Abecedari-hou

Publicat dins de català | Envia un comentari

Abecedari-paraigua

 

Publicat dins de català | Envia un comentari

Dos angels i un dimoni

(publicat el 11-07-2021)

Ja s’ha donat per tancada la recerca d’aquest pare resident a les ILLES CANÀRIES que presumptament va matar a les seves filles Anna i Olívia i que després es va suïcidar tirant-se al mar, encara que això no es pot afirmar amb seguretat, ja que no s’han trobat els cossos del pare i la filla petita, tasca molt difícil d’aconseguir, ja que el mar és immens, i el cop de sort que va existir de poguer trobar el cos d’una de les nenes, junt amb la professionalitat de la guàrdia civil a estat com una pista de què els fets van anar així.

Penso molt amb aquesta mare, el dolor tan intens i profund que ha de tenir i que l’acompanyarà fins a l’últim dia de la seva vida, li desitjo de tot cor que tingui força física i mental per poguer-ro aguantar.

Ha tingut i té tota la solidaritat i suport de tot el país que ha seguit  aquest  fet tan terrible dia a dia a través dels mitjans de comunicació, si més no el resultat no  ha estat  el que  s’ esperava  sí que  ha  quedat  ben  demostrat  que  s’ha fet tot el posible per trobar-los, però no ha pogut ser.

Amb escoltat dia a dia pels mitjans de comunicació totes les mostres de suport i condol per aquesta mare, però crec honestament que s’han deixat de ressaltar i de tenir en compte a dues persones que pateixen amb la mateixa intensitat i dolor i que ningú ha tingut en compte i són els pares d’aquest fill que ha comès aquesta matança, se’ls ha ignorat com si fossin culpables, crec que tothom ha sigut terriblement injust amb aquests pares, penso amb aquesta mare que ni que el seu fill hagi fet aquesta acció tan terrible com a mare que és també se’li a mort un fill, i amb el dolor afegit que també se’li han mort les seves netes i repeteixo amb el dolor sobreafegit que ho ha fet presumptament el seu fill, quasi ningú ha tingut ni té un sol pensament per petit que sigui cap a aquests pares que tenen el mateix sofriment que la mare de l’Anna i l’Olívia i que també ho portaran fins a l’últim dia de la seva vida i que donada la seva edat l’únic futur que els hi queda és sofrir aquestes tres pèrdues tan estimades per ells.

En aquesta societat que vivim hi ha una manca de sensibilitat quasi absoluta, quan succeeixen fets com aquests mai es pensa amb totes les persones que rodejant el fet, només veuen el de sobre de tot, no pensen que a sota també hi ha familiars que pateixen molt, com per exemple els avis, però com que están a sota no es veuen per tant no hi pensa ningú; feta aquesta reflexió a partir d’aqui tot acabat.

ALUMNA.

 

Publicat dins de català | Envia un comentari

Camiseta

¡¡  Que rápid  !!   quasi no puc veure com es plega la camiseta.

Publicat dins de català | Envia un comentari

Falta resposta

A veure si ho miro amb atenció :
¿ hi ha 12 personas ho ni ha 13 ? Dons…..

Publicat dins de català | Envia un comentari

RUBIK

¡¡ Caram !! Quina elasticidad… ¿ Hon es la trampa ?

Publicat dins de català | Envia un comentari

SALVADOR ILLA

S’acosten les eleccions autonòmiques de Catalunya i les faran amb plena pandèmia del COVID-19 segons les enquestes el que té unes altes possibilitats es el ex-ministre de sanitat Salvador Illa, es veu que segons la població catalana es un d’ els més valorats ,jo la veritat no ho entenc com es pot valorar positivament el seu historial com a ministre de sanitat ja que el seu pas per aquet ministeri els resultats son pèssims.

A Espanya la mortalitat del COVID es de les mes altes d’ Europa i en quant a las decisions de tipus logístic en tenim un botó d’ mostra: si no recordo malament sobretot en la 1º ona el caos en quant a la compra de material mèdic, mascaretes, guants etc. va ser una autentica disbauxa, ja que grans quantitats d’ aquets materials no estaven homologats ni reunien les condicions correctes per el seu us, per tant crec que les pèrdues econòmiques devien ser brutals i a conseqüència d’ això tots els sanitaris no tenien els equipaments necessaris per fer la seva tasca amb la seguretat que requeria, repercutint naturalment en els malalts que anaven morin dia a dia.

Entre el ministre ILLA i el Sr. SIMON les preses de decisions eren tan diferents d’ un dia al altra que feien tornar a la gent que tinguéssim un cap com un timbal.

I també no s’ ha de oblidar quant el dia abans el Sr. ILLA va ser preguntat per els periodistes la seva possible candidatura a les eleccions com a president de la Generalitat ho va negar d’ manera rotunda i òbviament tot ja estava parlat i decidit perquè el endemà mateix es va fer públic de manera oficial, llavors aquet Sr. va mentir premeditadament a tota la població catalana…i despues vindrà a demanar el nostre vot ¡¡ es per pensar- o be !!

Amb aquet currículum no entenc com pot ser un dels preferits per els votants, si que es veu que es una persona seria, serena i educada ¡¡ faltaria mes !! es el mínim que es pot demanar en un polític, però crec que no es suficient per fer blanqueig de tota la seva gestió com a ministre ( que tot sigui dit ) en el seu comiat va manifestar que no s’ arrepentía d’ res del que havia fet al llarg del seu mandat, ment alegro molt per ell ( ja veig que te el ego fins a dalt de tot ).

Resumint només espero que la gent sàpiga pensar i analitzar les gestions, comportaments, ètica i maneres de tots els polítics que es presentaran a las eleccions i sàpiga’n gestionar bé el seu vot i tinguem ni que sigui en una cuota mínima d’ cordura un bon president que sàpiga i pugui encarrilar la nostra estimada i malmesa CATALUNYA.

ALUMNA.

 

Publicat dins de català | Envia un comentari

Una CATALUNYA esquerdada

N’estic ben tipa dels programes de tertúlies  ¡tot el dia se sent el mateix discussions,baralles,malts ambients,etc.Antigament quant les escoltava aquestes sempre eren molt interessants perquè tothom expressava la seva opinió amb respecte i educació.Però ara ningú respecta el torn de paraula. En qualsevol canal en resulten molt desagradables fins al punt que a vegades he parat el televisor o he canviat de canal perquè em produeix una sensació de molta angoixa i molts nervis.No puc veure com quasi tothom perd els ” papers” i es discuteixen de mala manera.

I el que és més trist és que això també passa amb els ciutadans de Catalunya fins al punt que si no es volen discutir les dues o més persones que dialoguen en aquell moment, callen i es guarden la seva opinió al respecte per evitar mals majors. I si no es fa així, ja la tenim   ” liada”  i la discussió ja está servida.

Això es el que han aconseguit tots els polítics, ¡ NO EN SALVO NI UN ! Tots han demostrat la seva poca “talla” i el seu poc “seny”. Uns per no veure el problema des de l’inici i no haver posat fil a l´agulla per no arribar a aquesta situació tan extrema, i els altres per voler iniciar el naixement d’un país per la força sense pensar en les conseqüències que a nivell espanyol això portaría,i també a nivell europeu ja que se´ls vol involucrar en aquest problema i crec que Europa no està per la “labor” i si no,temps al temps. Aquest continent no acostuma a mullar-se per ningú, sobre tot si això els reporta problemes de tipus econòmic ja que tots ells tenen el seu full de ruta molt clar.

En fi, el que han aconseguit tots els polítics d’aquest país en el que jo visc és dividir famílies, amics, companys… i que aquesta Catalunya que tant estimo s’hagi convertit en una “olla de cols” ja que cada un explica les coses a la seva conveniència, i per tant tots menteixen descaradament.

Aquesta es la trista conclusió que he arribat al veure tota aquesta “disbauxa”. Per tant,després de pensar-ho amb molta cura he decidit mantenir-me al marge d´ aquesta lamentable situació perquè el que tinc molt clar és que no vull ser manipulada ni adoctrinada per ningú.

ALUMNA.

Publicat dins de català | Envia un comentari

LA ÈTICA D’ ALGUNS POLITICS

Què hem fet els ciutadans de CATALUNYA per tenir aquesta clase de politics ?. Jo pensava que la corrupció després de tot el que s’ ha descobert d’ uns anys cap aquí els politics que tenim en la actualitat a la GENERALITAT i que ens gobernen continuen per dir-ro suaument fent ” bajanades” .

Una prova evident és el que s’ ha sebut d’ aquet senador republicà exjutje i ara també exsenador, ja que ha dimitit. No sé si per gust  o per força) a traves dels coloquis o xerrades que realitzava en alguns llocs de la nostra terra. Si tot el que ha dit és fals, a mi hem resulta incomprensible donat que aquest senyor crec que té un CURRíCULUM intel-lectual impecable, per tant és obvi que sap pensar i quant s’ expressa no sembla pas cap persona atavalada i que no sap el que diu. Feta aquesta reflecció, jo penso: I si fos cert tot el que ha dit ? RENOI !! com queda una part de la classe política catalana. Per aixó tothom ha mirat de desmarcar-se d’ ell i treure-se’l del damunt, ja que aquest senyor ha dit més o menys i resumint  que alguns partits polítics han fet accions il-legals. Fets molt greus i que requereixen una investigaçió molt acurada als politics que siguin presumptament sospitosos.

Personalment crec que el més important de tot aquest fet és saber si aquest senyor ha dit la veritat o no. Si ha mentit, pobre d’ ell i si no és així pobres de nosaltres. No puc evitar pensar en quines mans està el nostre futur com a ciutadans.

El tema de la INDEPENDENCIA potser que ens ho pensem molt … i amb molta calma.

ALUMNA.

 

Publicat dins de català | Envia un comentari

ACCIONS JUVENILS

Avui he vist pel televisor un reportatge que entrevistaven a un grup de gent jove fent cua per comprar una entrada per veure un cantant que ha de fer un concert d’aquí a uns dies. Fins aquí tot normal. El que em sorpren, sobretot ara que ja està a punt d’entrar l’hivern o sigui que les nits ja són llargues i fredes, veure aquesta gent jove com fa torns les 24 hores del dia per poder comprar una entrada. Quan he vist això he pensat: “Si a aquets adolescents se´ls obligués a realitzar aquestes accións gairebé tots posarien el crit al cel  i possiblement el primer que diríen és que es vulneren els seus drets humans obligant-los a passar les nits a l’intemperie. M´agradaría poder preguntar-los si tindríen la mateixa actitud i predisposició per aconseguir per exemple un lloc de treball si això el si fos  necessari, dubto molt que contestessin afirmativament.

Ja sé que en tot això no es fa cap mal, ni és res dolent que són coses de joves i s’han de divertir, però ser jove no és cap impediment per tenir un criteri propi i saber pensar fins a quin punt algunes  bajanades són més o menys acceptables.

I si això no fos suficient, a sobre alguns pares recolzen aquestes actituds ajudant-los guardant el lloc quan ells han de marxar per algun motiu determinat. Així mateix ho va expressar una mare que era allí i estava guardant el lloc a la seva filla en el moment que el periodista realitzaba el reportatge.

No puc entendre aquet tipus de pares que tenen aquesta malentesa tolerància i que no expliquin als seus fills que també es poden divertir sense la necessitat de passar nits a la intempèrie que aquets esforços no els hi produiran cap experiència positiva en la seva vida, i que es una manera lamentable de perdre el temps, i el temps és un valor irrecuperable.

Com poden aquets fills refleccionar sobre això?… Si els mateixos pares no saben discernir, analitzar, i aconsellar un comportament que tingui una lògica minimament normal.
Ja sé que no existeix cap escola que ensenyi a ser pares i que aquesta tasca és una de les més dificils del món. Per això, s´ha de tenir molta cura de les actituds, capricis, toleràncies, exigències, comportaments i responsabilitats que s´han d’inculcar als fills. Al cap i a la fi és per ensenyar-los a caminar cap a el seu futur.

ALUMNA

Publicat dins de català | Envia un comentari