Plugin questions i cosetes...

12
Mar
2008
14:03

Hem activat en periode de proves el plugin questions per a fer la validació dels comentaris, en substitució del plugin de imatges, que darrerament semblava donar algun problema.

La cosa és molt fàcil, per a que el plugin entri correctament cal que contesteu la pregunta que us apareix al final dels camps de comentari, son coses molt fàcils, i que no us haurien de portar problema.

També hem desactivat el filtre bayesià, que com sabeu no classificava alguns comentaris correctament, esperem que amb les noves mesures de seguretat no entri brossa i l'haguem d'activar de nou. 

En breu tenim pensat fer una actualització cap a la darrera versió del nostre motor de blocs, estem esperant que es solucionin alguns problemes de seguretat i usabilitat per a fer-ho, sigueu pacients...

Si teniu alguna suggerencia per a afegir a les preguntes que es fan en els comentaris, o veieu que no funciona, si us plau, deixeu-nos un comentari.

Salut 

Actualització de l'editor...

28
Jun
2007
12:06

Aquest matí hem estat fent algunes actualitzacions al motor de blocs, per arreglar alguns problemes que havien sorgit d'ençà la "release" que vam instal·lar en l'actualització.

Bàsicament, els usuaris ho veureu tot igual, ja que a nivell de funcionalitats, en tractar-se d'actualitzacions dins de la mateixa versió no acostuma a haver-hi res massa espectacular.

On si que veureu algun canvi és en l'editor d'entrades, on hi ha alguna opció més a l'hora de afegir vídeos (lamentablement, els de MSN encara no hi son Embarassed), la possibilitat d'insertar audio des d'una web externa, i potser la més interessant, fer el mateix amb un recurs d'audio en mp3 que tingueu a algun dels vostres albums.

Per afegir el reproductor, només cal que prèviament hagueu pujat algun mp3 a un dels albums, i que cliqueu a la opció d'afeir recurs del menú de l'editor, quan veieu el vostre mp3, notareu que al costat hi ha la opció "Afegir reproductor", hi cliqueu, i llestos, així de fàcil.

Com a mostra, una cançoneta de Beatallica 

Veiem com fer-ho amb un parell d'imatges:

1.-En primer lloc, donem a l'enllaç d'afegir recurs:

I un cop s'obre la finestra, anem fins on tenim l'MP3 i cliquem a la opció d'afegir reproductor:

Plantilles per actualitzar

27
Jun
2007
12:06

Acabem de pujar a l'àlbum de plantilles del bloc, la darrera revisió de les plantilles que tenim a Tinet per tal que les pogueu actualitzar conservant les darreres funcionalitats que hem afegit als blocs (per exemple, el plugin de google analytics).

Ja hi ha alguna entrada sobre com modificar les plantilles per a personalitzar-vos una mica el bloc, aquí us posem les referències:

Feu la vostra plantilla pròpia

Noves plantilles per a blocs 

En ambdòs casos, no feu servir els enllaços de la entrada per a fer les descàrregues de les plantilles, accediu pels albums del bloc o picant aquí sota:

Album plantilles 

Properament mirarem de cambiar les mides de les plantilles mariner, matinada, prat i platja, per adaptar-les a l'ample de finestra més freqüent darrerament, us mantindrem informats. 

Comentaris marcats com a SPAM

11
Jun
2007
14:06

Varis de vosaltres us heu trobat que en insertar un comentari en un bloc amic, o contestant a altres del vostre propi bloc, us ha donat que el missatge quedava marcat com a spam, i per tant no ha quedat reflexat. Possiblement, després de veure-ho l'heu tornat a afegir un parell de vegades més, fins que possiblement us heu fartat... Innocent

Anem a veure com podem fer que el nostre bloc arribi a l'equilibri perfecte a l'hora de discernir que és i que no és brossa.

De moment haureu vist que d'ençà del canvi hem engegat el filtre bayesià, que a l'hora de agafar un comment en comprova el contingut, i amb unes dades de que disposa, i depenent del que nosaltres li haguem "ensenyat" prendrà una decisió sobre si es brossa o no. Com a resultat, haureu notat que en els comentaris ja quasi no hi apareix brossa, però de vegades també se'n empassa de bons, i això es perque no té prou criteri per a decidir.

El que hem de fer per a que funcioni millor és pendre'ns la petita molèstia de ensenyar-lo durant un temps fins que actui correctament. Per fer-ho, en contes de borrar els comentaris de brossa que no hagin estat "pillats" hem d'indicar que son Spam (i després si volem borrar-los), i fer el mateix amb el cas contrari, marcar TOTS els que son correctes però que no han estat marcats com a No Spam, i després si volem borrar-ne les repeticions.

A mesura que anem fent això, cada cop anirem rebent menys falsos positius i amb una mica de sort ens n'alliberarem de la plaga.

Veiem com gestionar això amb una imatge (cliqueu per veure-la en gran):

 

Aquesta es la pantalla de Edició de comentaris, s'hi accedeix per una pestanya que hi ha quan editem articles, es diu Edita comentaris. Aquí us hi apareixeran ordenats per data, primer els més recents, i se us mostra informació variada per a cadascun. A dalt, hi ha un selector que ens permetrà veure els que són spam, els que no, i els que estan per moderar ( a aquest apartat també s'hi pot accedir per una pestanya específica).

Un cop triada la visualització que volguem, hi ha un camp que es diu Estat, que indica si és o no Spam. A la banda de la dreta, hi ha unes icones d'acció que és on haurem de fer la feina. Per marcar un comentari com a spam, cal picar la icona del paper doblegat (la del mig), i per marcar-ne un que havia estat marcat com a spam però que no ho és doncs piquem la icona del paper doblegat amb la creuta vermella (son les que estan indicades amb la fletxeta).

Un cop marcats, si voleu ja podeu borrar-los, però preneu-vos la molèstia de primer  marcar-los, per a que cada vegada es faci la selecció millor.

La cosa funciona igual per als retroenllaços que alguns rebeu. 

Ús dels nous plugins

29
Mai
2007
12:05

Avui hem estat actualitzant els templates que teniu pujats al servidor i que son específics dels vostres blocs (o sigui, els que son adaptats dels que oferim nosaltres o agafats d'internet) per a que pogueu activar els plugins que venen amb la darrera versió dels blocs.

Ara us expliquem una mica com s'activen i es fan servir, i com inserir-los en les vostres plantilles en cas que les actualitzeu (en uns dies penjarem les plantilles de la nova versió amb les darreres funcionalitats, així que si les heu de canviar més val que espereu una mica).

 

Google Analytics

Aquest plugin us permet afegir el servei d'estadístiques de google al vostre bloc. Aquest servei és molt complert i de moment us hi podeu donar d'alta de forma gratuïta. En fer-ho us donen un identificador, que es el que haureu de indicar en el camp de text de l'activació del plugin. Amb aquest servei tindreu un complerti informe de les visites i moltes altres dades suplementaries.

Per activar-lo, heu de anar a:

Tauler de control » El bloc tinetaire » Arranjaments » Google Analytics

Per afegir-lo als vostres templates (els que teniu actius ara ja el tenen), editeu el fitxer header.template i just abans del </head> afegiu:

 

{if $googleanalytics}
{$googleanalytics->getJavascriptCode()}
{/if}

 

Sociable

Com sabeu, avui en dia les webs d'enllaçat social són molt populars, els casos mes coneguts al nostre país son menéame, o fresqui, però n'hi ha moltes altres. Amb aquest plugin, afegireu enllaços d'enviament a aquestes webs al final dels vostres posts, per a que els lectors registrats en aquests serveis les hi pugin enviar de forma senzilla. També ho podeu fer vosaltres, es clar, però heu de saber que s'ha d'estar registrat en aquests serveis per tal de poder enviar entrades.

Per activar-ho, aneu a:

Tauler de control » El bloc tinetaire » Arranjaments » Control d'aparença » Sociable

On heu de activar el plugin i seleccionar a quines webs voleu que es pugui enviar l'enllaç. 

Per afegir-lo als vostres templates (els que teniu actius ara ja el tenen), editeu el fitxer header.template i just abans del </head> afegiu:

 

{if $sociable}
{$sociable->showCSS()}
{/if}

 A la plana post.template, on creieu que ha de quedar millor (darrere dels comentaris i el post per exemple) afegiu:

{if $sociable}{$sociable->show($sociablePostId)}{/if}

 

Technorati 

 Technorati, es un cercador especialitzat en blocs. Amb aquest plugin, el que podeu fer es que en afegir una nova entrada al blocs, pogueu posar algunes paraules clau amb les que creieu que el vostre article esta relacionat, de forma que quan els usuaris de technorati facin cerques sobre aquests termes, sigui més fàcil que el vostre bloc hi apareixi. Així doncs, si publiqueu l'article "La reproducció de l'escarbat de la patata" com a paraules clau podrieu posar escarbat,patata o similar.

Per activar-lo, aneu a:

Tauler de control » El bloc tinetaire » Gestiona » Technorati

Un cop fet (només cal que activeu el plugin, l'altre camp és opcional), veureu que en publicar entrades us apareix un camp suplementari on podeu indicar separat per comes, aquests valors clau, que apareixeran al bloc sota dels comentaris. 

 Per afegir-lo als vostres templates (els que teniu actius ara ja el tenen), editeu el fitxer post.template i on creieu que ha de quedar bé, afegiu:

 

{if $technorati && $technorati->isEnabled()}
{assign var="tagString" value=$technorati->getTags($post)}
{foreach name=tags from=$tagString item=tagLink}
{if $smarty.foreach.tags.first} technorati tags: {/if}
{$tagLink}
{if !$smarty.foreach.tags.last}, {/if}
{/foreach}{/if}

 

Requerir e-mail

Amb la darrera versió dels blocs, vam poder comprovar el molest que era el tema de l'spam als comentaris. Tot i que amb la versió actual la cosa ha millorat, com alguns haureu vist encara ens entra brossa (a aquest tema li dedicarem una entrada específica). Per mirar de tallar-ho una mica, o si simplement voleu que els usuaris us deixin la adreça de correu a l'hora de posar un comentari, teniu aquest plugin, que obliga a introduïr l'adreça de correu electrònic per a poder deixar un comentariu.

Activeu-lo a:

Tauler de control » El bloc tinetaire » Arranjaments » Anti spam » Requerir e-mail

En el cas d'aquest plugin, no cal que feu res per a afegir-lo a la vostra plantilla, ja que la plantilla de comentaris es comuna per a tots.

Esperem que us siguin d'utilitat... 

Gestionant els comentaris...

18
Mai
2007
14:05

Potser algú de vosaltres s'haurà trobat que en posar un comentari aquest no apareix.
Això pot ser degut a que  la nova versió dels blocs porten integrats una nova eïna de control d'spam en comentaris. Si us passa no cal que el poseu repetides vegades, ja que aquests missatges queden desats, i el propietari del bloc el pot classificar com a no-spam i  llavors ja apareixerà.

Quan entrem al blocs, en la plana inicial ja hi ha un apartat que es diu "Últims comentaris" on us surten els 4 o 5 darrers. Al costat veureu unes icones que us permetran borrar-los (la de un paper amb una creueta), classificar-lo com a no-spam en cas que el gestor hagués determinat que ho fos (un paper fet una bola amb una creueta, tot i que sembla un núvol), i un altre per classificar el comentari com a spam en cas que ho fos i no hagués estat detectat.

Això, es pot fer també artícle a artícle (si teniu força comentaris no us sortiran tots aquí), per fer-ho, aneu a l'apartat "Edita articles", a la pestanyeta del costat de les noves entrades (Afegeix article), aquí podeu determinar quins voleu veure, i al costadet veureu que hi una sèrie de números, el que queda sota de la definició CM és el número de comentaris, cliqueu a sobre del numeret per veure els comentaris de l'article, i un cop arribats aquí, la mecànica es la mateixa.

Respecte a marcar com spam o borrar, vosaltres mateixos, en principi el sistema de blocs porta un filtre bayesià de detecció de spam, de forma que si els aneu marcant com a spam ell cada vegada anirà entenent millor el que considereu que ho és i que no, i ell solet els anirà marcant cada vegada de forma més acurada. 

Hem afegit un altre mecanisme que ja hi havia, però ara de forma obligatòria, es tracta de la imatge de validació, és un recuadre més en els comentaris que s'ha d'omplir amb el númeret que apareix a la imatge del costat. Ara aquesta mesura l'hem fixat com a obligatòria, tot i que hem de millorar les imatges de fons que hi surten doncs sembla que les que van per defecte son massa clares i els robots les enten igual.

Seguirem informant... 

 

Primers dubtes i problemets...

17
Mai
2007
14:05

Bé, ja hem començat a rebre consultes i "queixes" sobre el nou sistema, anem a intentar aclarir una mica 4 coses, que ahir no va donar temps de tot Smile.

 PLUGINS

Alguns ja ens heu preguntat pels plugins nous. Cal aclarir que tot i que els pogueu veure a l'administració del bloc, aquests plugins només estan disponibles si teniu una plantilla de les que donem per defecte, es a dir, que si en algun moment us heu baixat una plantilla per modificar, o l'heu agafat d'algun altre lloc, aquests plugins no us funcionaran.
En propers dies, us explicarem com podeu modificar les vostres plantilles per a que us funcionin de nou, i tornarem a penjar-les totes per a que les pogueu baixar per modificar.

 ESPAI

Efectivament, per alguna raó desconeguda, l'ampliació d'espai no s'havia fet efectiva en tots els blocs, ja hem solventat el problema...

 PROBLEMES DE VISUALITZACIÓ 

Alguns dels qui teniu plantilles pròpies us podeu haver trobat amb algun problema de visualització. Si us passa, aviseu-nos i mirarem d'arreglar-ho. Majoritàriament això ha passat per problemes amb la codificació de caràcters. Fins ara, els blocs estaven en codificació latin-1, i ara ha passat a UTF-8, això fa que aquells que tenieu caracters amb accents, diéresis i similars en la vostra plantilla els podeu veure malament.

El que heu de fer en aquest cas es passar aquests caràcters a HTML, segurament serán 4 paraules, ja que la majoria son els continguts que genera el bloc que ja son correctes.

Així doncs, i per exemple, haurieu de canviar:

à per agrave;

è per egrave;

á per aacute;

é per eacute;

ç per ccedil;

ï per iuml; 

Aquí teniu una llista complerta de les conversions,  de totes maneres, si ho editeu amb algun dels editors típics de web (tipo dreamweaver) aquesta conversió es fa directa, ja que en l'estàndar HTML els caracters accentuats i similars no existeixen.

IMATGES QUE NO ES VEUEN 

Potser alguns us heu trobat que les imatges dels vostres albums ( o les dels artícles, si en afegir-les vau escollir alguna de les versions més petites de la imatge original -med o -preview)  no es veuen correctament.

Això es una errada coneguda del sistema de blocs, i cal realitzar un petit ajustament a les imatges de forma automatitzada. En quant comprovem que això funciona sense problemes executarem el procés. Us preguem una mica de paciència.

En general es pot dir que la cosa ha anat força bé. Heu d'entendre que la llibertat que us donem de modificar les plantilles fan que controlar totalment el procés sigui quasi bé impossible, i que tot i que hem realitzat proves exhaustives, no hem pogut mirar un a un els més de 200 blocs que tenim hostatjats. Es per això que us preguem que si veieu algun problema ens ho feu saber, i mirarem d'arreglar-lo el més aviat possible.

En propers dies, més articles per a veure com funciona tot plegat. 

Nou motor de blocs!!

16
Mai
2007
13:05

Doncs ja esta fet!!

Després d'algunes setmanes de  modificacions i proves, per fi tenim en línia la nova versió del nostre motor de blocs, lifetype.

Amb aquesta nova versió, intentarem que quedin solventades algunes de les reclamacions més demanades per vosaltres, entre altres coses, el nou sistema inclou:

-Nou sistema de detecció de spam basat en badbehaviour.
-Nou editor per a les entrades, que permet afegir recursos multimèdia de forma molt més senzilla i inclou moltes altres millores.
-Paginació de continguts i comentaris a les plantilles de distribució.
-Gestió centralitzada de plugins, amb la que els administradors del sistema poden prefixar algunes opcions de seguretat que abans havien d'activar-se individualment a cada bloc.
-Interfície d'administració millorada.

A banda d'aixó, hem aprofitat l'upgrade per afegir alguns nous plugins que us permetran treure més profit al vostre bloc:

-Technorati: Per poder afegir tags d'enllaç al motor de cerca de blocs més popular.
-Google analytics: Per poder insertar al bloc el vostre codi per a les estadístiques de google, unes de les més completes que es poden trobar, i de franc ... de moment.
-Sociable: Permetrà als vostres lectors enviar les vostres entrades a diferents planes de participació comunitària com meneame o fresqui.
-Requerir e-mail: Si l'activeu, força a qui vulgui deixar un comentari a posar la seva adreça de correu.

I ja que ens hi posàvem, hem afegit 4 noves plantilles que fan fredar:

-MinimaPlus (molt fàcil de modificar)
-Spollo
-Ocadia
-Subtle

I encara més, com que alguns ja havieu arribat al límit de quota d'enmagatzemament de recursos, ara l'hem pujada fins a 100MB per bloc!

En propers dies seguirem informant sobre com treure profit de totes aquestes noves funcionalitats, estigueu atents.

Afegint vídeos a les vostres entrades de bloc

2
Mar
2007
13:03

Fem un breu apunt sobre com afegir vídeos de youtube o similars en els vostres blocs, ja que hem rebut ultimament algunes consultes al respecte:

1.-Escriviu la vostra entrada del bloc amb l'editor normalment, i deixeu un espai en blanc al lloc on volgueu posar el vídeo.

2.-En la plana on hi ha el vídeo, al costat hi ha uns cuadres de dades amb la URL per a poder entrar per web a la plana directa del vídeo, i a sota hi ha un altre amb les dades que necessitem per tal d'embedir el vídeo en una plana html, que és el que volem.

Així doncs, ens coloquem en aquesta casella i copiem ( Ctrl+C ) el contingut de la mateixa:

1

3.- Ara, tornem a l'editor del bloc, i el passem a format html. Això es fa picant la icona <>, senyalada amb una fletxa vermella a la imatge de baix.

Ara veurem que el nostre texte es transforma i es mostra en html (es veuen lletres entre signes < >, per exemple).
Ara cal intuïr on és que voliem posar el vídeo, segurament ha quedat un bloc de text així (si hem deixat els espais en blanc): <p></p>

Si es així, coloquem el cursor al mig, i enganxem el que haviem copiat de youtube. Si volem que el vídeo quedi centrat, podem canviar el <p> per <p align="center">.

Si no havieu deixat el espai, us coloqueu on vulgueu i escriviu a mà el bloc <p></p> i despres hi enganxeu al mig el contingut de youtube.

2

4.-Ara, sense tornar a passar al mode gràfic del editor, seleccioneu una categoria i deseu o publiqueu la entrada, si mireu el bloc veureu que ja surt el vídeo.

5.-Si heu de tornar a editar l'entrada, segurament haureu de enganxar de nou el vídeo, ja que la versió actual de l'editor no enten el format i no el mostra correctament i es menja el bloc de text que l'insereix.

Respostes a consultes (II)

27
Nov
2006
12:11

Com que encara aneu deixant preguntes als comentaris sobre l'anterior bateria de respostes, fem aquí un petit recull de les mateixes.

Us animem a que seguiu enviant els vostres dubtes, ja sigui mitjançant aquests comentaris o directament per correu a weblogs@tinet.org

 (Segueix)
1 2 3  Següent»