Els químics, descendents dels alquimistes de l’edat mitjana que volien trobar la pedra filosofal que convertís tot el que toqués en or, finalment ja han trobat la fórmula per convertir el coure en aquest metall tan preuat... no fan falta gaires coses, en realitat... i els resultats són espectaculars!!

 (Segueix)
 

Generalment associem l'electricitat amb un endoll i amb la generació d'energia en forma de llum o potència (per fer funcionar els aparells). Però.. heu "vist" mai que circulin electrons (i per tant, corrent elèctric) a través d'una patata? i d'una llimona o una taronja? i d'una coca-cola?

 (Segueix)
 

¿Por qué el cielo es azul? Ciencia para todos

Javier FERNÁNDEZ PANADERO
Ed. Páginas de Espuma. Colección voces / ensayo
6a Edició 2005
Preu: 14.00 Euros (des-05)

javierfpanadero@yahoo.com

ISBN i altres dades:
http://www.ppespuma.com/voces_porque_el_cielo_es_azul.html

 (Segueix)


 

Ara que és temps de neu potser un dia d'aquests, si neva molt, ens preguntarem per què quan neva es tira sal a les carreteres.

I ja que hi som, si fent "caldo" per Nadal algú ens recomana el moment idoni per tirar la sal... com sabrem si discutir-li o no? És a dir, quan volem fer bullir alguna cosa, és millor posar la sal abans o després de bullir?


Anem a pams....

 (Segueix)


 
En aquest bloc recolliré curiositats científiques, experiments que es poden fer a casa, experiments que es poden fer en un laboratori, webs curioses, revistes de divulgació científica i tot allò que estigui relacionat amb la ciència que pugui ser interessant per mi i per qui ho vulgui...
Serà un espai per compartir tot això amb tothom que tingui inquietuds científiques, curiotitat per les coses que ens envolten, o per provocar emocions i inquetuds a aquells que no en tenen.
Espero que us agradi i que us deixi atònits!
Prof. Bond (Atòmit Bond)