Segueix-nos al nou Bloc de TINET

14
Jun
2011
13:34

 A partir d'ara, pots consultar les novetats, notícies, i informacions d'interès sobre Internet i la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona al nou bloc de TINET. Pots accedi-hi a través d'aquest enllaç  http://blocs.tinet.cat/el-bloc-de-tinet/

 El nou bloc utilitza la tecnologia de Wordpress i aprofita totes les seves funcionalitats per a comunicar-se més i millor amb tots els tinetaires i tots els usuaris d'Internet que ho desitgin. 

 

Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia

El curt "Nieve de primavera" d'Álvaro Sanz guanya el Premi TINET Autors del Festival REC de Tarragona

9
Mai
2011
13:08

Amb el lliurament de premis als guardonats, aquest dissabte va cloure a Tarragona una nova edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona, REC'11. En el decurs d'un acte celebrat al Teatre Metropol es van conèixer els guanydors de les diferents categories. Pel que fa al Premi TINET Autors de Tarragona, Álvaro Sanz, fotògraf i dissenyador, va ser el vencedor amb el curt titulat "Nieve de Primavera". Es tracta d'una reflexió sobre el pas del temps, un títol commovedor protagonitzat per una dona que s'enfronta a un passat llunya. El director de l'Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, Enric Brull, va ser l'encarregat de lliurar el guardó, amb una dotació de 1.000 euros en metàl·lic. 

  Informació publicada al diari El Punt 8/5/2011. Aneu a l'edició online

El festival consolida la seva proposta: 8.000 persones han gaudit enguany de la programació del REC

Els organitzadors del Festival s'han mostrat molt satisfets per la qualitat dels treballs així com per la resposta del públic. Pel que fa al palmarès, la pel·lícula ‘The Temptation of St. Tony’ s’ha imposat en la secció oficial com a Millor Opera Prima i la producció italiana ‘20 sigarette’ guanya el Premi del públic. L’acte de cloenda d’aquesta onzena edició, celebrada al Teatre Metropol de Tarragona, ha inclòs un fi de festa musical a càrrec del conjunt francès GangPol&Mit i el Rec Forward Trio.

Aquesta edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona – l’única convocatòria internacional especialitzada en les primeres pel·lícules de la nova cantera de realitzadors – suposa la consolidació del certamen gràcies a un públic fidel que enguany ha augmentat lleugerament respecte l’any anterior, assolint la xifra de 8.000 espectadors. Especial seguiment han tingut les projeccions i les propostes del seminari, sense oblidar alguna de les cites nocturnes - com l’èxit de la Nit Bizarra del dimecres 4 de maig a la Sala Zero.

Consulta tot el palmarès a la web oficial del Festival

Notícia al Punt.pdf

Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia

Més llibres i nous formats aquest Sant Jordi a la TINETbiblioteca

20
Abr
2011
13:42

 La TINETbiblioteca t'ofereix el "Tirant lo Blanc" i el darrer premi TINET de narrativa "Matí i altres contes" en format ePub aquest Sant Jordi. També els podràs descarregar en format pdf com fins ara. EPUB o ePub (acrònim de l'expressió anglesa Electronic publication - Publicació electrònica) és un format estàndard redimensionable per a arxius de llibre electrònic (e-book). En el format de llibre digital ePub es marca el contingut, però no es delimita el seu format, que s'adapta a les diferents mides de les pantalles dels múltiples lectors de llibres electrònics del mercat.

 Els arxius ePub acaben amb l'extensió .epub. Per a poder descarregar-los cal un programa específic. En trobareu molts de gratuïts. Us suggerim Calibre 0.7.53. Podeu obtenir més informació i descarregar-lo aquí

Tirant lo Blanc

 La TINETbiblioteca disposava en l'actualitat de la transcripció en pdf de l'obra "Tirant lo Blanc" de Joanot Martorell, gràcies a la tasca col·laborativa i desinteressada duta a terme per 300 alumnes de nou centres educatius de la demarcació, que van permetre oferir a tothom aquesta obra imprescindible de la literatura catalana en format digital l'any 1999. Es va transcriure l'edició del professor Martí de Riquer. Ara, s'ha revisat i corregit la transcripció per oferir-la amb total fidelitat. Alhora, s'ha afegit al format pdf que ja existia, el nou format e-pub, que permet adaptar-se millor als diferents suports de lectural digital.

  Escrita a partir de 1460 i publicada per primera vegada el 1490, Tirant lo Blanc és una novel·la cavalleresca que narra les aventures d'armes i d'amor del seu protagonista, Tirant, al servei d'un bell ideal: alliberar l'Imperi Grec, Constantinoble, del setge dels turcs. Qualificada encertadament com a novel·la total (alhora de cavalleria, cortesana, militar, eròtica i, en cert sentit, psicològica), la seva versemblança l'allunya de les novel·les de cavalleria de l'Edat Mitjana; i la seva trama variada i rica en registres (des del to greu fins a l'humor; des de la crueltat fins al sensualisme), la fan una lectura plaent i divertida, que ha resistit el pas del temps.

Tirant lo Blanc a la TINETbiblioteca (informació i descàrregues)

Matí i altres contes

  Aquest llibre recull el conte premiat en el 14è Premi de narrativa curta per Internet TINET (Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2010) i una selecció dels mllors relats que s’hi van presentar. El conte guanyador Matí, de Laia Alsina, «és una penyora d'amor visceral, de desig explosiu... I té sentit perquè parla de tu. Un tu desbocat, xuclador, irracional, hipnòtic... real i fictici, alliberador i opressor, dolç i amarg, tendre i esquerp, pèrdua i drecera...

 Matí i altres contes a la TINETbiblioteca (informació i descàrregues)

Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia

Canal Testimons: el territori, en primera persona

15
Abr
2011
12:29

 El Canal Testimonis de TINET et permet conèixer el territori a través de la mirada dels seus habitants. Amb relats en primera persona sobre fets, llocs, tradicions... de les nostres comarques. Perquè el territori l'ha fet la seva gent, TINET recull la seves veus diverses.

  Et convidem a veure algunes de les persones que han deixat el seu testimoni accedint al Canal Testimonis. També pots veure la darrera incorporació en el video següent:

 

 


Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia

Fes .cat el teu correu de TINET

7
Abr
2011
09:55

Si fa temps que tens un correu amb TINET, potser encara no tens activat el domini .cat. Aquesta acció l’ha de fer l’úsuari del correu, en tractar-se d’una preferència personal, i per això els correus tinet.org no es van transformar en tinet.cat de manera automàtica. En l’actualitat, i des que al setembre de l’any 2005 l’ICANN va aprovar el domini .cat, els usuaris poden triar que el seu correu sigui tinet.cat o tinet.org en el moment en què es dóna d’alta. Si la teva alta és anterior a aquesta data i vols tenir el correu tinet.cat cal que l’activis. Fer-ho és molt senzill. Només cal que cliquis la imatge inferior i omplis online el formulari que apareixerà.

 

 

Sobre el domini .cat i el correu de TINET, trobaràs més informació aquí

Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia

L'ús d'Internet segueix a l'alça i 6 de cada 10 internatutes utilitza les xarxes socials

24
Mar
2011
12:55

L’ús d’Internet i la connectivitat segueix creixent a les comarques de Tarragona. El 77% de la població utilitza la Xarxa de manera habitual i el 80% de les llars tenen connexió a Internet. Gairebé 6 de cada 10 internautes tarragonins té un perfil a una o més Xarxes Socials, majoritàriament Facebook, que trien el 95% d’aquets usuaris. En termes globals, el 44% de la població de les comarques tarragonines utilitza regularment les Xarxes Socials, segons posa de manifest el darrer Observatori Internet OASI de 2011 encarregat per l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, de la Diputació de Tarragona, que s'ha presentat públicament aquest dimecres.

Més informació

Observatori OASI 2001

 
La presentació de les dades de l'Enquesta s'ha fet al Palau de la Diputació de Tarragona
Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia

Ja es pot participar en l'Enquesta de satisfacció tinetarie

8
Feb
2011
09:21

enquesta tinetaire Els tinetaires ja poden ajudar a fer millor TINET amb les seves valoracions i aportacions a través de l'Enquesta de satisfacció tinetaire 2011. La Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona torna a demanar la seva col·laboració per a conèixer allò que hem de fer per a millorar la qualitat dels serveis de TINET i adaptar-los a les necessitats i expectatives dels usuaris.

 Els tinetaires que vulguin participar i contestar l'enquesta només cal que segueixin l'enllaç que apareix en el correu electrònic que aquests dies han rebut des d'OASI-TINET. Aquest enllaç els dirigeix al qüestionari que podran omplir en, només, uns minuts. Hi ha de temps per a fer-ho fins el divendres 18 de febrer. 

En l'edició d'enguany, i com a novetat, ja no caldrà identificar-se amb el nom d'usuari i la constrasenya. El qüestionari quedarà perfectament validat sense aquestes dades personals, garantint-ne en tot moment la confidencialitat i l'anonimat, així com la plena protecció de les dades personals.

La col·laboració dels usuaris és essencial i imprescindible per a millorar la Xarxa Ciutadana i des de OASI / TINET agraïm lacol·laboració dels tinetaires, alhora que som a la seva disposició per a qualsevol incidència, consulta o suggeriment.

Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia

Noves opcions "M'agrada" i "Twittejar" a Blocs.TINET

3
Des
2010
14:36

A partir d'ara ja podeu donar facilitat als lectors del vostre bloc de TINET perquè comparteixin amb els seus amics els vostres articles a través del seu Facebook o del seu Twitter. Blocs.TINET ha incorporat la possibilitat d'afegir fàcilment els típics botonets "M'agrada" i "Twittejar" a la interfície del teu bloc.

A través d'ambdós botonets, els lectors poden mostrar als seus amics o seguidors que els ha agradat l'entrada o que la troben interessant. A més, al costat de cada botonet apareix el número de vegades que hi ha clicat la gent.

Els nous botonets vénen a complementar altres funcionalitats que des de fa temps estan disponibles a tots els usuaris de Blocs.TINET, com ara el plugin Twitter (Arranjaments > Management d'integració) que permet publicar automàticament les nostres entrades al bloc al nostre compte de Twitter.

Per activar les opcions "M'agrada" i "Twittejar", cal accedir a la interfície d'administració del nostre bloc, anar a l'apartat Arranjaments i en la secció Management d'aparença hi trobarem els controls d'activació.

En el cas que no utilitzeu en el vostre bloc de TINET una de les plantilles genèriques que us oferim, aleshores serà necessari que modifiqueu les vostres plantilles. En aquest cas haureu d'editar els fitxers post.template i postandcomments.template, i afegir on més us convingui:

{if $fblike}
{if $fblike->isEnabled()}
 
{$fblike->show_fblike1()}{$url->postPermalink($post)}{$fblike->show_fblike2()}
{/if}
{/if}
{if $tweet}
{if $tweet->isEnabled()}
  {$tweet->show_tweet1()}{$url->postPermalink($post)}{$tweet->show_tweet2()}
{/if}
{/if}

Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia

Nou èxit de la TINETjornada

4
Nov
2010
09:02

El Palau de la Diputació de Tarragona ha acollit aquest dissabte, 30 d'octubre,  una nova edició de la TINETjornada, la trobada anual dels usuaris de TINET, la Xarxa Ciutadana de les comarques de Tarragona, que enguany compleix 15 anys de vida. Amb les inscripcions tancades des de fa dies, la trobada s’ha endinsat en el fenomen de les xarxes socials. La reunió, organitzada per l’Organisme Autònom per a la Societat de la Informació, OASI, de la Diputació de Tarragona, ha comptat amb la participació de 150 persones i amb les intervencions de l’expert Genís Roca, i dels components del grup musical “Els Amics de les Arts”.  Els membres d’aquest exitós grup musical han explicat de primera mà la seva experiència a Internet per aconseguir irrompre i triomfar, com fan en l’actualitat, en el mercat discogràfic.

Més informació

 


Josep Poblet, president del a Diputació, al centre de la imatge amb Alejandro Fernandez, president d'OASI i Enric Brull, director d'OASI, durant la inauguració de la TINETjornada
 
Genís Roca durant la seva intervenció
 
Els Amics de les Arts van repassar la seva història, sempre lligada a Internet, i van interpretar algunes de les seves cançons
 
Els tinetaires es van tornar a donar cita en una nova i exitosa TINETjornada
Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia

Participa al concurs de fotografia de puntCAT amb TINET

24
Ago
2010
13:30

La Fundació puntCAT ha convocat una nova edició del seu concurs Fotobloc amb el qual pretén animar als internautes a fotografiar de manera original adreces amb domini.cat. Només es demana que el .cat sigui ben visible, ja sigui en cartells, vehicles o samarretes, per exemple, i que aquest correspongui a un web actiu i amb contingut. Estan en joc dues càmeres de gamma alta i una de compacta, així com grans descomptes en el registre i la renovació de dominis .cat.

Foto samarreta tinet.cat

Des d'aquí us animem a participar-hi i plasmar en les vostres fotografies el vostre domini tinet.cat. La Xarxa Ciutadana TINET fou un dels primers webs en utilitzar el domini català i, des del seu naixement, en destaca la seva tasca com a transmissor eficaç dels nostres trets identitaris i culturals.

Teniu temps fins al 30 de setembre per presentar les vostres fotografies al web http://www.domini.cat/fotobloc, on hi trobareu tota la informació sobre el concurs.

I si voleu compartir la vostra foto de TINET.cat amb nosaltres, publiqueu-la també a la nostra pàgina al Facebook.

Molta sort!

Comparteix:
  • Meneame
  • Tafanera
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • Ma.gnolia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Següent»