3cat24.cat: "Corbacho proposa que les autonomies paguin l'ajuda als aturats de llarga durada"

26 Gen 2010

Cada dia que passa em pregunto més que trobaven els habitants de l'Hospitalet de Llobregat per a fer d'aquest home el seu alcalde...

 

Extret del portal 3cat24.cat:

Corbacho proposa que les autonomies paguin l'ajuda als aturats de llarga durada

 

El ministre de Treball creu que les comunitats autònomes s'han de fer càrrec de les ajudes a les persones que estan a l'atur, que ja l'han exhaurit i que ara també esgotaran la prestació de 420 euros que els arriba del govern espanyol. Celestino Corbacho ha afirmat que l'atenció a aquestes persones s'ha de vehicular a través de la renda d'inserció social, mentre que s'ha declarat partidari de prorrogar les ajudes de 420 euros per a les persones que es quedin ara a l'atur. Ho ha dit en declaracions als periodistes, després de comparèixer en comissió al Congrés per parlar de la situació econòmica actual.


El govern espanyol va començar a donar l'ajuda de 420 euros a l'agost i per un termini màxim de 6 mesos, que acaben ara. El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha anunciat que hi haurà pròrroga de l'ajuda, però només per a les persones que es quedin ara sense feina, perquè s'ha de "donar l'oportunitat" als que es trobin ara en aquesta situació.

Per a la resta, Corbacho ha suggerit que siguin les comunitats autònomes les que es facin càrrec de l'ajut: "Les persones que tenien l'ajuda, que no han tornat al mercat laboral i que ja no queden emparades per la mesura, crec que aquí la resposta ha de venir per part de les comunitats autònomes i de les rendes d'inserció social."

Corbacho ha fet aquestes declaracions després de parlar al Congrés sobre les perspectives econòmiques per al 2010. El ministre ha considerat que aquest any l'atur tindrà un comportament similar al que hi havia abans de la crisi. Corbacho ha pronosticat que l'atur a partir d'aquest mes de gener i durant el 2010 començarà a tenir un comportament "més en la línia precrisi, com en el 2007 o el 2008".

El titular de Treball ha dit que les dades de l'atur continuaran creixent, però lluny de les dades del 2009, "l'any de la profunda crisi, i de la destrucció potent, important, de llocs de treball", ha dit el ministre.

Abans de comparèixer davant de la cambra baixa, el titular de Treball ha dit que seria desitjable donar per tancat el debat sobre immigració arran de la polèmica de Vic, però ha afegit que el Partit Popular el mantindrà viu per interessos electorals.