Retrobada amb els vells companys de facultat...

18 Nov 2006

Fa poques setmanes, el Quim em va enviar un correu electrònic, preguntant-me si aniría al sopar... Però no sabia de quin sopar es tractava, així que li vaig contestar amb un altre correu sobre de què em parlava...

... I m'ho va aclarir... Es tractava d'una convocatòria per a un sopar a celebrar amb els antics estudiants de la FIB (Facultat d'Informàtica de Barcelona, pertanyent a la UPC, per als que no sapigueu de què es tracta la FIB; i que no té res a veure amb el Festival de Benicàssim) que es van llicenciar en les promocions dels anys 1993 i 1994, i que organitzava l'organització de vells estudiants de la FIB, el Cercle Fiber. Normal que no m'haguès arribat la invitació, doncs jo no em vaig treure el títol fins l'any 1995.

Però el que estava clar és que la majoria dels que ens tocava acabar la carrera l'olímpic any 1992, doncs no vam finalitzar els nostres estudis en els cinc anys oficials en que suposadament trigaves en aconseguir el títol de Llicenciat en Informàtic, sinò que ens vam estar sis, set, i fins i tot vuit anys en treure'ns la carrera. I si feiem una campana de Gauss, doncs la majoria dels que vam començar l'any 1987 van finalitzar els anys 93 i 94. Així doncs, si no volia repetir l'error de quan em vaig fer l'orla l'any en que vaig finalitzar els estudis, on la majoria de cares no em sonaven gaire, doncs m'havia d'apuntar al sopar de les promocions 93 i 94. I la vaig encertar.

El sopar el vam celebrar ahir divendres, 17 de novembre, al restaurant "Notable", del Campus Nord. La broma fàcil d'alguns quan accediem al restaurant era de com era que el restaurant no es deia "Excel·lent"... Suposem que era perquè l'Excel·lent i la Matrícula d'Honor són dues qualificacions molt estranyes d'assolir a les carreres tècniques com era l'antiga Llicenciatura d'Informàtica (ara Enginyeria Tècnica Superior d'Informàtica).

Abans, però, del sopar, els que vam voler, i ho vam indicar en l'inscripció al sopar, vam poder fer una visita al supercomputador "MareNòstrum", actualment el cinquè ordinador del mòn en número de processadors treballant en paral·lel (poc més de 10.000 processadors, però llunys dels més de 130.000 processadors de l'ordinador "més potent" del món, com no, situat als Estats Units). IBM va fer la proposta a l'Estat Espanyol per acollir aquest supercomputador, i la UPC va ser triada per a la seva ubicació, un cop acceptada la invitació... I com no hi havia espai per encabir el supercomputador, doncs el que semblava una oferta d'espai gairebè de broma es va convertir en una realitat... El "MareNòstrum" es va instal·lar a la capella de la Torre Girona, rera del Palau de Pedralbes, i a la zona est del Campus Nord.

Es van haver de fer dos torns de visites. Inicialment hi havia un torn per a les set de la tarda, al que em va tocar anar, però es va haver d'improvissar un segon torn de visita al "MareNòstrum" a les sis de la tarda.

Finalitzades les respectives visites, a les vuit de la tarda, vam fer cap al restaurant "Notable" del Campus Nord, per tal de procedir a prendre la copa de benvinguda, mentre es projectava l'actuació de la Fes Fetch Band a la sala Bikini de BCN, en el que va ser l'últim concert de l'emblemàtica banda que ens va acompanyar amb els seus concerts a les festes anuals que es celebraven a la Facultat, i que es va celebrar l'any 2002 (em sembla) en motiu de la celebració del 25è aniversari de la FIB.

Moment de retrobada (bé, els que haviem anat a les visites guiades al MareNòstrum ja habiem començat aquestes retrobades una o dues hores abans), de copes de cocktail, d'explicar on treballavem ara, de quants fills teniem (els que en tenen, no era pas el meu cas), de si estem un pèl més calvs o hem guanyat uns quants quilos (jo opto a la segona opció), de veure un munt de gent coneguda desprès d'anys sense veure'ns, i de veure moltes altres cares que t'havies creuat mil i un cops pels passadissos, classes o sales de pràctiques, però que es tractava de gent amb els que mai t'havies relacionat en el seu moment (erem uns quants, allà la la FIB).

Una hora de salutacions i tertúlia, que es va trencar un moment, cap a les nou del vespre, per a fer la típica foto de grup (era ben fosc, no sé com haurà sortit la foto de grup... i haurem d'esperar alguns dies a que les publiquin a la web del Cercle Fiber, suposo), i que va seguir amb més hores d'intercanvi d'impresions, d'experiències, de bromes i de curiositats que vam anar fent durant el sopar... Molta gent (i la que encara faltava) que feia molt de temps que no veies (excepte alguna excepció on hi ha hagut més continuïtat en trobar-nos algun que altre dia), i que et donava alegria de tornar a veure desprès de tant de temps. Una bonica vetllada, i una nit rejuvenint els nostres esperits, fent-te anar enrera un bon grapat d'anys, i reviure per uns instants les sensacions que t'omplien i compartiem durant els nostres llargs anys d'estudis...

Però per explicar tot el nostre periple a la carrera, on no es poden comptar amb els dits d'una mà els diferents edificis on hem arribat a fer-hi cap per tal d'anar a classe (comptant el Campus Nord com si fos un únic centre d'estudis, quan allà en realitat els edificis es multipliquen com bolets), necessitarem un altre post...