… si.

COLLS D’AVUI:

DIMECRES, 1 DE MAIG. CASTELLFOLLIT-SORT. 353km, 7:32h.

Al hotel de Castellfollit ens han servit l’esmorzar tard i hem decidit escurçar la ruta, no passarem per Andorra com estava previst. A Puigcerdà enfilem la N-260 i directes cap a la Seu d’Urgell.

Arribem a Sort justet a l’hora de dinar, al Rest, Lo Pont. Dinem bé. Després decidim pujar a Port-Ainé i tornar. Fem un passeig per sort i a sopar. Cal Josep no és el que era, el sopar justet, l’escudella tenia un cert gust agre i el calamar insípid. L’esmorzar també ha minvat molt, abans feia goig, ara és justet.

COLLS D’AVUI:

DIJOUS, 2 DE MAIG. SORT-BIELSA. 341-6:36

En llevar-nos un company veu que el reten de la cardan li perd oli i decideix tornar a casa.Quedem 10

Sortim de Sort i ens trobem un panell a la carretera que diu “Port de la Bonaigua necessari cadenes”. Decidim anar a buscar la N-260 cap a la Pobla de Segur, Pont de Suert i a Vilaller enllaçar amb la ruta inicial. La resta de camí molt bé. Dinem a Escalona, Rest. Revestido, molt bé. Després de dinar ens disposem a anar al Cañón de Añisclo. Ens diuen que des de dilluns està tancat per des-prendiments. Doncs pugem per Buerba, fins a l’aparcament del pont d’Añisclo i tronar pel mateix camí.

Un de nosaltres (el que escriu) s’ha quedat sense pneumàtic davanter, en trobem un a Tarbes, Dafy Moto, se separa el grup que s’agruparà al coll de Saulor.

A Bielsa ens estem a l’hotel Pirineos Meliz, una gent encantadora, l’hotel no està mal i el sopar tampoc.

COLLS D’AVUI:

DIVENDRES, 3 DE MAIG. BIELSA-ISABA. 264km, 5:32h.

Des de Bielsa el camí és bo, fem molts petits i seguits colls fins a Pierre-Saint-Martin i Larra-Belagua, tot nevat. Dinem a Juan Pito. No es pot reservar, arribes, agafes número i esperes que et cridin. Cuina tradicionsl. A Isaba, la pensió Txiki està tancada per vacances i ens estem just al darrere, Hotel Lola, el més maco que hem estat. Sopar molt bo. Car.

COLLS D’AVUI:

DISSABTE, 4 DE MAIG. ISABA-ASTIGARRAGA. 307km, 7:16h.

Des de Isaba anem pujant petits colls, molt alts i amb carrereres molt estretes. Fa molt de vent. En arribar a la benzinera de Zubiri decidim per cansament anar directes al Faro Higuer. En arribar a Irun ens trobem la carretera d’accés al Faro tallada i ens hem de desviar per un camí en molt mal estat.

Sopem a la Sidreria Gurutzeta. Menú de sidreria (xoriç a la sidra, truita de bacallà, bacallà fregit, txuletó i postres)

Dormim a Pensión Asdtigarraga. Les habitacions molt bé però l’esmorzar … justet.

COLLS D’AVUI:

DIUMENGE, 5 DE MAIG. ASTIGARRAGA-LA CANONJA. 494km, 6:54h.

Un de nosaltres a rebentat la roda del darrere i de tant en tant l’ha d’inflar (des d’ahir dissabte no es torba cap taller obert).

Dinarem a Mas Gabriel. El camí per arribar-hi està malament, pedregós. El dinar molt bé.

COLLS D’AVUI:

TRRTRT