Comunicat de Nova Esquerra Catalana davant la cancel·lació de la cimera social

Efectivament. Tal com ja anunciava en seu parlamentària, Artur Mas ha desconvocat la cimera social que s’havia de celebrar avui. Nova Esquerra Catalana s’hi ha pronunciat amb el comunicat següent:

El president de la Generalitat ha anunciat la cancel·lació de la cimera social que estava preparant-se per aquest dissabte a Barcelona. La cimera, a la qual només s’hi havien convidat a partits polítics amb representació parlamentària, deixava fora els representants dels diferents sectors socials. Els motius per a la cancel·lació han estat segons el president, les discrepàncies entre partits.

En els moments que està vivint el país ens sembla un despropòsit convocar una cimera de partits i deixar al marge als i a les representants dels sectors socials que són els que més estan patint les polítiques pressupostàries basades en l’austeritat.

De fet són aquestes entitats, junt a un ample ventall de sectors i ciutadans qui està “finançant” a la pròpia Generalitat: famílies que no reben beques menjador, farmàcies que no reben la compensació que els correspon, ONG’s que no cobren les subvencions compromeses, proveïdors que no poden ni tan sols descomptar les factures pendents…. Aquests son els autèntics “banquers” que permeten equilibrar uns comptes públics impossibles i anti-socials.

Arran de la cancel·lació de la cimera social que el goven havia convocat amb totes les forces polítiques amb representació parlamentària per a aquest dissabte, Nova Esquerra Catalana fa sentir la seva veu i expressa el seu posicionament en el comunicat següent:

És hora que l’obsessió pel creixement, per la creació d’ocupació i l’augment del PIB real, substitueixi l’obsessió pel dèficit públic, l’equilibri pressupostari i la reducció de la despesa social fins a límits tan insuportables individualment com inacceptables políticament.

La conclusió és clara: ja no es tracta de cimeres amb uns o altres, ni de les imatges televisives de grans taules carregades de bones intencions, encara menys si es tria com escenari el Palau de Pedralbes.

És urgent,  perquè és possible, que les nostres institucions públiques treballin en contacte directe amb uns i altres -entitats socials, empresaris, inversors, bancs i caixes, professionals, sindicats- amb uns objectius ben precisos i un missatge explícit de confiança i redreçament adreçat a la societat catalana

Un treball que permeti, a curt termini i  mitjançant els acords sectorials i territorials pertinents, assolir, al menys, els següents objectius immediats:

- identificar i desplegar totes les possibilitats d’inversió productiva obertes al nostre país que segueixen esperant els recursos privats adequats, recursos existents i disponibles, però avui reservats, aplicats en inversions financeres fora del país o, simplement, immobilitzats a l’espera de  major rendibilitat.

- endegar totes les reformes pendents en els serveis públics al servei de la major eficiència social: la connexió educació-treball, la garantia i la sostenibilitat dels serveis bàsics de salut i atenció social, el conjunt del sector públic, la relació àgil i senzilla entre administració i empresa…..

- estudiar i aplicar amb caràcter immediat totes les mesures d’estímul fiscal que ajudin a posar en marxa el cicle virtuós de major activitat privada-augment d’ingressos públics

D’aquesta manera, convidem el president Mas a l’exercici del lideratge institucional que li correspon per construir aquest nou impuls, conjuntament amb tots els agents socials i econòmics, amb tenacitat i transparència, desbordant l’estret marc de les relacions entre partits i el càlcul mesquí de rendiments polítics de curta volada o el joc inútil de mútua esterilització entre govern i oposició.

Si adopta aquesta estratègia al servei de l’interès general tindrà, sens dubte, el nostre recolzament explícit i el suport real de la ciutadania.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya, política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>