La nostra platja és Cambrils

 

Silva ha emmudit el Nou Estadi amb el gol del triomf del CF Reus (Foto: LFP).

Silva ha emmudit el Nou Estadi amb el gol del triomf del CF Reus (Foto: LFP).

Dos derbis a la LFP disputats a Tarragona, i dos triomfs roig-i-negres al Nou Estadi. Que el futbol és boig i il·lògic tots ho sabem, però per si de cas ens n’havíem oblidat, el passat diumenge al vespre vam fer memòria. Durant les hores prèvies al partit, ho haig de dir, era més aviat pessimista. De fet, ni divendres ni dissabte vaig voler pensar-hi. La dinàmica nastiquera estava sent molt positiva, i els seus reforços d’hivern són d’una qualitat inqüestionable. Per contra, el joc del CF Reus havia generat dubtes. I els números començaven a ser preocupants. Però llavors la pilota va començar a rodar.

Tot va sortir rodó. No ha estat, amb tot, una qüestió de sort. Si s’ha guanyat aquest derbi ha estat perquè s’ha estat simplement millor. Perquè la primera part va ser un espectacle. Control, precisió i solidesa. Ni tan sols un penal que tan sols alguns han vist i que usen com a excusa ens ha de fer pensar res diferent. No se sap pas, per ara, si això del CF Reus a Tarragona és flor d’un dia o l’evidència que el règim futbolístic del territori ha canviat de bàndol. Venint d’on veníem, a més, amb la golejada encaixada a Còrdova i la patacada a casa contra el Lugo, el Nou Estadi ha estat el millor escenari per renéixer. I el gol de mar de Vítor Silva, una obra d’art.

El mar. La platja. Altre cop alguns nastiquers s’han passat de llestos i s’han hagut d’empassar pancartes més aviat poc enginyoses. Que aquell matí pugessin a l’Estadi a pintar-hi que els Red Blaks (sic) cón uns covards o allò de ‘Reus desperta’t, ets una merda’ i després es quedessin amb un pam de nas és una mostra més de justícia poètica. O divina, qui ho sap. Determinats sectors de l’entorn grana farien bé en començar a respectar un rival que actualment, per números i sensacions, és millor que el seu equip. I amb menys pressupost. Recordeu les paraules de Dimitrievski, abans del derbi de la temporada passada? “Tenim molt millor equip que ells”, va dir. Doncs això.

Més enllà del triomf, però, cal passar pàgina i centrar-se altre cop en una segona volta que de ben segur serà dura. Passi el que passi, això, la tarda del 21 de gener no ens la prendrà ningú. Ni els seus aires de grandesa, ni les seves pancartes, ni la seva platja. Perquè nosaltres, pas a pas, també ens estem fent grans. I perquè la nostra platja no és la tarragonina. És la de Cambrils.

Desactiva els comentaris

Filed under C.F. Reus Deportiu, General, Nàstic