Crítiques dures... I injustes!!!

16 Mar 2008

Ja fa molt de temps vaig llegir una crítica musical molt negativa de l'edició del segon àlbum en català de la banda vallesana La Puerta de los Sueños, en el diari La Vanguardia. Ara no em digueu qui va ser el crític que va deixar anar la seva opinió negativa sobre la feina feta pels de Sant Cugat amb el seu àlbum "Entre nosaltres", dient que eren còpia barata de grups coneguts de l'escena musical espanyola...

Resulta que un grup o músic, per seguir amb un estil musical, perd la seva originalitat... A veure, de genis n'hi ha pocs, però de bons professionals n'hi ha uns quants, i perquè un prengui un camí o un altre no se'l pot menysprear, i encara més des de mitjans que són líders en els seus respectius àmbits.

I sí, per fi a Catalunya tenim una gran varietat d'estils musicals dels que gaudir, amb intèrprets que canten en el nostre idioma (i ja no comptem amb els que utilitzen el castellà o l'anglès com a idioma de comunicació, que eixampla el panorama musical català com pocs indrets del món poden lluir-se), i no en menysprearem cap, però volem poder triar cadascú pels nostres gustos musicals, com a qualsevol mercat musical prou ampli com hauria de ser el cantat en català.

Ara, en Xavi Sànchez (conegut com a XavisS), ha tret un disc a començaments d'aquest any. I la revista de referència del panorama musical català, l'Enderrock, del que esperava una major acollida del disc "Un petit viatge" en les planes on es detallen els nous treballs que publiquen els nostres grups, a l'apartat de breus (com a mínim!!!), només en fa menció a l'apartat de darrers discs publicats (dues planes on es recullen 14 nous discos apareguts darrerament al panorama musical català), i el crític musical Roger Palà li dedica, al final del breu resum sobre el disc i la biografia d'en XavisS, les següents paraules:

"No hi trobarem cap idea lluminosa ni concepte nou, sinó la reiteració d'un esquema que ja fa temps que va deixar de ser efectiu."

Bé, en Roger Palà, que dòna moltes estrelles a altres grups, en dòna dues (i encara gràcies per la crítica que en fa) al treball d'en XavisS, el seu "Un petit viatge"...

Cadascú té el seu públic, i potser en Roger Palà no aniria mai a un concert de XavisS, però molta gent visita el seu Myspace (és difícil, quan els mitjans no et fan promoció, i si comenten alguna cosa, ho fan per deixar-te malament, arribar a tenir més de 50.000 visites a la teva plana de Myspace, i en XavisS ho ha aconseguit, amb gairebé 30.000 cops que els que visiten la seva plana han escoltat un dels temes que té o ha tingut penjat en XavisS al seu Myspace). 

Per als que us agradi la cançó melòdica (que som molts), aquí teniu a en XavisS cantant un dels temes del disc "Un petit viatge" al concert que va fer a la sala l'Angel Blau d'Andorra el passat mes de febrer (encara no fa un mes), "Cridaré el teu nom"... No tots els concerts han de ser per saltar, suar i veure litres de cervesa o altres begudes alcohòliques de major graduació. Vinga, XavisS, aquí també cridem el teu nom ;-)