Base de pizza vegana

17
Gen
2015
17:01

Base Pizza  vegana (1 persona)

 

base pitza vegana 

 pizza de verdures 2

Ingredients:

30g ametlla en pols.

10g llavors de lli triturades.

80g iogurt de soja.

½ culleradeta de cafè de llevat en pols (Baking powder).

Un polsim de sal.

 

Elaboració:

1.  Barrejar tots els ingredients en un bol.

2.  Posar la massa sobre paper vegetal i estendre la massa donant forma rodona.

3.  Coure al forn durant 10-15 minuts a 160-180ºC.

4.  Posar els ingredients al gust al damunt i fornejar durant uns minuts més.

 

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Paté vegetal de cúrcuma

17
Gen
2015
17:01

Paté de cúrcuma

 paté vegetal de cúrcuma

Ingredients:

25g ametlles crues.

½ dent d’all.

2 cullerades soperes d’oli d’oliva.

2 cullerades soperes d’aigua.

¼ culleradeta de cafè de sal.

1 culleradeta de cafè de cúrcuma en pols.

¼ culleradeta de cafè de gingebre.

Ratlladura de llimona.

 

Elaboració:

1.  Triturar les ametlles en un molinet de cafè fins que quedin com una farina.

2.  Posar en un bol tots els ingredients junts i triturar amb la batedora elèctrica. Servir en un bol.

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Paté vegetal de nous i pèsols

17
Gen
2015
17:01

Paté de  pèsols amb nous

 

  paté vegetal de nous i pèsols

Ingredients:

25g ametlles crues.

25g de nous.

100g de pèsols.

2 cullerades soperes d’oli d’oliva.

1 cullerada de  postres de mostassa.

¼ culleradeta de cafè de sal.

Un polsim de pebre.

 

Elaboració:

1.  Triturar les ametlles en un molinet de cafè fins que quedin com una farina.

2.  Bullir els pèsols durant 15minuts i desprès treure l’aigua.

3.  Posar en un bol tots els ingredients junts i triturar amb la batedora elèctrica. Servir acompanyat de  nous.

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

paté vegetal d'all negre

17
Gen
2015
17:01

Paté d’all negre

 Paé vegetal d'all negre

 

Ingredients:

25g ametlles crues.

2 dents d’alls negres.

2 cullerades soperes d’oli d’oliva.

2 cullerades soperes d’aigua.

¼ culleradeta de cafè de sal.

 

Elaboració:

1.  Triturar les ametlles en un molinet de cafè fins que quedin com una farina.

2.  Posar en un bol tots els ingredients junts i triturar amb la batedora elèctrica. Servir en un bol.

 

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Boles de coco ratllat

17
Gen
2015
17:01

Boles de coco

Boles de coco

 

Ingredients :

100g de coco ratllat.

65-80g iogurt de soja o un ou.

 

Elaboració:

1.  Posar tots els ingredients junts dins un bol i barrejar-ho tot.

2.  Amb l’ajuda de les mans fer boletes o bé altres formes  i posar-les sobre paper vegetal.

3.  Posar al forn calent durant 10minuts.

4.  Deixar refredar.

 

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Pa d'ametlles i llavors de lli

17
Gen
2015
16:01

Pa d’ametlles i lli

pa de llavors de lli

 

 

Ingredients:

4 ous.

100g llavors de lli.

100g pols d’ametlles.

¼ culleradeta de cafè de sal.

 

 

Elaboració:

1.  Separar les clares dels rovells.

2.  Muntar les clares a punt de neu amb la sal i desprès afegir els rovells.

3.  Triturar amb el molinet de cafè les llavors de lli.

4.  Posar les llavors de lli i la pols d’ametlles damunt de les clares i els rovells i barrejar de baix a dalt per no desmuntar les clares.

5.  Posar en un motlle de silicona. Posar al forn a 180ºC durant 15 minuts.

 

 

 

 

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

Creps de llavors de lli

17
Gen
2015
16:01

Creps de lli

creps de llavors de lli

 

Ingredients:

2 cullerades soperes de lli

2 cullerades sopres de ametlla pols.

4 cullerades soperes d’aigua mineral.

2 cullerades soperes d’oli d’oliva.

1/2 cullerada de postres de cúrcuma en pols.

Elaboració:

1.  Triturar amb el molinet de cafè les llavors de lli (ha de quedar una farina molt fina).

2.  Barrejar tots els ingredients en un bol i amassar una mica amb la mà.

3.  Estirar la massa amb un rodet (entre dos papers vegetals) donant-li la forma de crep.

4.  Posar un paella al foc i posar a daurar la crep primer per una banda i després per l’altra.

 

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

taller de cuina saludable

2
Gen
2015
18:01

TALLER DE CUINA SALUDABLE

rètol taller cuina saludable.pdf

foto de grup del taller de sushi

taller de cuina saludable 2

taller de cuina saludable 1

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

paté cremós de pebrot

16
Des
2014
22:12

Paté cremós de pebrot

paté de pebrot

Ingredients:

250g de pebrot vermell.

50g cullerades d’ametlles en pols.

1 dent d’all o ½ cullerada d’all en pols.

Una punta de sal.

1cullerada sopera d’oli d’oliva.

1cullerada sopera d’aigua.

Elaboració:

1.     Tallar el pebrot a tires fines i saltejar-lo amb una mica d’oli d’oliva.

2.     Posar tots els ingredients en un bol i triturar amb la batedora  elèctrica. Servir en un bol.

 

 

 

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail

sushi vegetarià

16
Des
2014
21:12

Sushi vegetarià

sushi vegetariâ

Arròs condimentat amb vinagre d’arròs, sucre i sal.

Ingredients (20-22 Norimaki sushi):

200g  arròs .

2 alga Nori.

½ pastanaga.

1 cogombre.

½ alvocat.

Salsa de soia (tamari).

2 cullerades soperes de vinagre d’arròs.

6 cullerades soperes de alcohol d’arròs “Mirin”

1 cullerada de postres de sucre morè.

½ cullerada de postres de sal.

1 cullerada de postres de Wasabi.

 

 

 

Elaboració:

1.     Rentar l’arròs  varies vegades amb aigua fins que aquesta quedi transparent, el que voldrà dir que hem tret tot el midó.

2.      Bullir l’arròs amb aigua (ha de quedar cobert 1,5 cm)  durant 15 minuts i deixar reposar 5 minuts  més fora del foc.

3.     Posar l’arròs en una safata de plàstic, ceràmica o de fusta.

4.     Elaborar el vinagre: barrejar el vinagre d’arròs, alcohol d’arròs “Mirin”, sucre i sal.

5.     Posar la barreja del vinagre pel damunt de l’arròs i anar removent amb una cullera de fusta, aquest punt és important perquè amb una cullera metàl·lica pot canviar el gust. L’arròs ha de quedar enganxifós.

6.     Tallar les verdures a tires llargues i fines.

7.     Posar una fulla d’alga nori per la banda menys rugosa sobre l’estora de canya “makisu”, cobrir prèviament l’estora amb film transparent.

8.     Posar una capa fina  d’arròs pel damunt de l’alga Nori, deixant un centímetre en la part més alta (zona per on tancarem el Nori maki ).

9.     Posar a lo llarg de l’alga les verdures que hem tallat, mirant que quedin una de cada color a tot el llarg.

10.                       Amb l’ajut de l’estora anar rodant l’alga nori amb l’arròs i les verdures i al mateix temps anar pressionant una mica l’estora.

11.                       Deixar reposar a la nevera el rotllo de sushi cobert només pel film transparent.

12.                       Tallar el rotllo de sushi amb un ganivet ben esmolat i prèviament  mullat amb aigua.

13.                        Deixar els talls de sushi en una safata i posar una mica de wasabi*.

14.                       Posar salsa de soia en un bol i  deixar dins de la mateixa safata on tenim el sushi.

*Wasabi:  rave japonès, molt picant. Condiment el qual trobarem ja preparat com a condiment o bé el trobarem en pols i el prepararem nosaltres, barrejant la pols del rave amb aigua.

 

Variant de norimaki sushi: agafeu l'arròs amb les mans, feu-ne una bola, poseu-hi una mica de pebrot escalivat i alvocat  a dins, premeu-lo bé i doneu-li forma allargada (2 dits de llargada). Tallar alga nori de la mateixa mida i embolicar l’arròs. Posar petits ous vegans de remolatxa amb tamari i de suc de taronja amb tamari al damunt.

Per a elaborar els petits ous vegans vermells: posar en un caçó el suc d’una remolatxa crua (triturar la remolatxa amb una mica d’aigua amb la batedora elèctrica) amb un raig de tamari i una culleradeta d’alga agar-agar. Coure al foc removent durant 2-3 minuts fins que l’alga quedi desfeta.

Per a elaborar els ous vegans grocs:  posar en un caçó el suc d’una taronja amb un raig de tamari i una cullerada d’alga agar-agar. Coure al foc removent durant 2-3 minuts fins que l’alga quedi desfeta.

Per a donar la forma de petita bola: posar una tassa d’oli d’oliva al congelador perquè es refredi (no congelar). Es treu l’oli del congelador i amb una pipeta o una xeringuilla sense agulla agafar el suc de remolatxa o el de taronja  i deixar damunt de l’oli fent gotes o bombolles. Escórrer l’excés d’oli i posar damunt de la variant de norimaki sushi.

Nigiri:  agafeu l'arròs amb les mans, feu-ne una bola, poseu-hi una mica de pebrot escalivat i alvocat  a dins i  premeu-lo bé i doneu-li forma allargada i  cobriu-lo amb pebrot escalivat o del “piquillo” i amb  una cinta  d’alga nori ho lligueu tot.  Es pot acabar posant una mica de wasabi damunt de l’alga.

 

Onigiri: agafeu l'arròs amb les mans, feu-ne una bola, poseu-hi una mica de pebrot escalivat i alvocat  a dins. Arrebossar amb sèsam negra i sèsam blanc.

 

 

Servir el sushi en un safata decorada amb wasabi i acompanyar amb salsa de tamari o soia.

 

Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • del.icio.us
  • E-mail