Inseminació Artificial Vs Fertilització In Vitro

En considerar el tractament per a la infertilitat, dos tractaments que sovint són considerats o recomanats per un especialista en fertilitat són la inseminació artificial (inseminació intrauterina) i la fecundació in vitro (FIV). Tots dos procediments han tingut èxit i tots dos són bastant comuns per a parelles o individus que estan experimentant infertilitat.
És important que els pacients consultin un especialista, i sàpiguen anar a una bona clínica de fertilitat a Barcelona, ​​o la ciutat en la qual estiguin, abans de sotmetre a qualsevol dels tractaments, però aprendre una mica sobre cada un per endavant pot ser una tasca que valgui la pena.

Què és la inseminació artificial?


La inseminació artificial, que també es coneix com inseminació intrauterina o IUI, implica la injecció d’esperma especialment preparat a l’úter de la dona. Això es realitza el dia després que un òvul és alliberat per l’ovari amb l’objectiu que l’esperma nedi cap a les trompes de Fal·lopi per fertilitzar l’òvul.
Les dones poden prendre medicaments de fertilitat en alguns casos per estimular l’ovulació abans del procediment. Algunes dones simplement poden controlar el seu cicle perquè el procediment es realitzi en el moment apropiat.

Què és la fecundació in vitro?

La fertilització in vitro implica la combinació d’esperma i ous en un plat en un laboratori. Això crea embrions que després es transfereixen a l’úter on poden implantar-se en el revestiment uterí i desenvolupar-se. No tots els embrions es transfereixen, però, per reduir el risc de parts múltiples.
Per descomptat, la transferència de més d’un embrió augmenta les possibilitats que un s’implanti, de manera que el risc de naixements múltiples encara pot estar present. Les dones poden prendre medicaments de fertilitat en alguns casos per estimular l’ovulació.

Quina és la millor opció?

 

IUI és l’opció més barata i, sovint, es recomana com a primera línia de tractament per part de l’especialista. Molts plans d’assegurança cobriran el cost del tractament fins i tot.
Algunes parelles poden optar per sotmetre a IUI una o dues vegades abans de passar a la FIV, que és l’opció més costosa, però pot oferir una major possibilitat d’èxit.
És important tenir en compte que les taxes d’èxit de tots dos tractaments són bastant variables depenent d’una sèrie de factors que inclouen la causa de la infertilitat i l’edat de la dona que se sotmet al procediment.
Les dones menors de 35 anys sovint tenen més possibilitats d’èxit que les dones majors de 35 anys, i a mesura que les dones envelleixen, les seves possibilitats d’èxit sovint disminueixen. Una vegada més, és important sospesar els pros i els contres de cada tractament i parlar amb un professional abans d’escollir quin és l’adequat per a vostè.

Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.