Taxa sobre el registre de certificacions d’eficiència energètica d’edificis

S’aprova una taxa sobre el registre de certificacions d’eficiència energètica d’edificis

La mesura, que es començarà a aplicar el 3 de febrer, servirà per poder finançar les tasques necessàries per garantir la qualitat del procediment i les dades de la certificació d’eficiència energètica.

 

El Parlament de Catalunya ha aprovat amb data 22 de gener de 2014, dins de la Llei de mesures fiscals i financeres, la introducció d’una taxa sobre el registre de certificacions d’eficiència energètica d’edificis, ja siguin nous o existents. L’objectiu d’aquesta mesura és poder finançar les tasques necessàries per garantir la qualitat del procediment i de les dades de la certificació d’eficiència energètica. Aquesta taxa es començarà a aplicar el 3 de febrer.

La quota per a cadascun dels expedients serà la següent:

  • Certificació d’edificis nous o grans rehabilitacions en fase d’edifici acabat:
    • Habitatge unifamiliar: 20 €.
    • Bloc d’habitatges: la taxa serà proporcional al nombre d’habitatges del bloc segons aquesta relació: T = 9,69*H + 15,62, on T serà la taxa i H el nombre d’habitatges del bloc.
    • Per altres usos, 20€+0,2 €/m2.

En cap cas la taxa serà superior a 500€.

  • Certificació d’edificis existents:
    • Habitatge unifamiliar o pis: 11€.
    • Bloc d’habitatges: la taxa serà proporcional al nombre d’habitatges del bloc segons aquesta relació: T = 4,90*H + 5,20, on T serà la taxa i H el nombre d’habitatges del bloc.
    • Altres usos: 10€ + 0,1 €/m2.

En cap cas la taxa serà superior a 250€.

La gestió de la taxa es farà de manera telemàtica en el mateix moment que es tramita el registre de la certificació d’eficiència energètica d’edificis, que es realitza a través dels aplicatius disponibles al Canal Empresa o bé a l’Oficina Virtual de Tràmits .

Cal tenir en compte que, a partir del 3 de febrer, qualsevol modificació que es vulgui fer a un formulari ja registrat estarà subjecte de nou a la taxa prevista per a totes les actuacions relacionades al registre oficial de certificació energètica d’edificis de Catalunya. Per aquest motiu, cal revisar atentament el contingut del formulari i la documentació adjunta abans de fer efectiu el pagament.

El certificat d’eficiència energètica d’edificis és un document que descriu les característiques d’un edifici des del punt de vista del consum d’energia i d’emissions de CO2, i que permet al ciutadà conèixer-ne millor les característiques i disposar de més informació a l’hora de comprar o llogar. Aquest document és obligatori per als edificis d’habitatges i d’ús terciari nous i per a les transaccions de compravenda o de lloguer d’edificis ja existents. L’ICAEN ja ha registrat més de 4.700 documents relatius a edificis nous i 148.000 corresponents a edificis ja existents.

Modificació de la tramitació de la certificació d’eficiència energètica d’edificis

A més, i com ja es va anunciar el passat 17 de gener, a partir del 3 de febrer es modificaran també els tràmits per a registrar la certificació d’eficiència energètica d’edificis, simplificant tots els procediments vigents en un de sol. L’objectiu és agilitar el procés de tramitació tant per als ciutadans com als professionals, tot reduint el nombre de formularis que s’utilitzen per aquesta tasca i ampliant el ventall de serveis.

Així, a partir del 3 de febrer s’unificaran els procediments telemàtics de certificació energètica per a habitatges nous, creat el 2008, i el d’edificis ja existents, que va entrar en servei el passat mes de juny. Com a conseqüència d’aquest procés, es modificaran els aplicatius de sol·licitud disponibles al Canal Empresa o bé a l’Oficina Virtual de Tràmits , de manera que els formularis anteriors al 3 de febrer no es podran utilitzar ni enviar a registre a partir d’aquesta data.

Simultàniament, també s’habilitarà el procediment per sol·licitar l’exempció de la certificació, de manera que tots aquells ciutadans que tinguin un habitatge o un edifici que no requereixi la certificació d’eficiència energètica puguin tramitar telemàticament l’exempció.

 

Quant a Xavier Milian Call

Enginyer Tècnic Industrial , Per la UPC , EUETI de Terrassa Promoció de 1991. Especialitat Química Industrial . - Membre de , the Royal Society of Chemistry, London , UK. Membre col·legiat :335886 .Lletres designadores MRSC. - Col·legiat : 10634 del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, CETIT, Spain. Dades de contacte. Correu: xaviwemilian@enginyerstarragona.cat Tel: +34 661026399 Fax:+34 977 720799
Aquesta entrada ha esta publicada en Certificació Energètica d'edifics .News. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *