[Informació general ] 20 Març, 2007 19:56

Joan-Elies Adell (Universitat Oberta de Catalunya), Laura Borràs (Universitat Oberta de Catalunya), Josep Gifreu (Universitat Pompeu Fabra), Saül Gordillo (periodista i blocaire), Montserrat Guibernau (Queen Mary College, University of London), Vicent Partal (Vilaweb), Miquel-Jordi Strubell (Universitat Oberta de Catalunya) i Imma Tubella (Universitat Oberta de Catalunya).

[Informació general ] 24 Desembre, 2006 11:12
<English version>

Des del Centre for Catalan Studies de Queen Mary College, University of London, que rep el suport de l'Institut Ramon Llull, estem ortanitzant el Congrés Internacional "Catalan Culture and Identity in the Digital Era", que se celebrarà a Londres el mes de juliol de 2007, des del dijous dia 5 al migdia fins al dissabte dia 7 al migdia.

Amb aquest congrés es pretén analitzar des d’una perspectiva interdisciplinària la presència de la comunitat catalana a la xarxa, per debatre, més específicament, quines són les característiques de la producció cultural catalana a internet i quin paper juguen els nous mitjans de comunicació en la cohesió de la comunitat catalana i en la seva definició identitària. Algunes de les qüestions que ens agradaria abordar són: Quina és la presència de la llengua catalana a la xarxa i fins a quin punt internet afavoreix o afecta l’ús social del català? Quina és la vitalitat de la producció cultural en català a la xarxa i quines (noves) formes d’expressió adopta? Quina influència tenen les noves fonts d’informació, com ara els blocs, en la creació de l’opinió pública? Fins a quin punt l’ús o no d’Internet per part dels ciutadans té alguna influència en la construcció d’una identitat col•lectiva catalana? Tenint en compte la influència dels nous mitjans de comunicació en el procés de globalització, fins a quin punt es desafia el concepte d’Estat i es reafirmen els discursos identitaris de nacions sense estat? El fet que internet afavoreixi la generació de noves comunitats i l’adopció de múltiples identitats, desestabilitza la noció d’una comunitat catalana amb codis compartits? En aquest sentit, quins reptes planteja per als mitjans de comunicació tradicionalment d’àmbit nacional el procés de convergència tecnològica? Fins a quin punt podran seguir essent un referent i un element de cohesió social?

Formen part del comitè científic el Dr. Joan-Elies Adell (UOC), el Dr. Josep-Anton Fernàndez (UOC) i la Dra. Montserrat Guibernau (Queen Mary, University of London). Roser Pujadas (Queen Mary, University of London) s'encarrega de l'organització.

[Informació general ] 23 Desembre, 2006 11:51

Roser Pujadas i Comas d'Argemir
Catalan Language Assistant
School of Modern Languages
Queen Mary College, University of London
Mile End Road
LONDON E1 4NS

Tel. (+44) 020-7882.3368
Fax. (+44) 020-8980.5400
Email: r.pujadas@qmul.ac.uk