CAMPIONAT TERRITORIAL DE XOUS - 2007

TERCERS PROVINCIALS DE LA CATEGORIA CADET I CLASSIFICATS PEL CAMPIONAT DE CATALUNYAUn any més el Club Patí El Pla de Santa Maria, amb algunes patinadores del Club Patí Valls, va presentar una coreografia al Campionat Territorial de Grups Xou de Patinatge Artístic.

Després d'uns quants mesos d'entrenaments, el diumenge dia 28 tingué lloc al Pavelló Olímpic de Reus el Campionat Territorial. Aquest esdeveniment fou presenciat per un miler d'espectadors.

Novament els nostres patinadors van tenir que mesurar les seves forces amb clubs de gran prestigi dins el món del patinatge de conjunts. Continuant amb la dinàmica de la temporada anterior, la categoria cadet tenia la dificultat afegida de ser la més nombrosa en quan a nombre de participants i on la disputa per obtenir una de les quatre places disponibles per accedir al Campionat de Catalunya era més aferrissada. Els patinadors van sortir a la pista amb ganes i il·lusió, però molt nerviosos ja que eren conscients que, després d'obtenir el sots-campionat el 2006, moltes mirades estaven pendents de la seva actuació.

Malgrat el nervis i el fred l'execució de la coreografia, tot i que amb algunes errades, va deixar un bon sabor de boca entre el públic assistent. Una música encertada acompanyada d'uns moviments, perfectament estudiats i calculats, que simulaven la lluita pel poder de dos grups de formigues va portar a que "Formigues enfrontades" aconseguís un lloc al pòdium darrera de "Camaleonic" del C.P. Aldea i de "Rivals sobre rodes" del Reus Deportiu.

Aquesta tercera plaça en el Campionat Territorial classifica directament els nostres clubs per participar al Campionat de Catalunya de Conjunts que es celebrarà novament al Pavelló Olímpic de Reus els propers 17 i 18 de febrer. El bon resultat del territorial és una injecció d'ànims per treballar intensament aquestes setmanes i anar al Campionat de Catalunya amb moltíssima il·lusió per intentar igualar o superar la cinquena plaça obtinguda la temporada anterior. Els nostres patinadors tindran que mesurar les seves forces amb els millors de Catalunya entre els quals es troben els actuals són Campions d'Espanya, Campions d'Europa i Campions de Món.

Independentment dels resultats el Campionat Territorial i el de Catalunya són una experiència que pares i patinadors recordaran durant molt temps. El sol fet d'estar present en les competicions de més alt nivell ja es pot considerar un gran èxit esportiu pel patinatge de la nostra comarca.


Els protagonistes d'aquest èxit esportiu han estat la Maria Bernardo i Baldrich, la Georgina Canela Ferré, la Meritxell García Tondo, l'Elsa Martínez Fonts, la Natàlia Medina Gil, el Jordi Murtró Balañà, la Zaira Ormaechea Calvo, la Laia Pérez Bosch, la Noèlia Rull Gil, la Sandra Salcedo Montcusí, l'Elisabet Ballesté (entrenadora i coreògrafa) i la Laia Borregan (entrenadora i coreògrafa). També cal fer esment de la magnífica tasca de perruqueria i maquillatge realitzada per la Montserrat Esteve i la Judit Cunillera amb l'ajut de la Carme Fonts i altres mares dels patinadors.

Volem felicitar a les entrenadores planenques, l'Elisabet i la Laia, que van participar a la categoria de grups grans amb la coreografia "Fàbrica de dummies" (Reus Deportiu) i són un clar candidat per assolir la primera plaça al Campionat de Catalunya.